پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت : درحال حاضر ۱۰ هزار داروخانه از ۶۴ هزار داروخانه زیرساخت کامل نسخهنویسی الکترونیک را ایجاد کردهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما دکتر سعید نمکی در مراسم اختتامیه یکصد و دهمین گردهمایی روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور خطاب به روسای این دانشگاهها افزود: نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک را جدی بگیرید که اگر این کار را انجام ندهید، آوار تجویز بیرویه همه را گرفتار میکند.
وی گفت::در حال حاضر ۱۰ هزار داروخانه از ۶۴ هزار داروخانه زیرساخت کامل نسخهنویسی الکترونیک را ایجاد کردهاند و تا پایان امسال تعداد قابل توجهی از دانشگاهها باید نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک را به سرانجام برسانند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: این پدیده به شدت انقلابی در نظام سلامت را، رها نکنید که برای دانشگاهها در این حوزه امتیاز در نظر گرفته شده است. در عین حال باید کمیته کشوری نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک و استقرار پرونده الکترونیک سلامت بهطور کامل و ارتباط آن با سامانه تلفن همراه تشکیل شود و بهطور هفتگی گزارش دهند.
وی با تشکر از اقدامات انجام شده در زمینه استقرار پرونده الکترونیک سلامت به عنوان یکی از تکالیف قانونی و بر زمین مانده برنامه پنجم و ششم توسعه گفت: این طرح هر روز درحال تکمیلتر شدن است.
وزیر بهداشت با اشاره به آتش زدن کتاب هاریسون در هفته گذشته افزود: برخی به من گفتند که چرا مداخله نکردی؟ من در پاسخ گفتم اگر وزیر بهداشت مملکت در کار یک جاهل مداخله کند آن کار بیشتر ارزش پیدا میکند. به نظر من قبل از وزیر بهداشت در حوزههای علمیه فریاد بزنند و اعتراض کنند.
نمکی افزود: مقام معظم رهبری به بحث سلولهای بنیادی و فناوری اهمیت و اصالت میدهند و همه را به ورود به عرصههای نوین و مهم علمی دنیا دعوت میکنند. حال آیا اینکه در یک جا هم چنین کاری را میکند من باید فریاد بزنم؟ وقتی یک نفر چهره زمخت طالبانی از اندیشه روحانیت مترقی تشیع نشان میدهد، وزیر بهداشت نباید فریاد بزند چرا که ما از جهالت آن فرد به علم پزشکی اطلاع داریم و اگر هم مشتری دارد از نادانی آنهاست که چنین فردی را تایید میکنند.
وی تاکید کرد: اصلاً به این عرصه ورود نمیکنیم بلکه روحانیت مترقی شیعه که همواره پیشتاز تحولات علمی در تمام دنیا بودهاند باید به این حوزه ورود کنند که خوشبختانه در این زمینه برخی بزرگان حوزه ورود کردند.
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: باید در خانههای بهداشت در این حوزه قفسه و در بیمارستانها برای متخصص طب سنتی تخت داشته باشیم، این کاری است که در همه دنیا انجام شده است. درحال حاضر در چین ۴۰ درصد نظام بهداشتی و درمانی، مختص به طب سنتی است.
تاکید وزیر بهداشت بر لزوم راه اندازی خانههای بهداشت عشایری
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه عشایر هیچ امکانی برای مسائل بهداشتی و درمانی نداشتند، گفت: خانههای بهداشت عشایری دستاوردی جدید در جمهوری اسلامی ایران است که باید روی آن کار شود لذا با جدیت، ایجاد این خانههای بهداشت فراهم شود.
دکتر سعید نمکی در مراسم اختتامیه یکصد و دهمین گردهمایی روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور افزود: قرار شد معاونت بهداشت قبل از کوچ آینده این افراد، تسهیلات بهداشتی و درمانی عشایر کوچ رو را فراهم کند.
وی در ادامه به وضعیت ضریب اشغال تختهای بیمارستانی در برخی شهرها اشاره کرد و گفت: در برخی مناطق ضریب اشغال تخت غم انگیز است بهطوری که در برخی مناطق تختها خالی است، اما در جایی نیز سرریز بیمار ایلام باید به کرمانشاه برود؟ چرا مردم باید روبروی بیمارستان امام چادر بزنند.
وزیر بهداشت گفت: با این سرریزها و حضور بیماران شهرستانی در برخی بیمارستانهای تهران گمان بر این است که یا در برخی مناطق بهخوبی به مردم رسیدگی نمیکنیم و البته گاهی هم پای شبکههای دلالی برای بیمارستانهای خصوصی در کار است، بنابراین تا پایان اسفند روسای دانشگاههای علوم پزشکی اعلام کنند که چقدر تخت بیمارستانی خالی داریم و چقدر از مراکزمان ضریب اشغال زیر ۵۰ درصد دارند.
وی گفت:: قصد ما این نیست که مرکزی را تعطیل کنیم، اما باید بهرهوری آن را بالا ببریم و از ذخایر مملکت بهدرستی استفاده کنیم. در عین حال در حوزه اورژانس هم حتماً پایگاههای اورژانس را مورد مطالعه قرار دهیم.
دکتر نمکی همچنین با اشاره به روند رو به گسترش سالمندی در کشور خاطرنشان کرد: در آینده طوفانی از مشکلات سالمندی گرفتارمان میکند آن هم سالمندان که جوانی نکرده پیر شدند. توجه کنید که سالمند افسرده پرهزینه است، یکی از راهکارهای ما در این زمینه راه اندازی هر خانه یک پایگاه سلامت است.
وی افزود: ما اگر بتوانیم در کنار افزایش طول عمر به کیفیت زندگی هم بپردازیم بسیار مهم است. حال اگر میخواهید کیفیت زندگی سالمندان را ارتقا دهید باید به بُعد توانبخشی نیز توجه کنید.
وزیر بهداشت با تاکید بر فرهنگ سازی برای کاهش سوانح چهارشنبه سوری گفت: با دو هفته کار آموزشی در سال گذشته توانستیم سوانح را ۶۷ درصد کاهش دهیم بنابراین از هم اکنون باید در مدارس، آموزش برای کاهش مخاطرات را آغاز کرد.