• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۷۵۶۰۰
تاریخ انتشار: ۰۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۲

چشم انداز اقتصاد کرونایی آمریکا!؟

ممکن است ویروس کرونا به پاشنه اشیل ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی پیش روی آمریکا تبدیل شود.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سخنانی با اشاره به تازه ترین تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا در این کشور گفت: اقتصاد خود را پس از سپری شدن بحران ناشی از ویروس کرونا دوباره خواهیم ساخت.
این ادعا در حالی است که پایگاه اینترنتی ان پی آر (رادیو ملی آمریکا) همزمان در مقاله ای به بررسی تاثیرات زیان آور اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کووید -19 در آمریکا پرداخت و در این باره نوشت برخی پیش بینی ها، انقباض اقتصاد آمریکا ناشی از شیوع این بیماری را تا 24 درصد اعلام کرده اند و در این خصوص، هشدار داده اند.
وزارت کار آمریکا اخیرا از افزایش ناگهانی درخواست ها برای بهره مندی از مزایای بیکاری خبر داده است، و پیش بینی می شود نرخ بیکاری حتی به رقم 9 درصد برسد.
در این مقاله آمده است مسیری که بیماری همه گیر ناشی از ویروس کرونا در پیش گرفته است، غیر قابل پیش بینی شمرده می شود. هرچند متخصصان با استفاده از مدل های اقتصادی خود و طرح گمان های دقیق و محاسبه شده، این آسیب ها را پیش بینی کرده اند. پیش بینی های صورت گرفته، به هیچ وجه خوشایند نیست:
- موسسه «علم اقتصاد آکسفورد» پیش بینی کرده است که اقتصاد آمریکا در فاصله ماه آوریل تا ژوئن، با نرخ سالانه 12 درصد دچار انقباض خواهد شد.
- «جی پی مورگان چیس» پیش بینی کرده است انقباض اقتصادی در سه ماهه دوم برابر با 14 درصد خواهد بود.
- «گلدمن ساچز» در خصوص رقم انقباض دلهره آور 24 درصدی هشدار داده است.
بر اساس این گزارش نخستین نشانه ضعیف از آنچه که ممکن است پیش روی ما باشد، روز پنجشنبه علنی شد. در این روز، وزارت کار در گزارشی از افزایش ناگهانی درخواست ها برای بهره مندی از مزایای بیکاری خبر داد. این درخواست ها توسط افرادی به ثبت رسیده بود که برای نخستین بار، خواهان دریافت مزایای بیکاری می شدند. این رقم قطعا در هفته آینده به شدت افزایش خواهد یافت، زیرا تاثیرات کامل ناشی از صدور فرمان خطاب به آمریکایی ها در سرتاسر کشور مبنی بر خودداری از حضور در محل کار، در هفته آینده به شکل ملموس در آمارها قابل مشاهده خواهد بود.
پیش بینی میان مدت «جی پی مورگان» مبنی بر انقباض 14 درصدی اقتصاد، بسیار وخیمتر از چیزی است که آمریکایی ها تا کنون، و دست کم از سال 1930 به بعد، شاهد آن بوده اند.
«مایکل فرولی» کارشناس عالی اقتصاد آمریکا در «جی پی مورگان» در این باره گفت: "این سه ماهه، بدترین عملکرد سه ماهه اقتصاد در تاریخ آمریکا خواهد بود."
پیش بینی کنندگان اقتصادی همچنین در محاسبات خود، بر اقدام سریع کنگره در خصوص تصویب بسته نجات اقتصادی به ارزش یک تریلیون دلار یا حتی بیشتر از آن، حساب کرده اند.
«نانسی واندن هیوتن» از کارشناسان موسسه «علم اقتصاد آکسفورد» در این باره گفت: "بودجه محرکی با این بزرگی و اندازه، نه تنها قطعی، بلکه ناگزیر خواهد بود." این موسسه پیش بینی کرده است اقتصاد آمریکا در سه ماهه دوم سال کنونی، به میزان 12 درصد دچار انقباض شود.
دولت ترامپ پیشنهاد کرده است دو مورد پرداخت را که مبلغ هر کدام برابر با هزار دلار است، به بیشتر افراد بالغ آمریکایی انجام دهد. همچنین بر اساس این پیشنهاد، دو مورد پرداخت که هر کدام به مبلغ 500 دلار است، در اختیار کودکان قرار خواهد گرفت. جمهوریخواهان سنای آمریکا نیز پیش نویس لایحه ای را تنظیم کرده اند که بر اساس آن، به هر فرد بالغ حداکثر هزار و 200 دلار پرداخت خواهد شد.
«واندن هیوتن» در این باره گفت این گونه پرداخت ها می تواند به همراه اقدامات قاطع دولت در کنترل شیوع بیماری، تا حدی آسیب های وارد شده به اقتصاد را جبران کند و "به شروع دوباره اقتصاد در دوران پسا ویروس کمک کند."
با وجود اعلام این ضرورت‌ها  مجلس سنای آمریکا در تصویب پیش نویس طرح احیای مجدد اقتصاد آمریکا که هدف آن غلبه بر پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد این کشور است، ناکام مانده است.
اکنون  پرسش این است دولت ترامپ که در حل مسائل جاری بحران  کرونا در آمریکا  ناتوان است چگونه امید به بازسازی اقتصاد آمریکا پس از سپری شدن بحران ناشی از ویروس کرونا دارد.
برخی صاحب نظران پیش از این از احتمال تبدیل ویروس کرونا به پاشنه اشیل ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی پیش روی ریاست جمهوری در آمریکا خبرداده اند.
------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی
­
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حمایت مجمع خیرین امدادگران عاشورا از بیماران سرطانی و صعب‌العلاج
تولید پایدار با مدیریت هوشمند آفات
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و سوم آبان به افق آبادان و خرمشهر
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به سی و هفتمین جشنواره تئاتر استانی پیام ارسال کرد
برگزاری محفل قرآنی دانشگاهیان در دانشگاه شهرکرد
فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما برای مخاطبان
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیست و سوم آبان ۱۴۰۴)
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
مهربان یکی از مناطق پیشرو در جذب اعتبارات عمرانی روستایی در آذربایجان شرقی
جوی پایدار و افزایش آلودگی هوا در کلان‌شهرها
تحولات منطقه محور مذاکرات وزرای خارجه ایران و ترکیه
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
زمین لرزه ٣.۵ ریشتری در بیرجند
قطعی برق در شهرکرد
پیوستن سازمان منطقه آزاد ارس به عضویت سازمان جهانی گردشگری
تست سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
الگوی آشوب
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)