• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۳۱۸۱
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
سازمان انتقال خون

تفاهم نامه همکاری بین سازمان انتقال خون و بسیج جامعه زنان

سازمان انتقال خون و بسیج جامعه زنان کشور تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

تفاهم نامه همکاری بین سازمان انتقال خون و بسیج جامعه زنانبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما، سخنگوی سازمان انتقال خون در نشست مشترک این سازمان با سازمان بسیج جامعه زنان کشور ضمن اشاره به رشد یک درصدی مشارکت بانوان در اهدای خون، گفت: سهم بانوان از اهدای خون در کشور به پنج و دو دهم درصد افزایش یافته است و این نتیجه برپایی پویش‌های اهدای خون با همکاری سازمان بسیج مستضعفان کشور است.
آقای دکتر بشیر حاجی فرمانده کانون بسیج جامعه پزشکی سازمان انتقال خون ضمن ابراز خرسندی از افزایش یک درصدی آمار اهدای خون بانوان در پی حرکت جهادی بانوان بسیجی برای اهدای خون همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: از ۱۵ سال پیش تا کنون همواره آمار اهدای خون بانوان روبه کاهش بوده است به نحوی که در سال ۹۸ تنها چهار ممیز سه دهم درصد از آمار اهدای خون در کشور مربوط به بانوان می‌شد.
وی تأکید کرد: با همتی که در بسیج بانوان و امور بانوان و خانواده سازمان انتقال خون است امیدواریم این افزایش آمار ادامه یابد و فرهنگ اهدای خون بانوان نهادینه شود.
آقای دکتر حاجی بیگی با اشاره به آمار ۵۰ درصدی اهدای بانوان در برخی کشور‌های پیشرفته گفت: در سال گذشته از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد اهدای خون تنها ۱۰۰ هزار واحد سهم بانوان بود و حتی استان‌های لرستان، مرکزی، خراسان شمالی، و سیستان و بلوچستان که از استان‌های دارای آمار بالای اهدای خون بانوان هستند این آمار زیر ۱۰ درصد است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: بانوان رفتار‌های پر خطر کمتر و توجه بیشتری به زندگی سالم دارند و رکن اصلی خانواده و مشوق جامعه و خانواده هستند و با اهدا کننده بودن هریک از بانوان هر خانه می‌تواند یک پایگاه انتقال خون باشد.
فرمانده کانون بسیج جامعه پزشکی سازمان انتقال خون با اشاره به برخی از دلایل پایین بودن آمار اهدای خون بانوان گفت: ترس از کم خونی، ترس از سوزن، ترس از ابتلا به بیماری‌های عفونی، چون ایدز و هپاتیت، ضعف قوای جسمانی و اجازه همسر جز دلایل عمده این موضوع است در حالی که آقایان می‌توانند در صورت واجد شرایط بودن سالانه ۴ بار و خانم‌ها سالانه ۳ بار خون اهدا کنند.
وی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ اهدای خون برای دختران از ابتدای ۱۸ سالگی گفت: اگر این گروه وارد جمع اهدا کنندگان شوند مشارکت بانوان در اهدای خون افزایش خواهد یافت.
آقای دکتر حاجی بیگی توضیح داد: انجام تست هموگلوبین برای سنجش کم خونی اهداکنندگان صورت می‌گیرد و توزیع مکمل آهن در مرکز انتقال خون و مشاوره تغذیه‌ای برای بانوان برای پیشگیری از کم خونی مثل مصرف گوشت و حبوبات، اسید فولیک و فروس سولفات از جمله موارد خاص اهدای بانوان است.
وی با تاکید بر جبران مایعات ازدست رفته به دلیل اهدای خون تا دو ساعت و بازگشت سلول‌های خونی ظرف سه تا چهار هفته گفت: بانوان نباید ترسی از اهدای خون داشته باشند.
وی با اشاره به طرح‌های موفق بسیج پس از شیوع کووید ۱۹ و راهبری پویش‌های مردمی خصوصا بانوان برای اهدای خون گفت: امیدوارم این تفاهم نامه تا پایان سال بتواند به آمار اهدای خون بیفزاید.
در ادامه این جلسه خانم دکتر الهام خلف عادلی مشاور مدیر عامل در امور بانوان و خانواده سازمان انتقال خون نیز با اشاره به پویش موفق هر خانه یک پایگاه انتقال خون و ماموریت سازمان در تامین خون سالم و کافی برای بیماران نیازمند به خون گفت: همکاری بسیج و افزایش یک درصدی آمار اهدای خون در وضعیتی که کووید ۱۹ آمار اهدای خون را کاهش داده بود بسیار برای ما مهم بود.
وی تأکید کرد: باید پویش‌ها برای استقرار و استمرار و افزایش مشارکت اجتماعی بانوان در امر اهدای خون فعال شوند و این فرهنگ در میان بانوان نهادینه شود.
خانم دکتر خلف عادلی تمرکز بر اهدای خون بانوان دانشجو به عنوان جمعیت آگاه، پویا و جوان و حفظ اهدا اولی‌ها را از اولویت‌های مهم دانست و گفت: سازمان بسیج زنان با همکاری که با دانشگاه‌ها دارد می‌تواند رابطینی را معرفی کند که تحت آموزش سازمان قرار گیرند وعلاوه بر ترویج فرهنگ اهدای خون، در تولید و توزیع و بازنشر محتوای آموزشی و خبری با سازمان همکاری کنند.
وی در همین راستا ازبرنامه ریزی پویش دانشجویی اهدای خون با مشارکت بسیج به مناسبت روز دانشجو خبر داد.
رئیس بسیج جامعه زنان کشور، خانم دکتر مینا بیابانی نیز در این جلسه با استناد به آیه شریفه قرآن گفت: هرکسی که جان کسی را نجات دهد گویی تمام انسان‌ها را جان بخشیده است و اهدای خون مصداق روشن این آیه است.
وی کمک به خدمات اجتماعی از جمله اهدای خون را یکی از وظایف اصلی بسیج دانست و افزود: این حرکت خداپسندانه فطرت انسان را نوازش می‌دهد و باعث انبساط روح و شادی درونی می‌شود.
وی گفت: بانوان بسیجی در فعالیت‌های اجتماعی و انسان دوستانه مشارکت خوبی دارند و برای نهادینه کردن این حرکت باید برنامه ریزی و استراتژی مناسبی صورت گیرد تا یک حرکت مثبت به یک رفتار اجتماعی برای بانوان تبدیل شود. لازم است محتوایی تولید شود که ادراکات افراد را تحت تاثیر قرار دهد و بانوان را با ضروریات و مزایای اهدای خون آشنا کند.
وی گفت: بسیج برای عملیاتی شدن این تفاهمنامه آمادگی کامل دارد و با کمک به تولید و نشر محتوا و حضور در بسیج در فضا‌های حقیقی و مجازی به سازمان انتقال خون کمک خواهد کرد تا با مشارکت هم بتوانیم آغازگر تحولی در فرهنگ اهدای خون بانوان باشیم.
در پایان این جلسه تفاهم نامه میان آقای دکتر بشیر حاجی بیگی مدیرکل دفتر مدیرعامل و روابط عمومی و فرمانده بسیج جامعه پزشکی سازمان انتقال خون و خانم دکتر مینا بیابانی رئیس بسیج جامعه زنان کشور به امضا رسید.
این تفاهم نامه که در شش ماده منعقد شده است اهدافی همچون توسعه و ترویج فرهنگ اهدای خون بانوان در جامعه، توسعه و ترویج فرهنگ نوع دوستی، صلح و ایثار در خانواده، ارتقای شاخص اهدای خون بانوان در کشور، ارتقای سطح دانش و آگاهی بانوان در خصوص اهدای خون و کمک به حفظ سطح مطلوب ذخایر خون کشور به ویژه در شرایط بحران را دنبال می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
یازدهمین جشنواره «به‌یت و حه‌یران» در سردشت آغاز شد
هشدار محیط‌زیست درباره روایت‌های نادرست از آتش‌سوزی الیت
تاکید فرماندار چهاربرج بر احیای بافت فرش برای حفظ معیشت و ایجاد اشتغال
صید بیش از ۵ هزار تُن ماهی قزل آلا در استان اصفهان
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
مقاومت ملت ایران مقابل استکبار، الگوی جهان اسلام است
ستاد تسهیل باید به نهاد موثر برای رفع مشکلات تولیدکنندگان تبدیل شود
قدردانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین از رئیس رسانه ملی برای پوشش ویژه هفته بسیج
کارگروه مشترک با بورس کالا، مسیر تازه جذب سرمایه در معدن
ارسال ۷۱۴ اثر به کنگره شعر دفاع مقدس آذربایجان غربی
فردا؛ قطعی گاز در شهرستان پیرانشهر
تجلیل از نخبگان و فناوران بسیجی در مراغه 
کتاب دستور زبان تبری استاد هومند رونمایی شد
افزایش آلاینده‌ها از ابتدای هفته آینده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)