• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۳۲۳۳۹
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۰
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
نامه سرگشاده به دبیر کل سازمان ملل متحد؛

جلوی نسل کشی صد‌ها انسان بیگناه را بگیرید ، شما مسئولیت آن هستید

جمعی از استادان زن دانشگا‌ه های ایران در نامه ای سرگشاده به دبیرکل سازمان ملل متحد ، ضمن ابراز همدردی با مادران ، زنان و همه ساکنان نوار غزه ، خواستار توقف فوری حملات رژیم صهیونیستی و اقدام مؤثر جامعه جهانی در قبال رنج مردم فلسطین شده‌اند.

جلوی نسل کشی صد‌ها انسان بیگناه را بگیرید ، شما مسئولیت آن هستید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، متن نامه سرگشاده استادان بانوی ایران به دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص فجایع دردناک غزه بدین شرح است:

جناب آقای آنتونیو گوترش ، دبیرکل محترم سازمان ملل متحد

با سلام و تقدیم احترامات فائقه

چنانچه استحضار دارید ، وضعیت غیرانسانی و رقت بار مردم مظلوم و مقاوم غزه فاجعه‌ای بی سابقه را در برابر چشمان بشریت قرار داده که تحمل آن برای هر انسان آزاده‌ای به ویژه زنان پر احساس و عاطفی، مادران مهربان و دلسوز بسیار سخت و دشوار می‌باشد. فجایعی‌ای که با تشدید جنایات جنگی و رفتار غیرانسانی رژیم کودک کش صهیونی و نقض قوانین بین المللی، حقوق بشری و اصول انسانی و اخلاقی همچنان روند روبه تصاعدی را طی کرده و با رقم زدن صحنه‌های دلخراش و غیرقابل باور موجبات شرمساری بشریت، نهاد‌های بین المللی و سازمان‌های حقوقی فراهم ساخته که تاریخ هرگز آنرا فراموش نخواهد کرد.
بدون تردید این جنایات بی سابقه و رفتار وحشیانه با حمایت همه جانبه و خبیثانه آمریکای جنایتکار و برخی دولت‌های اروپا و رضایت خبیثانه دولت‌های به اصطلاح دمکراتیک و آزادی خواه جهان، همراهی برخی دولت‌های به ظاهر هم کیش و نژاد فلسطینان و انفعال و بی عملی نهاد‌های متولی صلح و امنیت از جمله سازمان ملل متحد صورت می‌گیرد که مسئولیت آن در این شرایط غیرقابل تحمل بر عهده جنابعالی است. 
این درحالیست که بر اساس گزارش های رسمی ، در ۲۰ ماه اخیر جنایات هولناکی صورت گرفته که برخی از آنها عبارتند از:
۱) بیش از ۶۰ هزار فلسطینی در بمباران‌های هوایی رژیم اشغالگر جان باخته‌اند، 
۲) بیش از ۱۴۶ هزار نفر با آسیب‌های جدی از جمله معلولیت مواجه شده‌اند. 
۳) تعداد زیادی از کودکان بر اثر کمبود مواد غذایی جان خود را از دست داده و یا در معرض از دست دادن جان خود هستند.
۴) مراکز حقوقی و بین المللی از جمله آنروا، هلال احمر، بنیاد‌های خیریه که از مصونیت قانونی برخوردار می‌باشند، مورد حمله نظامی قرار گرفته‌اند. 
۵) اشکال مختلف جنایت جنگی به لحاظ استفاده از سلاح‌های ممنوعه و رفتار‌های وحشیانه، نقض قوانین حقوقی و انسانی صورت گرفته است. 
۶) از آب و غذا، دارو و بهداشت به عنوان سلاح کشتار جمعی مورد استفاده قرار گرفته است.
۷) از مراکز توزیع نان و غذا به عنوان تله‌های قتل عام مردم و کشتار کودکان و زنان با گلوله مستقیم سوء استفاده می‌شود.
۸) مراکز بهداشتی و درمانی از جمله بیمارستان ها، مدارس، کمپ‌های آورگان به شکل مستمر بمباران و موشک باران شده‌اند. 
۹) مجروحان و بیماران زیادی به علت محاصره دارویی و کمبود امکانات بهداشتی و درمانی جان خود را از دست داده‌اند.
۱۰) دانشگاه‌ها و مراکز علمی مورد حمله شدید قرار گرفته و ده‌ها استاد و دانشجو به شهادت رسیده‌اند.
۱۱) مساجد، کلیسا‌ها و معابد از تعرض مصون نمانده و وحشیانه مورد حمله قرار گرفته‌اند. 
۱۲) مکررا به خبرنگاران و اصحاب رسانه به شکل عامدانه حمله شده است. 
۱۳) آتش بس منعقد شده بار‌ها و بار‌ها به شکل مستمر نقض گردیده است. 
۱۴) کشتی‌های حامل کمک‌های انسان دوستانه از سراسر جهان مورد حمله یا توقیف قرار گرفته است.
عالیجناب!
فلسفه ایجادی و هدف غایی نهاد‌های حقوقی بین المللی چیزی جز اجرای قوانین حقوق بشری و استیفای حقوق ملت‌ها و دولت‌ها موضوع مسئولیت شما در جایگاه ریاست این نهاد بین المللی نیست. این درحالی است که قوانین متعددی از اصول اولیه حقوق بشری نقض شده که به بخشی از آنها اشاره می‌شود:
۱) نقض ماده ۵۴ پروتکل اول الحاقی به کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو که استفاده از غذا به عنوان سلاح را ممنوع نموده است. (استفاده تسلیحاتی از غذا مصداق ارتکاب جنایت جنگی است)
۲) نقض مواد ۵۰، ۵۱، ۱۳۰ و ۱۴۷ کنوانسون¬های چهارگانه ژنو و مواد ۱۱ و ۸۵ پروتکل الحاقی اول که رژیم صهیونیستی از طریق هدف قراردادن غیرنظامیان، اموال و اماکن غیرنظامی، واحد‌های امدادرسانی و ... مرتکب جنایت جنگی شده است.
۳) کوچاندن اجباری ساکنین غزه که طبق ماده ۴۹ کنوانسیون چهارم ژنو و ماده ۱۷ پروتکل الحاقی دوم جنایت علیه بشریت به شمار می‌آید.
۴) نقض کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل¬کشی به منظور حذف عامدانه یک گروه قومی و نژادی
۵) نقض مفاد متعددی از کنوانسیون حقوق کودک، کنوانسیون محو کلیه اشکال تبعیض علیه زنان، کنوانسیون حقوق معلولین
۶) بند ۱، ماده‌ی ۲۵ اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر که بر حق برخورداری از استاندارد‌های بالای زندگی و سلامت شخص و خانواده تاکید دارد.
۷) بند ۱ ماده‌ی ۵۵ منشور سازمان ملل متحد که مشخصا به حق زندگی، اشتغال و پیشرفت اقتصادی و بند ۲ آن در باره حق سلامتی انسان‌ها اشعار دارد.
۸) مقدمه‌ی اساسنامه‌ی سازمان بهداشت جهانی راجع به حق بهره مندی از بالاترین استاندارد قابل حصول سلامتی حق سلامتی کودک و حق دسترسی به دارو، درمان و امکانات پزشکی به عنوان حقوق بنیادین هر انسان همخوانی دارد.
۹) بخش ج بند ۲ از ماده‌ی ۱۲ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی انسان‌ها که بر حق پیشگیری از شیوع بیماری‌های واگیر و فراگیر و بخش دال بند ۲ آن راجع به حق دسترسی به دارو، تجهیزات پزشکی و درمانی تصریح دارد.
۱۰) مقررات کنوانسیون چهارم ژنو سال ۱۹۴۹ و پروتکل‌های الحاقی ۱۹۷۷ که بر موازین حقوق بشردوستانه‌ی بین المللی و حمایت از اشخاص غیرنظامی در زمان جنگ تاکید دارد. 
۱۱) ماده‌ی ۲۳ کنوانسیون چهارم ژنو که دولت‌های عضو سازمان ملل را موظف می‌کند تا عبور آزادانه‌ی کلیه‌ی محموله‌های دارویی و مواد بهداشتی و مواد غذایی ضروری، پوشاک و موادغذایی تقویتی مخصوصا برای کودکان زیر ۱۵ سال، زنان باردار یا زنانی که به تازگی وضع حمل کرده‌اند، برای ساکنان غیرنظامی را تامین نمایند. 
۱۲) بند ۱ از ماده‌ی ۶۹ پروتکل الحاقی کنوانسیون ژنو که بر رساندن مواد غذایی، دارو، پوشاک، وسایل استراحت و سرپناه ضروری به همه انسان‌ها به عنوان مقتضیات ضروری بقای آنها تصریح دارد. 
۱۳) ماده‌ی ۳ اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و بند ۱ ماده‌ی ۶ کنوانسیون بین المللی در خصوص تامین حقوق مدنی و سیاسی به عنوان حق ذاتی بنی بشر و لازمه تداوم حیات انسان ها.
۱۴) بند ۲ ماده‌ی ۴ همین کنوانسیون که بر این موضوع بویژه در شرایطی که جان میلیون‌ها انسان‌ها در معرض تهدید قرار دارد، تاکید می‌کند.
۱۵) بند ۲ ماده‌ی ۱ مشترک این کنوانسیون و مفاد کنوانسیون بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مبنی بر ممنوعیت جلوگیری از ملت‌ها از دسترسی به وسایل معاش خویش.
۱۶) بند ۲ ماده‌ی ۱۱ همین کنوانسیون در خصوص تامین حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی انسان‌ها به عنوان حق بنیادی بشر 
بدین وسیله ما جمعی از بانوان اساتید دانشگا‌های ایران، ضمن ابراز همدردی با مادران، زنان و کلیه ساکنان نوار غزه، انزجار خود را از رفتار‌های غیرانسانی و مجرمانه رژیم اشغالگر اعلام کرده و از جنابعالی درخواست می‌کنیم تا خواستار تعقیب نخست وزیر جانی رژیم صهیونی از سوی شما حضرات مسئول بوده و بار دیگر مسئولیت شما را بر اساس مواد مصرح در نصوص قوانین بین المللی متذکر می‌شویم. 
امید آنکه این مرقومه بتواند به کوشش شما و سایر روسای نهاد‌های سازمان ملل متحد و متولیان سازمان‌های حقوق بشری، به رفع رفتار‌های ظالمانه رژیم صهیونی و دولت‌های حامی آن در جلوگیری از نسل کشی صد‌ها انسان بیگناه منجر شود. 
رونوشت:
۱.آقای فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر؛
۲.خانم دکتر فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره سرزمین‌های اشغالی
۳.خانم ریم السالم، گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان و دختران؛
۴.آقای دکتر پیر کراهنبول، مدیر کل کمیته بین-المللی صلیب سرخ
۵.ریاست محترم شورای امنیت سازمان ملل متحد 
۶.ریاست محترم مجمع عمومی سازمان ملل متحد
۷.ریاست محترم سازمان بهداشت جهانی
۸.ریاست محترم سازمان صلیب سرخ جهانی (ICRC) ‎
۹.ریاست محترم سازمان پزشکان بدون مرز (MSF)

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود سامانه بارشی از فردا به لرستان
مهار آتش سوزی جنگل های دیزمار
استفاده از رسانه‌ها و فضای مجازی ابزار امروز استکبار جهانی در عرصه جنگ نرم
آغاز سرشماری پاییزه حیات‌وحش در پارک ملی و ذخیره‌گاه زیست‌کره گلستان
راه اندازی باشگاه دانش اموزی سبزنامه از برگ تا برگ در صومعه سرا
اخبار کوتاه جمعه ۲۳ آبان در گلستان
یادواره شهدای منطقه شمال شهر اصفهان
جهاد پزشکان جهادی در معمولان
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
معدوم‌سازی مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در خاتم
افتتاح مرغداری گوشتی در مرند
اختتامیه جشنواره پروازی هما در رامیان
بازگشایی محور ریلی هرمزگان و از سرگیری حرکت قطار‌ها
استقبال از مدال آورگلستانی مسابقات بازی‌های همبستگی  کشورهای اسلامی
برگزاری نشست کتابخوان فرهنگ محلی در سمنان
برداشت سیب زمینی پاییزه در الیگودرز
همدلی مردم روستای خوش ییلاق برای ساخت مسجد جامع
ارائه خدمات به بیش از ٣٢٠ نفر از اهالی روستای رباط پشت بادام
فعال اجتماعی سراوانی جوان تاثیر گذار اجتماعی ایران شد
کمپ تمرینی رولرفری استایل (اگرسیو) برگزار شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
الگوی آشوب
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)