• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۰۰۰۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۹
بین الملل » غرب آسیا

هشدار دیپلمات‌های سابق ارمنستان درباره عواقب توافق با آذربایجان در واشنگتن

شورای سراسری دیپلمات‌های ارمنی که از جمعی از مقامات اسبق وزارت امور خارجه این کشور تشکیل شده، اعلام کرد: توافقات صورت گرفته در واشنگتن میان رهبران ارمنستان، جمهوری آذربایجان و آمریکا، نه تنها تهدیدی برای ثبات ارمنستان، بلکه کل منطقه است.

هشدار دیپلمات‌های سابق ارمنستان درباره عواقب توافق با آذربایجان در واشنگتن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،در این بیانیه آمده است: این معامله نه تنها منافع ارمنستان، بلکه قدرت‌های بزرگ منطقه‌ای را که قبلاً اعتراضات خود را ابراز کرده‌اند، تهدید می‌کند. چنین توافقی تهدیدی برای ایجاد خطوط تقسیم ژئوپلیتیکی جدید است و ممکن است در آینده نزدیک به رویارویی و درگیری جدیدی منجر شود.

دیپلمات‌های ارشد سابق ارمنستان عنوان کردند: پروژه «مسیر ترامپ» شامل مفادی است که استقلال استراتژیک ارمنستان را به طور جدی تضعیف می‌کند و زیرساخت‌های حیاتی و مسیر‌های ترانزیتی را در معرض نفوذ بازیگران خارجی قرار می‌دهد.

در این بیانیه آمده است: با وجود ادعا‌هایی مبنی بر اینکه رویه‌های در حال اجرا تحت حاکمیت و صلاحیت ارمنستان اجرا خواهند شد، نگرانی‌های مشروعی در مورد تمامیت ارضی و پایداری بلندمدت این کشور وجود دارد.

شورای سراسری دیپلمات‌های ارمنی معتقد است: توافقات واشنگتن ممکن است راه را برای صلح هموار نکند، بلکه به بی‌ثباتی مداوم و تزلزل بیشتر حاکمیت ارمنستان کمک کند.

در این بیانیه آمده است: ما قاطعانه معتقدیم که صلح پایدار در منطقه تنها زمانی امکان‌پذیر است که همه طرف‌ها، چه محلی و چه منطقه‌ای، واقعاً به یک راه‌حل آبرومندانه، فراگیر و عادلانه علاقه‌مند باشند. هر صلحی که بر اساس انزوا، اجبار یا فریب بنا شود، محکوم به شکست است.

یاد آور می‌شود که نخست وزیر ارمنستان و رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان عصر جمعه ۱۷ مرداد ۱۴۰۴ (به وقت محلی) در مراسمی در کاخ سفید با حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، توافق صلح امضا کردند. ترامپ پس از آن گفت: این اعلامیه که «مسیر ترامپ برای صلح و رفاه بین‌المللی» نامیده می‌شود، یک منطقه ترانزیتی ویژه است که به جمهوری آذربایجان اجازه می‌دهد (از مسیر ارمنستان) به (بخش دیگر) خاک خود نخجوان دسترسی کامل داشته باشد.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۲۰ مرداد در تماس تلفنی با نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان به توافق اجرای پروژه راه‌گذر مواصلاتی در منطقه قفقاز با مشارکت آمریکا اشاره کرد.

پزشکیان با تاکید بر حفظ حاکمیت ارمنستان در این زمینه و عدم دخالت هرگونه نیروی نظامی و امنیتی در قالب اجرای این پروژه، نسبت به هوشیاری و مراقبت ویژه در قبال اقدامات احتمالی طرف آمریکایی که ممکن است تحت پوشش سرمایه‌گذاری اقتصادی و ادعای تأمین صلح، اهداف سلطه‌طلبانه‌ای را در منطقه قفقاز دنبال کند، هشدار داد.

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: باید اطمینان حاصل شود که این مسیر، واقعا مسیر صلح و توسعه خواهد بود، نه ابزاری برای تحقق اهداف سلطه‌جویانه بیگانگان.

در همین حال اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز امروز در نشست خبری گفت: ما معتقدیم این موافقت‌نامه صلح می‌تواند نقطه عطفی در تثبیت صلح و ثبات در قفقاز جنوبی باشد. امروز و فردا نیز رایزنی‌های سطح بالایی میان مقام‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان انجام خواهد شد تا دقیق‌تر در جریان ماوقع قرار بگیریم و در صورت لزوم، ملاحظات و نگرانی‌های خود را با آنها در میان بگذاریم.

پیش از این، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز در این باره گفت: دیدار رهبران ارمنستان و جمهوری آذربایجان در ایالات متحده شایسته ارزیابی مثبت است و مسکو از تمام تلاش‌هایی که به دستیابی به امنیت منطقه‌ای به عنوان هدفی کلیدی کمک می‌کند، حمایت می‌کند.

ماریا زاخارووا افزود: «مشارکت و دخالت بازیگران فرامنطقه‌ای باید در جهت تقویت دستور کار صلح باشد و باعث ایجاد مشکلات و اختلافات بیشتر نشود.»

این دیپلمات روس تاکید کرد که بهترین گزینه برای حل مشکلات قفقاز جنوبی، یافتن و اجرای راه‌حل‌هایی است که توسط کشور‌های این منطقه و با حمایت‌های روسیه، ایران و ترکیه که در همسایگی آنها هستند، ارائه شده باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیش از ۵۲ هزار نفر تماشاگر نمایش‌های مرکز تئاتر کانون
۷۰هزار دانش آموز در شهرستان اردبیل در طرح نماد غربالگری شدند
برگزاری جشن نسل آینده ساز در بیارجمند
تسریع در مهار تب برفکی با واکسن‌های جدید
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
باند کلاهبردارن ۱۸۰۰ میلیاردی در دام پلیس آگاهی کرمانشاه
افزایش سرعت باد و کاهش محسوس دما در سیستان و بلوچستان
قهرمانی بانوان خراسان رضوی در مسابقات دوومیدانی کشور
گرامیداشت روز پرستار و تجلیل از پرستاران درشاهیندژ
پروژه‌های معاونت علمی به قوت خود ادامه می‌یابد
افزایش بهره وری صنایع فلزی با هوش مصنوعی
اجرای مسابقات سنگ نوردی طبیعت قهرمانی کشور در ارتفاعات انجدان
کشف ۵۰ کیلوگرم مواد مخدر در نی ریز
بازدید فرمانده نیروی دریایی سپاه از جزایر بوموسی و سیری
اجرای طرح عملیاتی مقابله با سارقان منزل در خراسان جنوبی
آغاز فرایند تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری گردشگری در استان
پرستاران نماد مهربانی، ایثار و مسئولیت‌پذیری هستند
ممنوعیت مانع تراشی در اجرای طرح های مسکن
کاخ موزه باغچه‌جوق ماکو، جلوه‌ای زیبا از تاریخ و فرهنگ
عارف: طرح ارتقاء جایگاه عشایر به خوبی در حال انجام است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)