• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۵۶۸۰۱
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۹

تحلیلی درباره جنجال آفرینی عربستان بر ضد حزب الله لبنان

ایران و جنبش حزب الله در تقویت بشار اسد در برابر شورشیان، که از کمک‌های مالی و تسلیحاتی عربستان سعودی و دولتهای دیگر برخوردار است، نقش غیر قابل انکاری دارند.

تحلیلی درباره جنجال آفرینی عربستان بر ضد حزب الله لبنان
تغییر در روند جنگ در سوریه، مقامات سعودی و هم پیمانانش را به تغییر دیدگاه در این زمینه و تشدید فشارها بر ضد جنبش حزب الله در لبنان واداشته است.
نیروهای طرفدار اسد پیشرفت‌های چشمگیری بر ضد شورشیان در نزدیکی شهر حلب در شمال سوریه کسب کرده اند که زنگ خطری جدی را برای عربستان سعودی، و دیگر حامیانش در سوریه در بر داشته است.
طبیعتا ایران و جنبش حزب الله در تقویت بشار اسد در برابر شورشیان، که از کمک‌های مالی و تسلیحاتی عربستان سعودی و دولتهای دیگر برخوردار است، نقش غیر قابل انکاری دارند.
عربستان همزمان با شکست در جنگ نیابتی، تحریک آمیز و با ماهیت فرقه گرایانه در برابر ایران و هم پیمانانش در سوریه و ...، در یمن نیز شکست خورده است که از مهمترین مصادیق این شکست ها، ناکامی در دستیابی به اهدافش آن هم در اوج انتقادات جامعه جهانی به علت ارتکاب جنایت جنگی در یمن و اقدام پارلمان اروپا در صدور قطعنامه ای است که تجهیز عربستان به سلاح را ممنوع کرده است.
با این حال پس از گذشت کمتر از دو هفته از توقف کمک چهار میلیارد دلاری که عربستان برای تجهیز ارتش و نیروهای امنیتی لبنان به سلاح اختصاص داده بود و پس از آن درخواست از شهروندانش برای سفر نکردن به لبنان و پیروی کشورهای حاشیه خلیج فارس از ریاض و قرار گرفتن در این راه، اکنون شاهد هستیم که عربستان چهارشنبه گذشته تصمیم گرفته است حزب الله لبنان و همه مسئولان، گروهها، سازمان ها و شبه نظامیانش را در فهرست گروههای «تروریستی» قرار دهد.
عربستان همانند عادت همیشگی اش، این تصمیم را به نمایندگی از همه اعضای شورای همکاری خلیج فارس صادر کرده است تا اینگونه القا کند که این تصمیمی فردی نیست و به تنهایی اتخاذ نشده بلکه با اجماع همه شش کشور حاشیه خلیج فارس بوده است و هیچ کدام نسبت به آن اعتراض و ملاحظه ای نداشتند.
عربستان سعودی در حالی از دخالت نظامی حزب الله در سوریه، عراق و یمن انتقاد می کند که خود به دخالت نظامی در سوریه، عراق، بحرین و یمن و صرف میلیاردها دلار پول و ارسال دهها هزار تن سلاح برای گروههای مسلح و ترویستی در سوریه، و همچنین مداخله نظامی در یمن و بمباران غیر نظامی و مراکز غیر نظامی متوسل شده است.
بدنبال همین اقدامات بی شرمانه رژیم سعودی بود که سید حسن نصرالله دبیر کل جنبش حزب الله لبنان سه شنبه گذشته اعلام کرد عربستان سعودی با بعضی از اعمالش لبنان را وارد مرحله جدیدی از کشمکش سیاسی کرده است اما این کشور در آستانه جنگ داخلی قرار ندارد و بقاء دولت وحدت ملی لبنان که حزب الله نیز بخشی از آن است ادامه خواهد داشت.
شورای همکاری خلیج فارس متشکل از شش کشور عربستان سعودی، امارات عربی متحده، بحرین، کویت، عمان و قطر می باشد که سال 2013 هم تحریم هایی را علیه جنبش حزب الله در واکنش به ورود آن به جنگ داخلی سوریه و حمایت از بشار اسد رئیس جمهور سوریه، اعمال کرده بود.
در پایان، آنچه مسلم است اینکه، در شرایط فعلی منطقه و تغییر معادلات جنگ در سوریه، اقدامات رژیم سعودی بر ضد هر یک از کشورهای هم پیمان ایران از سویی نشانه ضعف و ناتوانی رژیم سعودی است و از سوی دیگر هدف آن انحراف از موضوع می‌باشد. ریاض با هم فکری هم پیمانانش سعی در تجزیه و تضعیف کشورهای درگیر جنگ و محدود کردن توانایی های نظامی آنها و تغییر معادلات منطقه به نفع خود است.
آنچه تا الان پر واضح است اینکه سیاست‌های خصمانه رژیم سعودی و هم پیمانانش در منطقه تا بحال نه تنها به نفع عربستان سعودی نبوده بلکه حساسیت‌ها را بر ضد رژیم سعودی و دیگر هم پیمانانش مثل رژیم صهیونیستی و آمریکا و ترکیه و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس بر انگیخته است.

--------------------------------------
بررسی و تحلیل/ امین نجار
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
بازدید مدیرکل بازرسی لرستان از فعالیت برخی ادارات کوهدشت
پیش بینی کاهش کیفیت هوا در سمنان
نشست تخصصی شعر انتظار در مسجد جمکران برگزار شد
تشدید نظارت تیم های تعزیرات حکومتی در چهارمحال و بختیاری
بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی معادن خراسان جنوبی، در میز اقتصاد شبکه خبر
برپایی سوگواره کوچه بنی‌هاشم با اجرای چهار تئاتر زنده در قم
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به رقابت های همبستگی کشورهای اسلامی
سرمایه‌گذاری ۵۵ هزار میلیاردی در قزوین؛ تنها ۱ درصد بودجه دولتی، ۹۹ درصد از ظرفیت سرمایه‌گذاران
برگزاری نشست شورای تحول جهانی شدن خرم آباد
انعقاد تفاهمنامه ساخت نیروگاه‌های سه مگاواتی خورشیدی کشور در قم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
معرفی برترین‌های مسابقات دارت گرامیداشت روز کیش ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
لاریجانی: پیامی به آمریکا ندادیم
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)