• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۶۶۳۶۵
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۹
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

ظرفیت مناسب بورس کالا برای توسعه معاملات محصولات کشاورزی

مدیر مطالعات اقتصادی و سنجش ریسک بورس کالا گفت : ظرفیت‌های مناسب برای معامله محصولات کشاورزی ایجاد شده است و در بورس‌های معتبر دنیا معامله این محصولات در بورس کالا با استقبال مناسب عرضه و تقاضاکننده مواجه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ علیرضا ناصرپور افزود : معاملات محصولات کشاورزی در بورس کالای ایران به 10 درصد حجم معاملات کل بورس کالا رسیده است، در حالی که در سال‌های گذشته این میزان، نیم درصد بوده است.

وی افزود : خرید تضمینی دو محصول مهم کشاورزی از قبیل ذرت و جو به‌طور کامل در بورس کالای ایران انجام می‌شود و عرضه شکر و مرغ هم در بورس کالا قابل‌توجه است، 

فضای عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالای ایران در حال حاضر تغییر پیدا کرده است و تا پایان سال بازهم بهبود پیدا می کند و درصد رشد بیشتری را تجربه کند و حجم قابل توجهی از حجم کلی معاملات بورس کالا به محصولات کشاورزی اختصاص پیدا کند. وی گفت: محصولات صادراتی کشاورزی تماما در بورس کالا پذیرش شده‌اند و از این نظر مشکلی وجود ندارد، حال اینکه تولیدکنندگان این محصولات در بورس کالای ایران محصولاتشان را عرضه کنند یا خیر، به سیاست‌های عرضه‌کنندگان باز می‌گردد.

ناصرپور ادامه داد: از گذشته بسیار دور یعنی از زمان بورس محصولات کشاورزی که قبل از تشکیل بورس کالا به‌صورت مستقل وجود داشت، این بازار به اندازه کافی موفق نبود. مدیر مطالعات اقتصادی و سنجش ریسک بورس کالا در ادامه گفت: باید به موازات افزایش حجم معاملات محصولات کشاورزی در بورس کالا در محصولات دیگر هم ورود کنیم.

ناصرپور اظهار داشت : در حال‌حاضر در بورس کالا 4 محصول ذرت، جو، شکر و مرغ حضور گسترده دارد و این روند در سال‌های آینده هم گسترش پیدا کند و این موضوع بستگی به نوع کالاها و حجم و ارزش آنها و نیاز و تقاضایشان دارد.

وی درباره اینکه در بورس‌های معتبر دنیا معاملات محصولات کشاورزی اکثرا در بازار آتی اتفاق می‌افتد و این مکانیزم در ایران وجود ندارد و محصولات به‌صورت نقدی عرضه می شود ، افزود : قدیمی‌ترین بورس کالایی کشاورزی که در دنیا به‌صورت امروزی خودش وجود دارد، بورس «سی تی او پی » است یا بورس تجاری شیکاگو که در سال 1848یعنی در حدود 170 سال قبل به وجود آمد.

وی افزود: اگر این بورس را به‌عنوان مبنایی برای بررسی قرار دهیم، باید گفت این بورس‌ها از همان ابتدای پیدایش خودشان عملیات مشتقه را انجام نمی‌دادند و از ابتدا حجم قابل توجهی از معاملاتشان به معاملات نقدی اختصاص داشته و رفته رفته فرهنگ معاملات بازار و کشاورزان به این سمت رفته که با مقاصد پوشش ریسک وارد بازار شوند و با این مقاصد آرام آرام به سمت ابزارهای مشتقه حرکت کرده‌اند.
مدیر مطالعات اقتصادی و سنجش ریسک بورس کالا گفت: به این ترتیب در اواخر قرن 19 میلادی معاملات مشتقه به شکل کالایی و به شکل امروزی خودش و آن هم فقط قراردادهای آتی شکل گرفته و توسعه پیدا کرده که این روند در کشور ما هم باید شکل بگیرد و اتفاق بیفتد. به گفته وی تا وقتی که کل صنعت کشاورزی کشور اصولا با مفهوم بورس‌های کالایی آشنایی چندانی ندارد، این انتظار که قراردادهای مشتقه بلافاصله راه‌اندازی و موفقیت آمیز شود، بجا نیست.

بنابر گزارش بورس کالای ایران ، ناصرپور افزود: برای ایجاد چنین قراردادهایی باید ابتدا معاملات فیزیکی را راه‌اندازی کنیم که در حال حاضر در حال طی همین روند هستیم که این روند ابتدا از تقویت معاملات فیزیکی و در مرحله بعد آشنایی کشاورزان با بورس‌های کالایی شروع می‌شود، بعد از مرحله شناخت و فرهنگ‌سازی، می‌توانیم ابزارهای پیچیده‌تر را وارد بورس کالا کنیم.

مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا گفت: در حال حاضر که محصولات کشاورزی با این حجم در بورس کالا معامله می‌شود، این آشنایی و فرهنگ‌سازی تا حد زیادی انجام شده؛ ولی به هر حال موفقیت‌آمیز بودن این روند یک فعالیت زمانبر است؛ در کشورهای توسعه‌یافته این فرآیند حدود 40 سال طول کشید، البته این زمان در بورس کالای ما به‌دلیل داشتن تجربه‌های دیگر از این کشورها کمتر خواهد بود چرا که از این تجربه‌ها استفاده خواهیم کرد؛ ولی در حال حاضر ناچاریم فرهنگ‌سازی عملی را انجام دهیم تا صنعت کشاورزی‌مان در وهله اول با بورس کالا و در قدم بعدی با ابزارهای نوین این بورس آشنا شود تا در مراحل بعدی به سمت راه‌اندازی ابزارهای پیشرفته برویم.

معامله 22 هزار تن وکیوم باتوم در بورس کالا

تالار محصولات فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران امروز سه شنبه 
شاهد معامله 22 هزار و 600 تن وکیوم باتوم بود.

در این روز 12 هزار تن وکیوم باتوم شرکت پالایش نفت بندرعباس، 4 هزار و 600 تن وکیوم باتوم شرکت پالایش نفت اصفهان، یک هزار تن وکیوم باتوم شرکت پالایش نفت شیراز و 5 هزار تن وکیوم شرکت پالایش نفت تهران در تالار فرآورده  های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران داد و ستد شد. 

7 هزار تن لوب کات سنگین، 800 تن گوگرد گرانوله، 24 هزارو 523 تن مواد پلیمری در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی داد و ستد شد. تالار صادراتی بورس کالای ایران معامله 18 هزار و 500 تن قیر و 350 تن عایق رطوبتی را تجربه کرد. 

تالار محصولات صنعتی و معدنی نیز در این روز معامله 18 کیلوگرم شمش طلای معدن زرشوران و 940 تن شمش و بیلت آلومینیوم شرکتهای صنایع نگین گلپایگان و ایرالکو را تجربه کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مرور رویداد‌های چهاردهم بهمن ۵۷ در روز شمارانقلاب
توزیع ۳ هزار ساندویچ، شب میلاد امام زمان (عج) در همدان
قهرمانان الهام‌بخش پویش "سلام محله" هستند
رونمایی از سامانه ابلاغ الکترونیک شهرداری تهران
راه‌اندازی کمیته کیفیت‌بخشی مدارس سمپاد استان
طراحی ۳ مسیر برای نهادینه‌سازی فرهنگ اقامه نماز در مدارس
اعیاد شعبانیه بهترین فرصت برای برگزاری جشن تکلیف در مدارس
آئین اختتامیه پنجمین جشنواره فرهنگی امامت و مهدویت در شهرکرد
واکنش مردم به یک خبر خوش
دستگیری ۲ عامل اصلی آتش سوزی فروشگاه افق کوروش در بندرانزلی
بر پایی نمایشگاه سفر به سرزمین ناشناخته‌ها
ادامه بارش‌ها در کردستان تا فردا
مراسم چهلمین روز پرواز شهید مجیدی‌مهر در یاسوج
ساماندهی کارگاههای جمع‌آوری ضایعات درکرمان
لیگ دسته اول فوتبال؛ پیروزی صنعت‌نفت مقابل نساجی
سیصد و نود و چهارمین جلسه شورای شهر تهران
مقابلی: مقدمات لازم برای انتخابات پرشور در آذربایجان غربی فراهم است
افتتاح طرح‌های عمرانی و خدماتی به مناسبت دهه فجر در کردستان
برگزاری بیش از ۳۰۰ عنوان برنامه در دهه فجر
جشنواره شعر مهدوی اقوام ایرانی در یاسوج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)