• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۲۳۹۰۶
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
معاون اول رئیس جمهور:

شرایط برای انتقال اقتصاد از نفت به دانش فراهم است

جهانگیری گفت: ایران این شرایط را دارد که اقتصاد خود را از نفت به دانش و تجربه دانشجویان منتقل کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاحیه نهمین نمایشگاه فناوری نانو افزود: ایران پشتوانه بزرگی در شرایط برای انتقال اقتصاد از نفت به دانش فراهم استتولید علم درتاریخ گذشته داشته است و دانشمندان ایرانی نقش مهمی را در این زمینه ایفا کرده اند.

وی گفت: متاسفانه طی یک دوره زمانی ، ایران از این روند توسعه فناوری فاصله گرفته است اما در سال های اخیر موضوع علم و فناوری به مسئله اساسی کشور تبدیل شده است.

جهانگیری تصریح کرد: بانی اصلی این اقدام ، مقام معظم رهبری بوده است که بیش از همه برای این مسئله وقت گذاشتند و وارد این موضوع شدند.

وی تاکید کرد: برای همه بویژه دانشمندان، حفاظت و حراست از این گفتمان مهم است و نباید بگذارند این روند کم رنگ شود.

جهانگیری افزود: یکی از مسائلی که بصورت جدی مورد بررسی است متکی بودن اقتصاد ایران به منابع طبیعی و نفتی است.

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و جمعی از سفرا و فعالان دانشگاهی حضور دارند.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در ابتدای این مراسم از محصولات منتخب این دوره از جشنواره بازدید کرد.

قرار است از سه محصول برتر جشنواره تقدیر شود؛ همچنین از برگزیدگان پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، پژوهشگاه ها و شرکت های فعال تقدیر به عمل می آید.

در این دوره از نمایشگاه بیش از 160 نهاد فعال حضور دارند و 123 شرکت آخرین دستاوردهای خود را ارائه کرده اند.

ضرورت داشتن نقشه راه در مسیر اقتصاد دانش بنیان

معاون اول رئیس‌ جمهور گفت: باید در مسیر اقتصاد دانش بنیان نقشه راهی داشته باشیم تا بتوانیم در زمانی مشخص به اهداف خود در این زمینه برسیم.

اسحاق جهانگیری در ادامه مراسم افتتاحیه نهمین جشنواره نانو افزود: نخبگان کشور باید از گفتمان مقام معظم رهبری حراست کنند و نگذارند با تغییرات دولت‌ها این حرکت کمرنگ شود. 

وی گفت: اقتصاد ایران مبتنی بر منابع طبیعی و درآمدهای حاصل از نفت بوده است و تجربیات سال‌های اخیر به ما نشان داد که اگر اقتصاد ما با برنامه‌ریزی‌های خارج از کشور هدایت شود، قطعاً آسیب می پذیریم.

جهانگیری با اشاره به تحریم های نفتی در سال های گذشته تصریح کرد: در زمان تحریم هرگز تصور نمی‌کردیم که کشورها اقدام به تحریم نفتی علیه ایران کنند چراکه تصور ما این بود که نفت یک محصول استراتژیک است و ما می‌توانیم از آن به عنوان یک ابزار قدرت استفاده کنیم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: اعمال تحریم‌های نفتی موجب شد تا برنامه‌هایی را برای حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان تدوین کنیم.

وی افزود: ایران جزء 20 اقتصاد دنیاست، یعنی اقتصاد کوچک صنعتی ای که دارای تولید ناخالص داخلی و قدرت خرید بالای 300 میلیارد دلار است.

جهانگیری گفت: دانش و مغز تنها ذخایر سرمایه‌ای هستند که تمام‌نشدنی است و تجربه تاریخی و وضعیت دانشگاه‌ها گواه بر این دارد که ایران می‌تواند به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کند.

وی افزود: ایران بیش از 4 هزار دانشجو و ده‌ها واحد دانشگاهی در کشور دارد و وجود دانشمندان ایرانی داخلی و دانشمندان ایرانی مقیم خارج را که تمایل به بازگشت به کشور دارند، گواه بر آمادگی ایران برای حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: اقتصاد مقاومتی دارای پنج ویژگی مهم همچون مردمی بودن، عدالت بنیاد بودن، درون‌زا بودن، برون گرایی و دانش‌بنیانی است و دانش‌بنیان بودن ریل اصلی حرکت اقتصاد به سمت اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان است.

وی با اشاره به اقدامات معاونت علمی‌و فناوری ریاست‌جمهوری برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: تمرکز این شرکت‌ها بر روی صنایع های‌تک است و از سوی دیگر تلاش می‌شود تا فناوری‌های تولید شده از سوی این شرکت‌ها در صنایع رسوخ کند.

جهانگیری افزود: ما می‌توانیم صنایع بزرگ را وارد چرخه دانش‌بنیان کنیم و امیدوارم با همتی که از سوی مسؤولان صورت گرفته است، بتوانیم بخش زیادی از شرکت‌ها را به این سمت سوق دهیم.

وی با اشاره به ایجاد ستاد توسعه فناوری نانو در کشور تصریح کرد: هرگز باورمان نمی‌شد که پس از گذشت 13 سال امروز دور هم جمع شویم و بگوییم روزی 20 مقاله در زمینه فناوری نانو تولید می‌شود و تعداد نیروهای تربیت شده در این حوزه به بیش از 30 هزار نفر رسیده است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در هفته‌های اخیر معاون علمی رییس‌جمهور گزارشی را ارائه و در آن تقاضا کرد که تا پایان سال 96، دولت بازار 10 هزار میلیارد تومانی برای صنایع برتر کشور ایجاد کند.

وی با اشاره به تدوین برنامه 10 ساله چشم‌انداز کشور گفت: این سند که در حال حاضر در دولت در دست تدوین است، مهمترین اقدام آن توسعه بازار داخل و کسب بازار در سطح بین‌المللی است.

جهانگیری به برخورد برخی از صنایع با توسعه فضای بین‌المللی اشاره کرد و افزود: باید نسبت به حفظ بازارهای داخلی و تولید محصولات فناوری داخل توجه شود.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردمی ۱۹ آبان ۱۴۰۴
سرد شدن هوا در استان کرمان و ضرورت رعایت نکات ایمنی
از طرح مطالبات مردمی در سامانه ۱۶۲ تا پیگیری در خبر ۲۰ شبکه قزوین
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
نایب قهرمانی تیم ملی تنیس روی میز مردان ایران
اجرای طرح هادی در ۱۵ روستای بخش مرکزی شهرستان سردشت
گشایش نمایشگاه مشاغل خانگی و صنایع دستی در اسکو
فعالیت جهادگران استان خراسان جنوبی ساکن قم در مناطق محروم کشور
تحویل ۱۶۰۰ واحد ویلایی انفرادی به متقاضیان واجد شرایط در ورزنه
خبر‌هایی از مصوبات قرارگاه محرومیت زدایی دامغان
پیگیری لوایح مهم هوش مصنوعی و مهریه در کنار رسیدگی به مسائل عمرانی استان قزوین
آغاز فعالیت ستاد اقامه نماز جمعه شهرستان مراغه
الزام به اجرای معاملات ملکی در سامانه کاتب
حرکت خیرین ؛ نقطه عطفی در تاریخ تعلیم و تربیت کشور است
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
رژیم صهیونی ۲۸۲ بار آتش‌بس غزه را نقض کرده است
واژگونی خودرو در جاده جاسک ۳ کشته برجای گذاشت
ضایعات غیر بهداشتی مرغ به کارخانه نرسید
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
ابلاغ دستورالعمل رهگیری و شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)