• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۷۰۵۹۵
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۵
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی:

امروز کسی نمی‌تواند بگوید در کشور آزادی بیان نیست

وزیر دادگستری گفت: امروز کسی نمی تواند بگوید در کشور آزادی بیان نیست و هیچ کس حرفش در گلو خشک نمی شود و کسی نیست که حرف ناگفته داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در بازدید از نمایشگاه مطبوعات در جمع خبرنگاران با قدردانی از برگزارکنندگان نمایشگاه مطبوعات افزود: امروزه جمهوری اسلامی ایران از یک ظرفیت فوق العاده نرم افزاری رسانه ای برخوردار است و آن دنیای تبادل اطلاعات، سرعت، انتقال و اطلاعات است.

وی با اشاره به اینکه قدرت نرم رسانه افکار عمومی را شکل و جهت می دهد، گفت: بعد از انقلاب شاهد رشد اطلاع رسانی بودیم و از مسئولین رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری تشکر می کنیم و هر سال هم که می گذرد حس می کنیم گام هایی رو به جلو در این زمینه برداشته ایم که البته باید این نیز منظم شود.

وزیر دادگستری گفت: در زمینه ساماندهی رسانه ها هم خیلی خوب پیشرفت کرده ایم و نظم و قانون هم در این زمینه شکل گرفته که البته ادعای تمام و کامل بودن قانون را نمی توانیم داشته باشیم. 

وی افزود: البته دغدغه هایی هم در سطح بالا به خصوص در روزهای اخیر داشته ایم که با اعلام مواضع متفاوتی روبرو شده‌ایم که به نظر من این هم بخشی از فضای باز رسانه ای کشور است که انتقاد و تعامل می شود و مسائل اساسی به نقد افکار عمومی گذاشته می شود.

حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی با بیان اینکه از فضای نقد هم استقبال می کنیم، گفت: نقد سازنده و دلسوزانه را مفید می دانیم و آن را مثبت ارزیابی می کنیم که البته در جهت رشد و آزادی بیان و رسانه ای در چارچوب قانون و قاعده از آن استقبال می کنیم.
وی افزود: تنها منطق و ضابطه گذاری ما در این زمینه قانون است و اظهارنظر و انتقاد و بیان عقیده در چارچوب قانون باید باشد.

وزیر دادگستری گفت: حتی اگر قانون هم در جایی مشکل داشته باشد راهکار اصلاح و تکمیل قانون را داریم.

وزیر دادگستریی با اشاره به اصلاح قانون انتخابات افزود: همه دستگاه ها برای اصلاح قانون انتخابات تلاش می کنند. 

حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی با اشاره به اهمیت فعالیت های انتخاباتی و تبلیغاتی گفت: سیاست های کلی الحاقی در جهت تکامل و رفع نواقص در قانون انتخابات بوده است و برای قاعده گذاری درست در فضای مجازی هم اقداماتی صورت گرفته است.

وی در پایان سخنان خود به نقش برخی رسانه ها در فعالیت های اقتصادی اشاره کرد و گفت: برای اصلاح و پیشرفت کار لایحه ای درباره تبلیغات کالاهای اقتصادی هم به زودی به مجلس ارایه خواهد شد.

هیچ قوه‌ای از آزادی بیان و قلم طفره نمی‌رود 

وزیر دادگستری گفت: هیچ قوه و مجموعه ای از این مطلب طفره نمی رود که در کشور ما طبق قانون باید از گفتن و نوشتن و آزادی بیان و قلم دفاع شود. 

حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی افزود: در این که رئیس جمهور گفت قلم ها را نشکنید و دهان ها را نبندید هیچ کس در این حرفی ندارد در کشور ما قانون تا محدوده ای اجازه فعالیت رسانه ای داده و ما باید اجازه دهیم که رسانه ها در حدود قانون فعالیت خود را انجام دهند و محدودیت و مانعی برای آنان ایجاد نکنیم اما اگر این جمله به کسی یا دستگاهی نسبت داده شود آن بحث جداگانه ای است که باید اینها را از هم تفکیک کنیم. 

وی گفت: در هفته مطبوعات و در بین جامعه مطبوعاتی تأکید می کنم که همه قوا، نهادهای مدنی و مؤسسه های مردم نهاد و فعالان باید تلاش کنیم دهان هایمان در گفتن حرف و انتقاد سازنده بسته نشود و اجازه دهیم قلم ها برای بیان مشکلات، دعوت مردم به خیر و انتقاد سازنده و اظهار نظرهایی که جامعه به آن نیاز دارد در محدوده قانون به نگارش درآید. 

وزیر دادگستری با تأکید براینکه از حاشیه ها فاصله بگیرید و اصل مطلب را دنبال کنیم افزود: مراقب باشیم اصل مطلب گم نشود هیچ قوه و مجموعه ای از این مطلب طفره نمی رود که در کشور ما طبق قانون باید از گفتن و نوشتن و آزادی بیان و قلم دفاع شود. 

وی گفت: بنده به عنوان عضو دولت و قوه قضائیه می گویم شاید جایی تفسیر و رفتار متفاوتی صورت گیرد که ما از این دفاع نمی کنیم که حتماً فلان رفتار درست است و اگر نقدی هم باشد باید بپذیریم.

وزیر دادگستری افزود: مشکل امروز کشور ما که از هر مسئله ای داخلی و خارجی مصیبتش بیشتر است فساد اداری و فساد مالی است، نقشه هایی که دشمنان می کشند روی همین بستر فساد است و هرچه این فساد بیشتر شود طمع دشمن نیز بیشتر می شود. 

حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی گفت: راه درمان، اصلاح بسترهای اداری و مالی، انضباط و اجرای دقیق قانون است که اگر این حل نشود پرونده ها، زندان ها و بگیر و ببند ها چاره ساز نیست و صرفاً مُسکنی بیش نیست. 

وی با تأکید بر اینکه منشأ همه پرونده های فسادی که امروز مطرح است بی انضباطی، عدم نظارت و عدم شفافیت است افزود: همه تلاش دولت اصلاح بسترهاست به طور مثال نظام بانکی ایران90 سال سابقه دارد و قطعاً جاهایی ضعف، اشکال و نقاط کور و ابهام دارد که تا این مشکلات هست فساد هم به وجود می آید.

وزیر دادگستری در خصوص املاک نجومی گفت: زمانی که ما در سازمان بازرسی بودیم پیوسته تذکر می دادیم اما آن زمان هنوز به موضوع املاک نجومی نرسیده بودیم خیلی از این موضوعات را داریم که قدیم اتفاق افتاده بوده اما به تازگی اطلاعاتش به دست آمده که املاک نجومی از این دست پرونده هاست. 

وی افزود: کار سازمان بازرسی این نیست که به دستگاهی برود و از اول تا آخر پرونده ها را پیگیری کند بلکه سازمان بازرسی پیگیری می کند و موضوعات خاصی را به دست می آورد و به نتیجه می رساند این وظیفه بازرسان خود دستگاه هاست که به طور ثابت و مستمر باید بازرسی هایشان را انجام دهند ما در حال طراحی ساز و کارهایی هستیم تا از زمان شروع به تخلف تا افشا فاصله ای ایجاد نشود به این معنی که اولاً تلاش کنیم تا تخلفی صورت نگیرد و اگر خواست صورت بگیرد به سرعت افشا شود. 

وزیر دادگستری در خصوص رقم فسادهای مالی که اعلام می شود گفت: برخی از ارقامی که برای فسادها مطرح می شود بدون پشتوانه، بدون تحقیق و غیرمستند است و بیشتر در رقابت های سیاسی و جناحی است که مطرح می شود و فضای اجتماعی را ملتهب می کند. 

حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی افزود: ما فسادهای بزرگ را تا حد زیادی کنترل کردیم و در این تردیدی نیست و هر کس مستند و مدرکی خلاف این دارد بگوید تا ما برخورد کنیم زیرا ما بسیار تلاش کردیم تا جلوی فسادهای بزرگ را بگیریم اما متأسفانه در مقابله با فسادهای کوچک توفیق نداشتیم. 

وی گفت: مردم در محیط کار، اداره و زندگیشان بیشتر با فسادهای کوچک روبرو هستند و فسادهای بزرگ را بیشتر در روزنامه ها و رسانه ها می خوانند و می بینند چه مقابله با فسادهای کوچک راهکارهای متفاوتی می‌خواهد بخش‌های اداری کشور هم فعالند تا جلوی فسادهای کوچک را با شفاف سازی، با آموزش و توسعه حقوق شهروندی، توسعه وکالت و توسعه دولت الکترونیک بگیرند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قهرمانی طباطبایی در مسابقات آزاد شطرنج باواریا
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان
۵۵ هکتار زمین برای طرح جوانی جمعیت تملک شد
آغاز عملیات اجرایی قطعه سوم باند دوم جاده خیرآباد ـ دهدشت
اطلاعیه انسداد گردنه خروسه در جاده مریوان
طرح سدرا، پلی میان خلاقیت و اقتصاد دانش‌بنیان
جمع آوری یک واحد غیرمجاز ضایعات پلاستیک در ارومیه
شطرنج بازان برتر اردبیل مشخص شدند
مشارکت گسترده نیرو‌های مسلح عراق در انتخابات مجلس
برپایی نمایشگاه تجسمی «واندالیسم» در ارومیه
تداوم خشکسالی با کاهش بارندگی در استان
آشنایی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه با سرویس‌های FTTH
تحصیل ۱۴ هزار دانشجو در دانشگاه پیام نور لرستان
نقش غیر قابل انکار معلمان در ترتیب نیرو‌های کارآمد در جامعه
خدمات زیربنایی نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی نیازمند اعتبار ۲۵ همتی
فعالیت ۲۲ کارگاه در استان تهران برای دو گانه سوز کردن خودروها
آیین عصر شعر علامه اقبال لاهوری برگزار شد
هوشمندسازی اولین مدرسه‌ روستایی در کلات
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
جشنواره ورزشی گردشگری «هما» در رامیان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
نشست سران قوا برگزار شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)