• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۳۸۷۳۱
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۷
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

ورود سفته بازان و دلالان به بازار ارز مدیریت نمی شود

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در باره حضور دلالان و ایجاد تقاضای کاذب برای ارز هشدار داد .

ورود سفته بازان و دلالان به بازار ارز مدیریت نمی شودبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا پور ابراهیمی گفت : از انتقادهای جدی ما به بانک مرکزی این است که نباید تقاضای کاذب شکل بگیرد و این تقاضای کاذب مدیریت نمی شود و متاسفانه بازار گاهی رها شده است.

پورابراهیمی با بیان اینکه بخشی از بازار ما با توجه به شرایطی که اقتصاد کشور دارد، خارج از سیستم رسمی مبادلات گردش ارزی است، گفت: در کشور ما برای واردات کالا بخشی از گردش ارز از مسیر رسمی یا قانونی خود در حوزه نظام بانکی انجام می شود و بخشی از آن هم از مسیرهای دیگری صورت می گیرد.

وی افزود : سالانه 22 میلیارد دلار وارادات کالای قاچاق به کشور داریم که در هیچ جایی ثبت نمی شود و به نحوی دلارش از فضای خارج از رویکرد رسمی که الان بانک ها و صرافی های مجاز هستند، تامین می شود و به خارج از کشور می رود.

این نماینده مجلس به دلایل افزایش بی سابقه نرخ ارز اشاره و بیان کرد : چند عامل اثرگذار است اول، سیاست هایی که آقای ترامپ در آمریکا بیان کرد که می خواهد تغییراتی را در نرخ بهره انجام دهد، ارزش دلار را با سایر ارزهای جهانی تغییر داده است و افزایش یافته است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ، تصمیم هایی که در داخل کشور در بخش های مختلف گرفته می شود را یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر روی نرخ ارز دانست و اضافه کرد: تقاضا در بازار ارز کشور ما خارج از آن چیزی است که دولت رسما اعلام می کند.

وی گفت : مکانیسم عرضه و تقاضا، بررسی طراز بازرگانی است و این عمدتا ناشی از عدد و رقم هایی است که در بازارهای رسمی مشخص می شود اما عددهای غیررسمی در کشور بیانگر این است که تقریبا سالانه 22 میلیارد دلار واردات کالای قاچاق به کشور داریم و حدود 6 میلیارد دلار دیگر هم از مناطق آزاد برآورد شده است که باید به این عدد اضافه شود.

وی افزود: همچنین عدم تعادل در منابع و مصارف ارزی یکی دیگر از این عوامل است، برغم اینکه قیمت جهانی نفت در چند هفته اخیر تغییرات افزایشی داشته و حجم فروش نفت ما طی 22 سال گذشته به طور محسوسی افزایش پیدا کرده و به سقف 22 میلیون و 400 هزار بشکه رسیده ایم اما با این حال این تعادل در حوزه منابع و مصارف ارزی به صورت واقعی تحت تاثیر بخشی از تقاضاهایی است که در اقتصاد خودش را نشان نمی دهد.

پورابراهیمی درباره کاهش ارزش نرخ ارز نسبت به کشور های دیگر گفت: برغم سیاست هایی که دولت در بحث کاهش تورم در اقتصاد داشته، ما تفاوت نرخ تورم بین اقتصادمان در داخل کشور با خارج از کشور را داریم و این تفاوت نرخ تورم عمدتا به نحوی بوده که باید طی سال ها کاهش ارزش پول ملی می داشتیم.

اگر بخواهیم محاسبات مربوط به قدرت خریدمان را نسبت به ارزهای خارجی به یک سال پایه یکسان بگیریم، معمولا به دلیل تفاوت تورم در داخل کشور که همیشه از متوسط تورم کشورهای توسعه یافته و حتی دیگر کشورها بالاتر بوده، باعث می شود که قدرت خرید ما در مقابل ارزهای خارجی کاهش پیدا می کند و این اثرش در کاهش ارزش پول ملی می آید.

پورابراهیمی درباره حضور دلالان و ایجاد تقاضای کاذب برای ارز، هشدار داد و متذکر شد : در اقتصاد زمانی که التهاب در بازار ارز به وجود می آید یکسری سفته بازان و دلالان ورود پیدا می کنند و تقاضای کاذب را در کشور تبلیغ می کنند و باید این را مدیریت کنیم ، یکی از انتقادهای جدی ما به بانک مرکزی این است که این تقاضای کاذب در بازار مدیریت نمی شود و متاسفانه بازار بعضا رها شده است.

وی با یادآوری اینکه با ایجاد فاصله ای که بین نرخ ارز مبادله ای و ارز آزاد ایجاد شده، از سیاست های تک نرخی شدن ارز دور می شویم، تاکید کرد: دولت باید تعیین تکلیف کند، باید رویکرد مکانیسم عرضه و تقاضا قیمت های تعادلی بگیرد و حتما باید بانک مرکزی و دولت در این باره تلاش کند چون این فاصله، فاصله منطقی نیست و جز فساد و رانت در کشور چیزی ایجاد نمی کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
غبار روبی مساجد در شهرستان سلسله
جو پایدار تا اوایل هفته آینده در لرستان
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
اختتامیه جشنواره ایران دخت در خرم آباد
بهره برداری از ۹ طرح گروه اقتصاد مردمی بسیج در لرستان
گامی نو در شناخت ساختار‌های کم عمق پوسته زمین با بهره‌گیری از امواج لرزه‌ای
برتری الاهلی قطر مقابل سپاهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
حلول ماه مبارک رمضان، ماه بندگی و مغفرت
ضرورت پیگیری تخصیص اعتبارات طرح‌های عمرانی در مراغه
کمک هزینه ۲ میلیاردی بهزیستی زنجان برای مناسب‌سازی معلولین
افزایش شمار واحد‌های «نان کامل‌پز» در استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تولید ۸۵۰ هزار نهال زیتون در گلخانه‌های تخصصی طارم
فردا آخرین مهلت نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تزریق ۵۲ هزار میلیارد تومان منابع برای جهش توسعه لرستان
ما جنگ نمی‌خواهیم اما تحقیر را هم نمی‌پذیریم
هوای سمنان گرم می شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
تداوم اجاره همسر در اروپا
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
برنامه ریزی برای برگزاری رویداد‌های علمی ورزشی
رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۴ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)