حمایت مالی از صنایع کوچک و متوسط ؛
بهرهبرداری سه واحدصنعتی در شهرک صنعتی شمس آباد
بهرهبرداری از سه واحد تولیدی و احداث مرکز آموزش فنی و حرفهای در شهرک صنعتی شمس آباد تهران اغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، علی یزدانی مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در این مراسم از ممیزی و صدور شناسنامه بهداشتی ، ایمنی و زیست محیطی HSEE برای پنج هزار و هفتصد بنگاه تولیدی کشور خبر داد.
وی در این آیین که با حضور استاندار، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، فرماندار و مدیران دستگاههای اجرایی شهرستان ری و شهر حسن آباد در شهرک صنعتی شمس آباد برگزار شد، گفت : صدور این شناسنامهها و ممیزیها در سال آینده برای هفت هزار بنگاه تولیدی هدفگذاری شده است.
وی با اشاره به تسهیلات ارائه شده به صنایع کوچک اظهار کرد: قرارداد تسهیلات بیش از 12247 بنگاه خرد، کوچک و متوسط در بانکهای کشور به ثبت رسیده که تسهیلات 12001 بنگاه پرداخت شده است.
وی افزود: برخلاف روند گذشته، این بنگاهها برای دریافت تسهیلات در سه مقطع پایش شدهاند؛ بهطوری که درخواست بنگاهها در کارگروههای استانی تأیید شده و در نهایت نحوه مصرف تسهیلات توسط کمیته نظارت بررسی شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از ارزش 9001 میلیارد تومانی قراردادهای تسهیلات صنایع کوچک خبر داد و اضافه کرد: در صورتی که رجوع مستقیم بنگاهها به بانک ملاک باشد، آمار قراردادها به 20 هزار مورد میرسد.
یزدانی با اشاره به بازدید از حدود 260 شهرک صنعتی در شهرستانهای مختلف کشور اظهار داشت : برغم رکود اقتصادی، در شهرکهای صنعتی کشور همه نشانهها حاکی از آن است که صنایع به سمت رشد جهتگیری دارند.
وی تصریح کرد: این جهتگیری مثبت در صنایع کشور را تنها بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در داخل کشور اعلام نمیکنند؛ بلکه بانک جهانی و سایر منابع هم آن را تأیید میکنند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: طی 10 ماهه سال جاری در شهرکها بیش از 2 هزار قرارداد سرمایهگذاری جدید به امضاء رسیده که از این میان، 260 فقره قرارداد معادل 9.6 درصد در تهران ثبت شده است.
همچنین در این مدت غیر از واحدهایی که تعطیل بوده و به چرخه تولید برگشتهاند، 2047 بنگاه جدید نیز به بهرهبرداری رسیده است.
یزدانی ، شفاف سازی آمارها را یکی از اقدامات اساسی دولت بیان کرد و گفت: قانونی که در مورد انتشار آمار و اطلاعات برای دسترسی مردم در مجلس قبلی تصویب شده بود، توسط دولت قبل نادیده گرفته شد.
وی افزود : این قانون در دولت یازدهم احیاء شده است و بر همین اساس، وزیر صنعت، معدن و تجارت دستور داده تا تمامی پروانههای بهرهبرداری مورد بازبینی قرار گیرند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: برخی از پروانههای بهرهبرداری که در گذشته صرفاً برای آمارسازی بهوجود آمده بودند، در این بازبینیها ابطال شد.
یزدانی از صدور 96 هزار فقره جواز تأسیس واحد صنعتی در کشور خبر داد و گفت: 2413 مورد معادل 2.5 درصد از این جوازها در تهران صادر شده و میزان اشتغالزایی حاصل از آن، 2 میلیون و 770 هزار نفر ارزیابی میشود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران یادآور شد: 88122 بنگاه تولیدی از مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت در کشور فعالیت میکنند و 7494 اتحادیه در کشور داریم که 453 مورد از آنها در تهران واقع شدهاند.
وی با اشاره به لزوم یکپارچهسازی در راهبری و مدیریت بنگاههای کوچک و متوسط اظهار داشت: یکی از مشکلات عمده صنایع کوچک، عدم یکپارچگی در مدیریت، هدایت و حمایت از این بنگاههاست که میان سازمانهای مختلفی پخش شده و بهصورت هماهنگ اداره نمیشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به لزوم اصلاح نظام بانکی کشور خاطرنشان کرد: نوع نگاه به بنگاهها در قالب تأمین نقدینگی نیز در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران قرار گرفته است.
یزدانی افزود: آنچه برای رفع مشکلات مالی در دستور کار داریم، تشکیل بنگاهها بر اساس تسهیلات ویژه است.
وی ادامه داد: نگاهی که در کشورهای موفق دنیا در زمینه تأمین مالی صورت گرفته، مورد توجه است و با ارائه تسهیلات با سودهای بالایی مانند 18 درصد نمیتوان مشکلات مالی بنگاههای کوچک را حل کرد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از امضای دو تفاهمنامه بورسی نیز خبر داد و گفت: بنگاههای کوچک باید صورت مالی شفاف داشته باشند و بر همین اساس تا امروز 89 بنگاه را برای شفافیت بیشتر طی این تفاهمنامهها فعال کردیم.
یزدانی تصریح کرد: در قانون برنامه، 30 درصد مالیات ارزش افزوده سهم شهرداریهاست که تا کنون خدماتی در شهرکهای صنعتی نداشتند؛ اما امیدواریم تا سال آینده این مشکل حل شده و شاهد تحول جدی در شهرکها باشیم.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد، مشکلات و کمبودهای شهرک صنعتی شمس آباد، نظیر راه دسترسی ورودی، کلانتری، مسجد و مراکز رفاهی با همکاری استانداری تهران پیگیری و مرتفع شود.
صنعت موتور محرک اقتصاد کشور است
استاندار تهران نیز در این مراسم با بیان اینکه موتور محرک اقتصاد کشور صنعت است، گفت: اگر این موتور خوب کار کند، کشور حرکت میکند و اگر این موتور مشکل پیدا کند، ضربان قلب کل کشور بالاتر میرود.
سیدحسین هاشمی با بیان اینکه هر کشوری توانمندیهای خود را بر اساس تولید و صنعت شکل داده است، اظهار کرد: ایران در منطقه حساسی قرار گرفته است و انقلاب اسلامی در سی و هشتمین سال پیروزی خود، شرایط خاصی را تجربه میکند.
وی با بیان اینکه دشمنان کشور با اقداماتی مانند جنگ تحمیلی، تحریمهای اقتصادی و کودتا نتوانستند کشور را زمین بزنند، افزود: زمانی که دشمنان نتوانستند با این اقدامات به مقاصد خود برسند، تصمیم گرفتند اقتصاد ایران را از درون دچار مشکل کنند تا مردم را ناراضی نگه دارند.
استاندار تهران اضافه کرد: بر این اساس، دشمنان کاهش قیمت نفت با همکاری کشورهای منطقه را در دستور کار قرار دادند تا فضای تنگی را در اقتصاد کشور ایجاد کنند.
هاشمی با اشاره به رشد اقتصادی منفی 6.8 درصدی پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم گفت: تلاشهای مجموعه دولت "تدبیر و امید" باعث شده تا اکنون وضعیت بهتری را شاهد باشیم؛ بهطوری که صندوق بینالمللی پول اعلام کرده که رشد شتابان اقتصادی منطقه متعلق به ایران است.
نقش تعیین کننده شهرکهای صنعتی تهران در ارتقاء تکنولوژی صنایع کشور
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی تهران نیز با گرامیداشت ایام فاطمیه اظهار کرد: در سالی که مزین به نام "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" است، با همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و استانداری تهران برنامه ارتقاء تکنولوژی شهرکسازی و ارائه خدمات صنایع کوچک را عملیاتی کردهایم.
محمدرضا قاهریبدر با تأکید بر لزوم خدمات رسانی به صنایع کوچک گفت: واحدهای تولیدی کوچک بخش عمدهای از صنایع کشور را تشکیل میدهند و در این میان، شهرکهای صنعتی مستقر در تهران نقش تعیین کنندهای در ارتقاء تکنولوژی صنایع کشور بهعهده دارند.
وی با اعلام اینکه تا کنون 3 پروژه ملی در تهران با همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران عملیاتی شده است، توسعه آیدی کارت واحدهای صنعتی را یکی از این پروژهها عنوان کرد و افزود: این پروژه با تفاهم سازمان امور اقتصادی و دارایی انجام شده و بر اساس آن قرار است که اطلاعات و آمار دقیقی از واحدهای صنعتی تهیه شود.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی تهران دومین برنامه این شرکت را کنترل پروژهها بهصورت آنلاین و توجه به ارتقاء کیفی صنایع عنوان و اضافه کرد: این برنامه نیز پس از اینکه در دستور کار قرار گرفت، طراحی و اجرا شد.
قاهریبدر با تأکید بر ضرورت توجه به موضوع شبیهسازی پروژهها اظهار امیدواری کرد، کل پروژههای صنعتی و عمرانی کشور شبیهسازی شود تا هزینهها کاهش یابد.
وی ادامه داد: برای عملیاتی کردن بحث استفاده از تکنولوژیهای جدید، در شهرک صنعتی شمس آباد برای اولین بار از آسفالت پلیمری استفاده کردهایم.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی تهران افزود: شرکت شهرکهای صنعتی زیر نظر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان، ساماندهی صنایع و لکههای صنعتی تهران را در دستور کار قرار داده است که تا کنون توانستهایم 46 لکه صنعتی را احصاء و شناسایی نماییم.
گفتنی است، در ادامه این مراسم، از 6 نفر از کارگران و آتشنشانان شهرک صنعتی شمس آباد با اهداء لوح و هدایایی تقدیر شد و پس از آن، کلنگ احداث مرکز مهارت آموزی و آموزش فنی و حرفهای شرکت خدماتی شهرک صنعتی شمس آباد به مساحت 4 هزار مترمربع با حضور مدیران ارشد استان تهران به زمین زده شد.
آغاز بهرهبرداری سه واحد صنعتی "کوشا کارتن صبا" (تولیدکننده ورق و جعبه کارتن) با 70 میلیارد ریال سرمایهگذاری و اشتغالزایی 30 نفر، "کوشا بلوکز" (تولیدکننده اسباب بازی و لوازم آموزشی و کمک آموزشی کودکان و نوجوانان) با 70 میلیارد ریال سرمایهگذاری و اشتغالزایی 30 نفر و "جهان چلیک ایرانیان" (چاپ و تولیدکننده انواع قوطی فلزی) با 300 میلیارد ریال سرمایهگذاری و اشتغالزایی 280 نفر از دیگر برنامههای این مراسم بود.
در پایان مراسم نیز واحد صنعتی دانش بنیان "پل ایدهآل تجهیز" (تولیدکننده تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی) مورد بازدید مسئولان قرار گرفت.