ناشنوایی بیش از 4 درصد دانش آموزان کرمانی
رئیس انجمن شنوایی شناسی استان کرمان با اشاره به اینکه حدود 4 درصد دانش آموزان کرمان ناشنوا هستند گفت: علت اغلب ناشنواییها و کم شنواییها در افراد، ازدواج فامیلی و در سالمندان پیرگوشی است.
غلام رضا حسینی فخر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: علیرغم تعرفههای نسبتأ بالا در آزمونهای ادیولوژیک (شنوایی شناسی) به ویژه تست های تکمیلی نظیر ABR و ECG، این اقدامات تحت پوشش بیمههایی همچون تأمین اجتماعی و بیمه سلامت نیست و تنها برخی بیمههای تکمیلی به این موضوع توجه داشته اند.
وی گفت: در خصوص پرداختهای مرتبط با فاکتورهای سمعک نیز هیچ گونه وحدت رویه ای در بین بیمهها وجود ندارد و این موضوع باعث ناراحتی زیاد بیماران و ادیولوژیستها شده است؛ البته این مشکل سراسری و کشوری است و جا دارد مسئولان فکری به حال این مشکل بکنند.
رئیس انجمن شنوایی شناسی استان کرمان در ارتباط با اینکه چه افرادی و با چه درجه از کم شنوایی نیازمند دریافت سمعک هستند، گفت: هر نوع کم شنوایی که ارتباط فرد را در هر سنی مختل کند نیازمند استفاده از سمعک است.
وی با بیان اینکه نوزادان و کودکان زیر پنج سال که از نظر طبی مشکل شنوایی آن ها قابل اصلاح و درمان نباشد نیاز فوری و مبرم به استفاده از سمعک دارند افزود: طبیعتا با توجه به کیفیت ساخت و نوع برند، قیمت سمعک متفاوت است، اما معمولا برای استفاده کنندگان بیش از یک میلیون تومان هزینه به همراه دارد، بنابراین توجه بیمهها و حمایت آن ها از بیماران ضرورت دارد.
وی ادامه داد: در خصوص آمار تعداد افراد کم شنوا و ناشنوا متاسفانه ارزیابی دقیقی در استان صورت نگرفته است، ولی تخمین زده می شود بیش از 4 هزار فرد ناشنوا در استان کرمان وجود داشته باشد.
رئیس انجمن شنوایی شناسی استان کرمان گفت: علت اغلب ناشنوایی ها و کم شنوایی ها در افرادی که قابل درمان نیستند ازدواج های فامیلی و در سالمندان علت اصلی کم شنوایی پیرگوشی است.
حسینی فخر درباره آموزش افراد جامعه در زمینه حفاظت شنوایی افزود: متأسفانه در خصوص آموزش افراد در زمینه اهمیت حس شنوایی و حفاظت از گوش کار نشده است و هنوز مردم ما با سمعک و لزوم استفاده زودهنگام آن در زمینه اصلاح کم شنوایی ها و ناشنوایی ها آشنا نیستند.