• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۵۹۴۴۴
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۷

وهابیت ریشه بنیادین پدیده تروریسم در خاورمیانه

وهابیت ریشه اعتقادی و بنیادین و مهمترین ویژگی مشترک همه گروههای تروریستی و تکفیری است که امروزه در سوریه، پاکستان، افغانستان و دیگر نقاط جهان حملات تروریستی را اجرا می کنند.

وهابیت ریشه بنیادین پدیده تروریسم در خاورمیانهاین روزها در پی گسترش پدیده تروریسم در جهان به ویژه در منطقه غرب آسیا، مطالعات و پژوهش‌های فراوانی درباره منابع و منشاء‌این پدیده و طرف‌هایی که در پس آن قرار دارند و مبانی فکری آن را  تئوریزه می‌کنند انجام شده است.
کتاب‌های دینی مدارس عربستان  و مدارس دینی وابسته به رژیم سعودی در کشورهای دیگر، محتوا و مضامین خود را از کتاب معروف محمد بن عبدالوهاب موسس وهابیت به نام التوحید گرفته است. این کتاب تمام مذاهب اسلامی مخالف وهابیت را به شرک و کفر متهم می‌کند.
بر اساس آموزه های وهابیت 60 درصد کودکان سعودی قابلیت غرق شدن در چاه‌‌های تاریک تروریسم را به سبب تاثیرپذیری از مبلغان ضلالت و گمراهی یعنی تکفیری‌ها دارند که فناوری‌های نوین را برای اهداف خود به خدمت گرفته‌اند.
در این زمینه یک پژوهش و نظرسنجی از سوی عبدالمجید بن عبدالله الغامدی مشاور آموزشی و مدیر سابق مدارس ریاض انجام شده که نشان می‌دهد کودکان سعودی از لحظه‌ای که وارد مدرسه می‌شوند، با این مفاهیم و عقاید خطرناک آشنا می‌شوند و همین افراد در ادامه به توزیع احکام کفر علیه کسانی که مخالف وهابیت هستند، دست می‌زنند.
شیوه‌های آموزشی وهابی در عربستان برپایه اصول و عقاید افراطی استوار شده است، اصول و عقایدی که در تناقض آشکار با احادیث نبوی (ص) است. طرفداران این تفکر زیارت قبور، ساخت ضریح و حرم برای قبور انبیاء و اولیای الهی، طلب شفاعت و تقرب به خداوند از طریق نذر و نیاز، برپایی و احیای مناسبت‌های دینی، برگزاری مراسم عزاداری، و اطعام را شرک و کفر و مجوزی برای تکفیر می‌دانند.
نظام آموزشی در مدارس عربستان یعنی هجمه به اعتقادات پیروان مذاهب اسلامی دیگر از طریق به بازی گرفتن و تحریف متون دینی است. این نظام آموزشی قتل و سربریدن هر کس را که مخالف وهابیت باشد و غارت و چپال اموال و هتک حرمت نوامیس آنها را تحت عناوین شرک و تکفیر و ادعای اطاعت از ولی امر مجاز دانسته است.
امروزه وهابیت صرفا به ابزاری در اختیار آل سعود برای توجیه و مشروعیت بخشی دینی به حکومت و اقدامات ضد اسلامی و ضد بشری این رژیم تبدیل شده است و مشکلات و مصایب و گرفتاری‌های بی‌شماری برای تمام مسلمانان در جهان و حتی جوانان و مردم این کشور درست کرده است، به گونه ای که حتی نخبگان و دانشگاهیان و بخش‌های وسیعی از جامعه عربستان هم به این نتیجه رسیده اند که اقدامات تروریستی در کشورشان نتیجه افکار مبتنی بر تکفیر و ریختن خون هر کسی است که به عقاید وهابی پادشاهی آل سعود ایمان نداشته باشد.
روزنامه الاخبار لبنان اخیرا در این زمینه در مطلبی نوشته بود اگر می‌خواهید ریشه‌های تکفیر در عربستان را خشک کنید، باید به سراغ شیوه‌های آموزشی این کشور بروید.
در این مطلب آمده است تعداد مدارس سعودی بر اساس آمار رسمی، حدود 35 هزار مدرسه اعلام شده است و علاوه بر آن باید به مدارس و مراکز سعودی در کشورهای عربی، ‌آسیایی و غربی اشاره کرد که همه  این مراکز شیوه‌های آموزشی سعودی به ویژه شیوه‌های دینی را در پیش گرفته‌اند که آل سعود تمایل دارد آن را از مقررات اساسی مقدس در نظام آموزشی خود از باب تمایل برای تکوین بذر ایمان در نسل‌های جدید قلمداد کند، بذرهایی که بسیاری بر این باورند که به تربیت انتحاری‌ها، ‌ویرانگری و کشتار در منطقه ما منجر شده است.
موسسه آمریکایی فریدم هاوس هم در این زمینه در گزارشی تاکید کرده بود که کتاب‌های مدارس و دانشگاه‌های سعودی، نفرت‌و دشمنی نسبت به کسانی را که مخالف آموزه‌های وهابیت هستند چه مسلمانان یا پیروان ادیان دیگر تشویق و تحریک می‌کند.
به نظر می رسد که اندیشه وهابی گری تنها یک پوشش دینی برای توجیه سیطره خشن ال سعود بر سرزمین مقدس وحی و فریب جهان  اسلام و چاه‌‌های نفتی این کشور است و ایجاد صلح و آرامش در خاورمیانه و مبارزه جدی با تروریسم تنها پس از بستن مدارس آموزش اصول و شیوه های افراط گرایی در عربستان ممکن است.  
به عبارت دیگر، برای مبارزه ریشه ای با تروریسم به ائتلاف 34 کشور نیازی نیست، بلکه تنها یک فرمان پادشاهی لازم است تا فعالیت مدارس و دانشگاه‌های سعودی، که به تدریس ایدلوژی‌های وهابیت در این کشور و سایر نقاط دنیا می پردازند و صندوق‌هایی که در پوشش موسسات خیریه به تامین مالی تروریسم می‌پردازند و کسانی که فتاوای تکفیری صادر متوقف شوند.
گفتنی است عربستان و دیگر کشورهای خلیج‌فارس در 17 سال گذشته، از دلار‌های نفتی برای ترویج افراط گرایی مذهبی در کشورهای چون کوزوو و البانی و بالکان و بوسنی و مالی، بورکینافاسو و نیجر در غرب آفریقا بهره برداری کرده‌اند. این امر سبب شده افراط‌گرایی مذهبی در سرزمین هایی که به مدارایی مذهبی شهره بودند ترویج شود.
دولت کوزوو اخیرا اعلام کرده است 300 نفر از اتباع پیرو تفکر افراطی وهابی در این کشور، برای مبارزه در کنار داعش به سوریه یا عراق رفته‌اند.
--------------------------------
بررسی و تحلیل/ امین نجار
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی وضعیت جوی و کیفیت هوا
آغاز مسیر بزرگ نوجوانان ایران با نبرد مقابل چین تایپه
پیوست فرهنگی و اجتماعی در دستور کار شورای فرهنگ عمومی
طرح برخورد با مشترکین بد مصرف آب در واحد‌های صنفی
تقویم روز و اوقات شرعی سوم آذر به افق آبادان و خرمشهر
حرم شاهچراغ در سوگ مادر، سیاهپوش است
­المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵؛ دومین پیروزی یاری مقابل ترکیه به ثبت رسید
اردوی تیم ملی کوراش بانوان در بجنورد برگزار می‌شود 
۶۰ درصد صادرات کشور به قطر از بوشهر انجام می‌شود
­المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵؛ عرفان ستاری برنزی شد
هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای همه
بانوان کاراته ایران در مسیر جهانی
روشنایی ماندگار، تکمیل برق رسانی به آستان امامزاده کاستان با همت خیّر دامغانی
مراکز انتقال خون اصفهان پذیرای عزاداران حضرت زهرا(س)
­المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵؛ نشان نقره در دستان ابوالفضل زهره وند
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
­المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵؛ نشان نقره رستم آبادی در کشتی آزاد
ایران ترور فرمانده بزرگ مقاومت را به شدت محکوم کرد
­المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵؛ محمد سیاهوشی پنجمین طلایی کاروان ایران
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (سوم آذر ۱۴۰۴)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
آلودگی شدید هوا در تهران
پایان چشم انتظاری
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
آخرین خبر‌ها از مهار آتش سوزی در جنگل الیت
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)