• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۴۷۲۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۰
بین الملل » غرب آسیا
در نامه ای به رئیس منطقه کردستان عراق؛

مخالفت اتحادیه عرب با همه پرسی در منطقه کردستان عراق

دبیرکل اتحادیه عرب: همه پرسی در منطقه کردستان عراق پیامی منفی برای ملت غیر کرد این کشور دارد و زمینه را برای تشتت آماده خواهد کرد.

مخالفت اتحادیه عرب با همه پرسی در منطقه کردستان عراقبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، دبیرکل اتحادیه عرب در نامه ای به رئیس منطقه کردستان عراق وی را از برگزاری همه پرسی استقلال که قرار است ماه سپتامبر برگزار شود، بر حذر داشت.  
نسخه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نوشت: منابع دیپلماتیک عربی اعلام کردند؛ احمد ابوالغیط «نامه ویژه ای» برای مسعود بارزانی فرستاد و از وی خواست در تصمیم خود برای برگزاری همه پرسی که قرار است در بیست و پنجم ماه آینده برای استقلال این منطقه برگزار شود، بازنگری کند.
ابوالغیط در نامه اش نوشت؛ همه پرسی که قرار است برگزار شود پیامی منفی برای ملت غیر کرد عراق دارد و زمینه را برای تشتت آماده خواهد کرد و بر پیچیدگی اوضاع منطقه خواهد افزود و شاید در پیچیده شدن اوضاع کردی به گونه ای که خوشایند هیچ کس نیست، سهیم باشد. صرفنظر از حساس بودن زمان کنونی و خطرناک بودن شرایط که باید در سطح گسترده تری دست به دست هم داد و توافق گسترده تری ایجاد کرد، اقدام بدون اجماع ملی و بدون هماهنگی و توافق با دولت بغداد سبب بحرانی شدن وضع خواهد شد و همه طرفها را به سوی اتخاذ مواضعی دشوار سوق خواهد داد که چه بسا به نفع آینده عراقیها از جمله کردها نباشد. در این نامه همچنین به خطرناک بودن مرحله آینده در عراق اشاره شده است. وی افزود باید اعتراف کرد داعش بنا به عللی در جامعه نفوذ کرده و در این شرایط نباید اجازه تکرار آن را داد بلکه باید فوری و بدون درنگ وارد تلاشهای واقعی، جدی و مستمر شد تا مصالحه گسترده بین مردم عراق محقق شود.
ابوالغیط در این نامه به موضع اتحادیه عرب در قبال اصل جدایی و استقلال پرداخت و نوشت؛ حقوق کردها جز در چارچوب دولت فدرال دموکراتیک عراق، بطور کامل محقق نخواهد شد. ابوالغیط از بارزانی خواست تلاش کردها برای تامین این حقوق و صیانت از آن در چارچوب میهن عراقی و نه با اقدامی دور از این چارچوب انجام شود و این تلاشها باید با قانون اساسی مطابقت داشته باشد نه اینکه قانون اساسی را به حاشیه براند. وی یاد آور شد همه طیفهای سیاسی به شیوه ای کاملا دموکراتیک  قبلا بر سر این قانون اساسی به توافق رسیدند.
این منابع افزودند؛ در این نامه همچنین اشاره شد اتحادیه عرب تنوع جوامع عربی را به رسمیت می شناسد و معتقد است تنوع جوامع منبع ثروت و عنصر قدرت است و به منزله چارچوبی است که همه کشورهای عربی را در خود جای می دهد. این در حالی است که اتحادیه عرب به شدت بر تمامیت ارضی کشورهای عربی و تجزیه نشدن آنها  اصرار دارد و  همه اعضا این اتحادیه بر وفاداری و پایبندی به اجرا مفاهیم امروزی شهروندی و برابری حقوق همه آحاد یک ملت  اصرار دارند.
این منابع افزوند؛ محتوا، متن و شیوه نگارش این نامه با انگیزه اصرار بر ضرروت در نظر گرفتن مصلحت میهن عراق با همه گروهها نوشته شده است وهمچنین دربردارنده هشدار درباره سوق پیدا کردن به سمت وضعی است که در نهایت به زیان خود کردها خواهد بود. علاوه براینکه جدا شدن، قطعا برای کشور یکپارچه عراق و تمامیت ارضی عراق زیانبار است، ودر نهایت اقدامی است که درها را به روی ادعاهای مشابه در دیگر کشورهای عربی خواهد گشود. پیش بینی شده این نامه سرآغازی برای گفتگو  با هدف دستیابی به توافقی باشد که به نفع همه خواهد بود و درها را به روی طرحهای تجزیه خواهد بست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
پیشرفت ۵۰ درصدی مرمت بافت تاریخی چالشتر چهارمحال و بختیاری
تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
شناسایی و پرورش استعداد‌های ورزشی دانش‌آموزان
کاهش دماهای کمینه در اغلب نقاط لرستان
اسکوچیچ: پیروزی با چنگ و دندان به دست آمد/ بیرانوند عملکرد استثنایی داشت
تولید ۱۰ درصد تخم‌مرغ کشور در آذربایجان‌شرقی
ورزشی‌های دوازدهم آبان ماه در استان سمنان
برتری نمایندگان کرمان درلیگ برتر فوتبال بانوان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)