• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۵۰۰۷۳
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۳
آذربایجان شرقی » علمی و فرهنگی

برگزاری همایش ملی مشروطیت در دانشگاه تبریز

چهارمین همایش ملی مشروطیت با عنوان رویکردها و جریانات فکری - سیاسی در مشروطیت ایران امروز در دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دبیر علمی این همایش گفت : در این گردهمایی که همزمان با سالروز صدور فرمان مشروطیت برگزار شد ، استادان حوزه و دانشگاه در بخش های تاریخ ، علوم سیاسی ، حقوق ، الهیات و ادبیات ، رویکردها و جریان های فکری و سیاسی در انقلاب مشروطیت به صورت علمی و تخصصی ،دیدگاههای خود را بیان کردند.
محمد علی پرغو بررسی آرا واندیشه های افراد و شخصیت های مهم و تاثیر گذار ، تبیین نقش و جایگاه نهاد ها ، اقشار و طیف های مختلف به ویژه زنان و مطبوعات ، بررسی رویکرد جریان های ادبی در آن زمان ، قانون گرایی و مشروطیت ، تجدد خواهی ، اندیشه های سیاسی نوین در انقلاب مشروطیت ،مبانی فکری حقوقی اساسی و جریان شناسی آذربایجان در مشروطه ایران را از محورهای این همایش بیان کرد.
وی گفت : بیش از 30 مقاله از 21 مرکز علمی پژوهشی و حوزه های علمیه به دبیرخانه این همایش ارسال شده که از این تعداد 22 مقاله مورد پذیرش قرار گرفته است و هشت مقاله  به صورت شفاهی ارائه شد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در این همایش با بیان اینکه محور تحولات اجتماعی ایران از اواخر عصر قاجاریه و عصر پهلوی و تاثیرگذار در جنبش‌های ضد اسلامی  بود گفت: بررسی و شناخت نقش اساسی این انقلاب بسیار با اهمیت است.
حجت الاسلام و المسلمین محمد علی آل هاشم افزود : نهضت مشروطه اتفاقی است که در اواخر دوران ۱۵۰ ساله قاجار در ایران روی داد و روند حکومت را بر اساس تفکر فردی، استبدادی و سلطه پادشاه به روند قانونی تبدیل کرد ولی دیری نپایید که استبداد فردی بر کشور حاکم شد.
وی خاطرنشان کرد: نهضت مشروطیت موجب کاهش قدرت و استبداد پادشاهی شد که از این رو جایگاه ویژه در تاریخ سیاسی ایران دارد  چرا که توانست پایه‌ های حکومت شاه قاجار را فرو ریزد و به پادشاهی مشروطه تبدیل کند.
امام جمعه تبریز گفت : ریشه‌ های نهضت مشروطه در زمینه‌ های خارجی و داخلی نقش مؤثر  داشت چرا که این حرکت از اهانت به روحانیت آغاز شد و سپس با تنبیه تاجران تهران ادامه پیدا کرد.
وی تصریح کرد : روحانیت تنها پناهگاه مردم در برابر ظلم حاکمان و پایگاه وسیع دفاع از اسلام  بودند و در این میان آیت الله شیخ فضل‌الله نوری ایجاد عدالتخانه را برای ترویج اجرای احکام اسلامی و استبدادی  واجب می‌دانست.
حجت الاسلام والمسلمین  آل هاشم  افزود : اگر پشتیبانی این رهبران دینی  نبود، روشنفکران قادر نبودند حمایت مردم را جذب کنند.
وی انحراف از مسیر و  جایگزینی ملی‌ گرایی به جای دین مداری را از پیامدهای منفی نهضت مشروطه  بیان کرد و ادامه داد :  فروپاشی مرز خودی و غیرخودی در تحولات داخلی و حذف نیروهای مذهبی از جمله پیامدهای منفی این جریان بود.
کارشناسان شرکت کننده در این همایش وحدت و همدلی مردم و تبعیت از رهبری را وجه تمایز انقلاب اسلامی با انقلاب مشروطه دانستند و بر بصیرت و هوشیاری مردم در برابر سلطه گران و جریانهای نفوذی دشمن تاکید کردند.
در نهضت مشروطه نبود رهبری مقتدر و هرج و مرج زمینه را برای فرصت طلبان فراهم کرد و این حرکت ملی ناکام ماند.
14 مرداد روز صدور فرمان مشروطیت در تاریخ کشورمان ثبت شده است.
 
برگزاری همایش ملی مشروطیت در دانشگاه تبریز برگزاری همایش ملی مشروطیت در دانشگاه تبریز برگزاری همایش ملی مشروطیت در دانشگاه تبریز برگزاری همایش ملی مشروطیت در دانشگاه تبریز برگزاری همایش ملی مشروطیت در دانشگاه تبریز برگزاری همایش ملی مشروطیت در دانشگاه تبریز برگزاری همایش ملی مشروطیت در دانشگاه تبریز برگزاری همایش ملی مشروطیت در دانشگاه تبریز
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع ۱۵ ساله عزاداران البرزی در میدان فاطمیه کرج
صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا در البرز
برگزاری جلسه شورای پدافند غيرعامل لرستان
عزاداری مردم لرستان در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
برگزاری یادواره شهدای انتظامی در سلسله
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تمدید مهلت انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۴
سفر وزیر امور خارجه به فرانسه
در روزهای آلودگی هوا مایعات زیاد مصرف کنید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۴ آذر
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلیل از خانواده معظم شهدا در خرم آباد
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تکرار مواضع ممدانی ضد ترامپ بعد از دیدارش با ترامپ
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای فاطمی در ضاحیه بیروت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس در تهران
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)