یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست دوم مهر برگزارمی شود
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: هدف از برگزاری نمایشگاه امسال فراهم کردن رونق بازار صنعت پلاستیک کشور و بازاریابی جهانی برای این محصولات با شعار بهبود فضای کسب و کار در بین صنایع تکمیلی پتروشیمی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیمامرضیه شاهدایی در نشست خبری این
نمایشگاه افزود: در نمایشگاه امسال هزار و صد شرکت داخلی و خارجی حضور
دارند .
مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی ایران با بیان اینکه حضور شرکت های خارجی در
نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته 21 درصد رشد داشته است گفت : در نمایشگاه
امسال 524 شرکت خارجی از 23 کشور حضور خواهند داشت .
وی در خصوص صنعت پتروشیمی هم گفت: در حال حاضر در صنعت پلیمر 8 میلیون تن
ظرفیت نصب شده داریم که از این ظرفیت 6 میلیون تن تولید داریم .
شاهدایی گفت : از 6 میلیون تن تولید داخلی 3 و نیم میلیون تن در داخل کشور
مصرف می شود و باقی آن صادر می شود که در نظر داریم میزان مصرف داخلی را تا
پایان سال یک میلیون تن افزایش دهیم .
شاهدایی در خصوص صادرات محصولات پلیمری هم گفت : سال گذشته بیش از 3 میلیون
و 100 هزار تن کالا به ارزش 3 میلیارد و 400 میلیون دلار صادر کرده ایم که
امسال این رقم به 4 میلیون تن افزایش خواهد یافت .
شاهدایی مهمترین برنامه شرکت ملی پتروشیمی ایران را تکمیل زنجیره تولید در
این صنعت اعلام کرد و افزود : ایجاد ثبات و تداوم عرضه محصولات در بورس
کالا پیگیری عقد قراردادهای بلند مدت تامین خوراک ، افزایش توان خرید صنایع
پایین دستی از طریق تامین منابع مالی یا فروش اعتباری ، طراحی فرصت های
جدید سرمایه گذاری ، کمک به توسعه بازار های داخلی و صادراتی محصولات و
پیگیری تولید گریل های جدید و خاص پلیمری از مهمترین محورهای صنعت پتروشیمی
کشور در سال جاری خواهد بود .
یازدهمین دوره نمایشگاه بین المللی ایران پلاست دوم تا پنجم مهر در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار خواهد شد.
تکمیل زنجیره تولید ، هدف اصلی صنعت پتروشیمی
برای کسب مقاوم اول منطقه در تولید محصولات پتروشیمی ، راهی جزء تکمیل زنجیره تولید ، نداریم .
مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران در نشست خبری یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست گقت : در شرایط فعلی ایران از ظرفیت تولید سالانه حدود 62 میلیون تن مواد خام پتروشیمی و پلیمری برخوردار است که این ظرفیت تا پایان امسال با بهره برداری از طرحهای جدید پتروشیمی به مرز 72 میلیون تن و تا پایان برنامه ششم توسعه با جذب 30 میلیارد دلار سرمایه خارجی از مرز صد میلیون تن در سال عبور می کند.
مرضیه شاهدایی افزود: ظرفیت تولید 62 میلیون تن محصولات پتروشیمی و پلیمری و و ظرفیت تولید بیش از ظرفیت فعلی به پشتوانه بزرگترین ذخیره گاز طبیعی جهان، ایران را در کنار کشورهایی همچون عربستان سعودی، قطر و ایالات متحده آمریکا به قطب تولید پتروشیمی جهان تبدیل کرده است. بااین حال برای کسب مقام اول منطقه در تولید محصولات پتروشیمی و پلیمری ، راهی جزء تکمیل زنجیره تولیدنداریم.
شاهدایی بابیان اینکه درحال حاضر سهم ایران از تولیدمحصولات پلیمری درجهان تنها 2 درصد است گفت : درحال حاضر ایران سالانه 6 میلیون تن محصولات پلیمیری تولیدمی کند که درچشم انداز صنعت پتروشیمی ایران برای سال 2025 باید تولید این محصولات به 22 میلیون تن برسد وسهم ایران از بازارجهانی این محصولات به 6 درصد افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران ، باتاکید براینکه صنعت پتروشیمی وقتی اشتغال زاخواهد بود که زنجیزه تولید تکمیل شود گفت: به همین منظور ازاین پس مجوزاحداث واحدهای پتروشیمی تنها درصورتی صادرخواهد شد که زنجیره تولید را تکمیل کرده باشد.
شاهدایی با بیان انینکه صنایع پایین دستی صنعت پتروشیمی درحیطه کاری وزارت نفت قرارندارند وما تنها خوراک اولیه این واحدها را تامین می کنیم ، افزود: بااین حال برای توسعه کارگاه های کوچک و فعال کردن کارخانه های تولید محصولات پایین دستی صنایع پتروشیمی به این عرصه نیز ورود کرده ایم وبا همکاری وزارت صنعت ، معدن و تجارت تلاش داریم بازارهای داخلی و صادراتی را گسترش دهیم .
شاهدایی یکی دیگر از مشکلات صنعت پتروشیمی کشور را عدم تولید پلیمرها با گرید خاص دانست وگفت: متاسفانه به دلیل نبود دانش فنی ، درحال حاضر بسیاری از طرح های تولید محصولات خاص پلیمری راکد مانده است به همین علت یکی ازاهداف ما کسب دانش فنی وتجهیز این واحدها به فن اوری های جدید درتعامل با شرکت های پیشرفته خارجی است.
مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران ، افزود: انتظارداریم با لغو تحریمها بسیاری از شرکتهای بزرگ بینالمللی در حوزه ساخت انواع تجهیزات و ماشین آلات صنعت پلیمر به ایران بیایند و قرار است بر اساس سیاستهای دولت خطوط جدید تولید با اولویت انتقال دانش و فن آوری را در کشور نصب و راه اندازی کنند.
شاهدایی درخصوص جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت پتروشیمی هم گفت : دراین زمینه با برخی شرکت های خارجی نظیر توتال و شل وچند شرکت بزرگ دیگر گفتگوهایی آغازشده و درحال حاضراین مذاکرات در مرحله بررسی وبراورد فنی واقتصادی قراردارند و ظرف دو سه ماه آینده تکلیف برخی از این طرح ها مشخص خواهدشد.
شاهدایی با تاکید براینکه سیاست گذاری در صنعت پتروشیمی باید تغییر کندگفت : بازارهای عراق،ترکیه،آذربایجان،افغانستان و پاکستان به شدت به محصولات پلیمری ایران نیاز دارد اما متاسفانه سیاست های نادرست در صنعت پتروشیمی کشور باعث شده تا این بازارها را از دست دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران ، پایین بودن راندمان و بهره وری در واحدهای پتروشیمی و پلیمری کشور را ازدیگر مشکلات این صنعت اعلام کرد و افزود: برنامه ریزی شده تا در دولت دوازدهم یک میلیون تن افزایش تولید در محصولات پتروشیمی داشته باشیم که بخشی از این میزان با فعال کردن واحدهای تعطیل شده و نیز افزایش تولید وبالابردن راندمان در مجتمع ها ی فعال محقق خواهد شد .