پخش زنده
امروز: -
در همایشی امروز در رشت از 200 سالمند مددجوی کمیته امداد گیلان تقدیر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز گیلان در همایشی امروز در رشت از 200 سالمند مددجوی کمیته امداد استان به دلیل ایجاد اشتغال و کارآفرینی و همچنین توانمندی در رشته های مختلف هنری و ورزشی قدردانی شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این همایش که صبح امروز در سالن اجتماعات بیمارستان پورسینای رشت برگزار شد گفت : گیلان با داشتن حدود 12درصد جمعیت بیشتر از 60 سال پیرترین استان کشور است.
دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک از تشکیل شورای حمایت از سالمندان با همکاری این دانشگاه ، استانداری، کمیته امداد ، بهزیستی و هلال احمر برای تغییر حرم جمعیتی در گیلان خبر داد و افزود : در این شورا مصوب شد تا با ارایه سیاست های کلان و برنامه های راهبردی ، دوران سالمندی به دوران آرامش تبدیل شود.
وی با بیان اینکه افزایش عمر و امید به زندگی نیازمند ارتقا بهداشت و سلامت است اظهار داشت : قرار است بزودی 10 درصد از بخش های بیمارستانی به سالمندان اختصاص یابد.
مدیر کل کمیته امداد امام گیلان نیز گفت : کمیته امداد استان با دارا بودن 81 هزار خانوار سالمند با جمعیت بیش از 101هزار نفری، بیشترین آمار سالمند کشور را دارد.
علیرضا محمدی با بیان اینکه در حال حاضر 106هزار خانوار در گیلان مددجوی کمیته امداد هستند افزود : 70 درصد این خانوارها روستایی و 30 درصد خانوارها شهری هستند.
وی با اشاره به اینکه برای حفظ کرامت و منزلت سالمند در حال حاضر 920 سالمند با تامین کمک هزینه کمیته امداد در منازلشان نگهداری می شوند اظهار داشت : پارسال 22میلیارد ریال در حوزه توانبخشی برای سالمندان گیلانی هزینه شد.
علیرضا محمدی در پایان تصریح کرد : پارسال حدود 3 هزار مسکن روستایی برای مددجویان این گیلانی ساخته شد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار گیلان هم گفت : مهمترین منابع هر کشور برای به پیشرفت و توسعه ، نیروی انسانی است بنابراین نباید از افزایش طول عمر و جمعیت سالمندی در گیلان به عنوان نقطه منفی نام برد بلکه باید با توانمند سازی نیروی انسانی و ایجاد زمینه کارآفرینی میان سالمندان و پیشکسوتان به توسعه هرچه بیشتر استان کمک کنیم.
محمد احمدی پور افزود : کاهش موالید و تک فرزندی زنگ خطر است و این مشکل باید با فرهنگ سازی رفع شود.