• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۷۱۷۸۷
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۳
بسته سلامت؛

۵ گزینه غذایی به ظاهر سالم، اما مضر!

برخی غذاها تنها نامی از سلامتی را به دنبال دارند ولی افراط در مصرف آنها می تواند یک رژیم غذایی ناسالم و مضر باشد.


۵ گزینه غذایی به ظاهر سالم، اما مضر!به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ اینطور ثابت شده که ۵ نوع غذا که تا به حال به عنوان گزینه های مفید شناخته می شدند، مضرات مخصوص خود را هم دارند:
مواد غذایی کم چرب:

مواد غذایی با اصطلاح چربی آزاد یا کم چرب ممکن است راه خوبی برای کاهش وزن و کاهش دریافت کالری به نظر برسد اما در برخی موارد اگرچه چربی این خوراکی ها کم است ولی کالری بیشتری نسبت به همتایان چرب خود دارند. محققان دانشگاه کرنل نیز گزارش کرده اند که مردم وعده های بزرگتری را با انتخاب تنقلات کم چرب مصرف می کنند. پس کم چرب بودن دلیل بر کم کالری بودن نیست.

البته هوشیار بودن در مورد چربی رژیم غذایی قطعا خوب است به ویژه اگر در تلاش برای کاهش وزن و یا کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی هستید ولی اگر به شدت از مصرف چربی ها پرهیز نمایید سلامتی تان را از جهاتی دیگر به مخاطره می اندازید. جذب ضعیف ویتامین ها، افسردگی، عدم تعادل بین درشت مغذی ها، و پرخوری از خطرات دیگر این رژیم ها است.

ماست های طعم دار:

این ماست ها می توانند در صورت ناپرهیزی از یک انتخاب سالم به یک فاجعه غذایی تبدیل شوند. ماست ساده حاوی ۱۲ گرم یا ۳ قاشق غذاخوری قند شیر در هر فنجان است. قند به طور طبیعی در میوه ها، سبزیجات و محصولات لبنی یافت می شود اما ماست های طعم دار می تواند ۱۵ گرم بیشتر قند داشته باشد.

مواد غذایی فاقد گلوتن:

بر اساس یک نظرسنجی ملی که در ایالات متحده اخیرا صورت گرفته نشان داده شده که ۶۳ درصد بزرگسالان این کشور معتقدند باید یک رژیم غذایی فاقد گلوتن را به منظور حفظ سلامتشان اتخاذ کنند. در حدود یک سوم آنها نیز اعلام کردند که در هنگام خرید، مواد غذایی فاقد گلوتن را انتخاب می کنند. این در حالی است که کارآزمایی های بالینی نشان داده نزدیک به ۹۰ درصد افرادی که تصور می کنند به گلوتن حساس هستند، هیچ مشکلی در هضم آن ندارند.

مگر این که مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن باشند. مشخص شده که حذف گلوتن از رژیم غذایی ممکن است همراه با عواقب ناخواسته ای باشد. غذاهای فاقد گلوتن اغلب کالری، چربی، سدیم، شکر قند بیشتری دارند. مطالعات نشان داده اند که مردمی که به دنبال رژیم های فاقد گلوتن هستند، اغلب دچار کمبود مواد مغذی از جمله ویتامین ب، منیزیم، آهن، کلسیم و روی هستند.

شکلات تلخ:

احتمالا شنیده اید که شکلات تیره برای قلب خوب است و منجر به بهبود حافظه با بالاتر رفتن سن می شود. مطالعه ای که نتایج آن سال گذشته در در مجله نیچر نوروساینس منتشر شد نشان داد که افراد مسن که مقادیر بالایی از فلاوانول کاکائو را در رژیم روزانه خود مصرف می کنند، در آزمون های اندازه گیری توجه و حافظه پیشرفت های قابل توجهی به دست می آورند. مطالعه ای که در مجله انگلیسی تغذیه نیز سپتامبر سال جاری میلادی به چاپ رسید نشان داده که مصرف شکلات تلخ با کاهش ۲۲ درصدی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی همراه بود.

اگرچه فلاوانول گیاهی کاکائو مسئول مزایای زیادی برای سلامت است اما برخی کارخانه های سازنده شکلات تلخ چربی های اشباع شده و شکر به محصول خود می افزایند که در این صورت از مرغوبیت شکلات کاسته شده و دیگر آن مزایای مفید را نمی توان انتظار داشت. از این رو باید به کیفیت این محصولات در هنگام خرید دقت کرد.

محصولات انرژی زا:

اگر طرفدار این محصولات هستید عاقلانه انتخاب کنید. همه شکلات های انرژی زا مضر نیستند اما به برخی از آنها قند و چربی های اشباعی اضافه می گردد که باعث گرفتگی عروق می شود. به علاوه هر بسته از این محصولات می تواند بیش از ۳۰۰ کیلوکالری داشته باشد. بهتر است برای انتخاب یک میان وعده مناسب، کربوهیدارت های با کیفیت بالا و پروتئین ها را از قبیل آجیل مخلوط با کشمش و یا پنیر کم چرب، مغزها و دانه های کوچک انتخاب کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تهذیب نفس
تولید مستند «آرنا» با محوریت پزشکی هسته‌ای در شبکه اشراق زنجان
۱۴ دی، اعزام ۱۱۰ زوج دانشجو از استان زنجان به مشهد مقدس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۱۵ هزار معتکف در کهگیلویه و بویراحمد؛ روایت حضور گسترده معنوی
لرستان غرق در شادی و سرور ولادت حضرت علی (ع)
پیش بینی افزایش موقت دمای هوا در خراسان شمالی
پاسخ مردم یاسوج به ادعاهای ترامپ
پیام مداخله‌جویانه آمریکا نسخه‌ای برای نا امنی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های ولادت امیرالمومنین علی(ع) در سمنان
یادی از شهید سلیمانی و ۲۳ شهید گچساران
واکنش هنرمندان و فعالان فضای مجازی به شهادت مرزبان کهگیلویه و بویراحمدی
خبرهای کوتاه کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمد سراسر جشن و شادی برای میلاد مولود کعبه
همایش نه به شکار در دورود لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)