• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۲۴۱۰۷
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۰

شکست ریاض در سناریوی تضعیف جنبش حزب‌الله

روزنامه واشنگتن‌پست : اقدامات عربستان تا کنون نتوانسته منجر به تضعیف مواضع حزب‌الله بعنوان قدرت منطقه‌ای شود.

عکسری بودجه بی‌سابقه در تاریخ عربستانربستان، به زعم خود در هفته‌های اخیر تلاش‌ها برای منزوی کردن جنبش حزب الله را شدت بخشیده، اما موقعیت غالب این گروه در ماه جاری و در جریان ماجرای «سعد حریری» نخست وزیر لبنان دوباره آشکار گردید.
مقام‌های آمریکایی و لبنانی می‌گویند عربستان حریری را مجبور به استعفا کرد و دولت ائتلافی لبنان که شامل وزیران حزب الله بود را به این امید به هم زد که با اقدام‌های تهاجمی‌تر علیه حزب‌الله مسیر جهت لطمه زدن به این جنبش را هموارتر کند اما این اقدام عربستان موجب بسیج لبنان در حمایت از نخست وزیر شد و حزب الله را به عنوان یک نیروی باثبات کننده معرفی نمود بطوری که حریری در حین دیدار با «میشل عون» رئیس جمهور لبنان اعلام کرد که استعفای خود را به حالت تعلیق در آورده است.
یک روزنامه آمریکایی دیگر اخیرا در همین زمینه نوشت: در حالی که کشورهای عربی فشار بر حزب الله را شدت بخشیده‌اند، این گروه لبنانی مواضع خود را به عنوان یک قدرت منطقه‌ای تثبیت کرد و فراتر از مرزهای لبنان اعمال قدرت نظامی می‌کند و با وجود بحران‌های سیاسی داخلی در حال مقاومت است.
به نوشته روزنامه «واشنگتن‌پست»، افزایش قدرت این گروه در بحبوحه ... شدت یافتن درگیری‌ها از سوریه گرفته تا یمن به میان آمده است.
بر این اساس، رافائل لفور تحلیلگر بخش خاورمیانه اندیشکده کارنگی هم در این زمینه گفت: سعودی‌ها امید داشتند که استعفای حریری شوک ایجاد کرده و کابینه لبنان منحل شود تا حزب‌الله و متحدانش مجبور شوند از وزارتخانه‌ها و دیگر مواضع مهم قدرت دست بکشند، اما این اتفاق هرگز رخ نداد. وی ادامه داد: حزب‌الله هنگامی‌ که به دولت سوریه ... برای نبرد با مخالفان این کشور پیوست، مستحکم‌تر شد. نفوذ حزب‌الله در قلب موسسات امنیتی لبنان به یقین بیشتر از هر وقت دیگر است.
محمد عبید دیگر تحلیلگر سیاسی نزدیک به نیروهای مقاومت حزب‌الله گفت: حزب الله موظف به ایفای نقش بود زیرا هر زمان‌که دولت به وظیفه خود در حمایت از مردم عمل نمی‌کند، یکی باید این کار را انجام دهد. البته همکاری حزب الله با ارتش لبنان به مفهوم کنترل بر تصمیم‌گیری‌های آن‌ها نیست.
بنا بر این گزارش، مخالفت جدی سیاستمداران لبنانی از احزاب مختلف و همچنین خانواده حریری با تلاش عربستان برای دست بردن در اوضاع سیاسی لبنان، موجب شد تا این طرح نتیجه عکس بدهد.
واشنگتن‌پست همچنین از تلاش پشت پرده آمریکا و فرانسه برای ممانعت از بی‌ثباتی لبنان خبر داد و مدعی شد این رویه را تا حدی ناشی از حضور بیش از ۱.۵ میلیون پناهجوی سوری در این کشور دانسته و ادعا کرده است که ریاض از پیش متحدان خود را در جریان برنامه حریری برای استعفا قرار نداده بود.
به نظر می رسد در حالی‌که عربستان در ظاهر متعهد به مبارزه با تروریسم است، اما سیاست فرقه‌گرایانه این کشور راهبردهای ضد تروریستی و اعتبار نخستین نشست ائتلاف نظامی مبارزه با تروریسم کشورهای اسلامی که در 26 نوامبر در این کشور برگزار شد را تهدید می‌‌کند و واشنگتن نیز در این نبرد قومیتی با متحد شدن با یک طرف، برخلاف راهبرد اعلام شده ضدتروریستی خود عمل می‌کند و از سوی دیگر با توجه به اینکه حریری پس از بازگشت به بیروت از استعفایش عقب‌نشینی کرد به نظر می رسد که حل این بحران نیازمند مذاکراتی بین‌المللی بین بازیگران منطقه‌ای و محمد بن سلمان باشد.

----------------
امین نجار

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در تهران
نجات روباه آسیب‌دیده در چالدران
تأکید دبیر ستاد تسهیل کشور بر الزامی بودن اجرای مصوبات استانی
دیدار با خانواده شهید شفیعی در اصفهان
بررسی موانع پیش‌روی توسعه استان دردیدار مسئولان کرمان با رئیس جمهور
شکارچیان غیرمجاز در ارومیه دستگیر شدند
اعلام برنامه مسابقات مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام حذفی فوتبال
کشف محموله بزرگ آرد و خوراک دام قاچاق در نهاوند
برداشت محصول لوبیا در شهرستان اقلید
راهپیمایی ۱۳ آبان در شهر‌های استان مرکزی
دادستان زرند: علت فوت دانش‌آموز زرندی در حال بررسی است
اجرای بیش از ۵۸ کیلومتر آسفالت راه روستایی در شهرستان ارومیه
تکمیل ۲۰ واحد ویلایی نهضت ملی مسکن در گرمی مغان
آغاز ثبت نام وام‌های تحصیلی دانشجویی از شنبه آینده
سرمربی الوحدات اردن: تا آخرین لحظه امیدواریم
نگاهی به چند فیلم آماده پخش از سیما
دو نشان طلا، ارمغان روژان دلیر از مسابقات کاراته قهرمانی کشور
از شعار آزادی یک زن تا کشتار زنان سودان
خودرو‌های شخصی پیشتاز تخلفات جاده‌ای آذربایجان‌غربی در مهرماه
سلاح امروز استکبار از گلوله به رسانه تبدیل شده است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)