• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۳۶۱۴۸
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
منوچهر متکی:

پیش زمینه تمدن نوین اسلامی، وحدت است

معاون امور بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: همایش «وحدت، پیش شرط تمدن نوین اسلامی»، در بررسی چیستی تمدن اسلامی، شاخص‌های تمدن اسلامی و ضرورت‌های جوامع اسلامی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی ضرورت دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی، منوچهر متکی در همایش «وحدت، پیش شرط تمدن نوین اسلامی» با بیان اینکه پیش زمینه تمدن نوین وحدت اسلامی است به بررسی ابعاد مختلف این تمدن سازی پرداخت.

وی گفت: نخستین منظر در نگاه به تمدن، نگاه به گذشته تمدن اسلامی است در بررسی گذشته تمدن اسلامی مقولات مهمی، چون چیستی تمدن اسلامی و چگونگی شکل گیری تمدن اسلامی و آثار این تمدن و نحوه تعامل مسلمانان در دوره‌های شکوفایی تمدن اسلامی با دیگران باید مورد کنکاش قرار گیرد.

متکی افزود: منظر دیگر تمدن اسلامی از بُعد کاربردی و نگاه امروزی آن است و از زاویه شبهه زدایی اسلامی بعد از جنگ‌های صلیبی در دستور غرب بوده و برای ترسیم چهره‌های نادرست اسلام و برای تولید و حمایت گروه‌های که به نام اسلامی به جهان ارائه می‌دادند در غالب‌های القاعده، داعش و تکفیری و سلفی جهادی که به اذعان تولید کنندگان شکل دهندگان اعتراف کردند.

وی همچنین با اشاره به حادثه ۱۱ سپتامبر گفت: در آن روز شاهد هجمه سنگین علیه مسلمانان به ویژه در غرب بودیم که اسلام هراسی نهادینه شود.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در این همایش ضمن خیر مقدم به مهمانان داخلی از حضور آیت الله فاضل لنکرانی استاد برجسته حوزه علمیه قم و برگزار کنندگان این همایش قدردانی کرد.

دکتر مختاری گفت: مسلمانان از یک طرف درگیر گروه‌های تکفیری و از طرف دیگر درگیر رژیم صهیونیستی هستند و هدف دانشگاه مذاهب اسلامی از برگزاری چنین همایش‌هایی مخالفت با عملکرد گروه‌های ضد اسلام و مبارزه با افراط گرایی است و رسالت دانشگاه مذاهب اسلامی معرفی اسلام معتدل و متعادل به دنیا است.

وی همچنین برگزاری این همایش‌ها را با حضور بزرگان و استادان حوزه علمیه و دانشگاه و اندیشمندان داخلی و خارجی بسیار مؤثر دانست.

پروفسور محمد اسحاق، رئیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه ملیه اسلامی دهلی نیز در این همایش ضمن ارائه تعریفی از معنای تمدن و فرهنگ به بررسی ۴ عامل اقتصاد، علم، هنر و فرهنگ پرداخت و عوامل سقوط تمدن اسلامی را در ضمن آیاتی از داستان سبأ و عاد و ثمود یادآور شد.

وی افزود: اوج تمدن اسلامی در ایران و مصر شکل گرفته است و شاخص‌های تمدن نوین اسلامی را توحید در خالقیت و توحید در خلق همچنین در خانواده و حریم خصوصی به عنوان شاخص‌های برتر و امر به معروف و عقلانیت را به عنوان شاخص‌های تمدن نوین اسلامی برشمرد.

رئیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه ملیه اسلامی دهلی گفت: زمانی به تمدن نوین اسلامی دست پیدا می‌کنیم که صدر اسلام را مشاهده کنیم و ظرفیت بخشی داشته باشیم و به تنوع احترام بگذاریم و از ظرفیت تمام ادیان که یکی از ویژگی‌های دانشگاه مذاهب اسلامی نیز بهره برداری از تنوع مذاهب و ادیان است، بهره ببریم.

پروفسور عبیدلله فهد، رئیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه علیگر دهلی نیز در این همایش گفت: تمدن قرآنی و ریشه‌های تمدن را باید در قرآن جستجو کرد و این مسأله را به باران تشبیه کرد که چگونه باران می‌تواند رشد آفرین باشد، تمدن نیز باعث شکوفایی می‌شود و باران زندگی و خلاقیت آفرین است.

وی افزود: مسلمانان به جای خلاقیت به تقلید می‌پردازند و تنوع مذهبی فرصتی است که هرمذهب باید در جای خود قرار بگیرد و تنوع مذهبی براساس تقاضای منطقه است.

همایش «وحدت؛ پیش شرط تمدن نوین اسلامی» با سخنرانی «آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی»، حجت الاسلام و المسلمین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، «منوچهر متکی» معاون امور بین الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، «پروفسورعبید الله فهد» از دانشگاه اسلامی علیگر دهلی و «پروفسور محمد اسحق» از دانشگاه ملی اسلامیه دهلی و با حضور مدیران و مسئولان مجمع تقریب مذاهب اسلامی، استادان و دانشجویان به همت معاونت پژوهشی و فناوری و دفتر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی در سالن همایش ماموستا شیخ الاسلام این دانشگاه برگزار شد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست و هشتم آبان ۱۴۰۴)
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استان‌های ساحلی پنج کشور
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
تداوم تخلفات در نبود نظارت
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
فرخی دومین طلایی ایران در کشتی فرنگی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)