رویکرد دولت لبنان به سلاح حزب الله پس از تهدیدات رژیم صهیونیستی
نخست وزیر لبنان می گوید دولت وی در صدد خلع سلاح جنبش حزب الله نیست، این سخنان هشداری به رژیم صهیونیستی است که لبنان از حاکمیت خود بر منابع انرژی در مرزهای دریایی اش دفاع خواهد کرد.
سعد حریری نخست وزیر لبنان روز یکشنبه گفت دولت لبنان نمی خوهد سلاح جنبش حزب الله را بگیرد او افزود امیدوار است دولت لبنان قوی باشد و تحویل سلاح از طریق هماهنگی با ارتش صورت بگیرد.
در سخنان حریری به دو نکته اشاره شده است نخست دولت قوی ودوم هماهنگی با ارتش. این سخنان حریری بیانگر این است که در شرایط فعلی دولت لبنان با تهدیدات خارجی به ویژه تهدید رژیم صهیونیستی روبروست و اتکا دولت در این شرایط به وجود سلاح حزب ا لله است. از سویی در این سخنان به موضوع هماهنگی با ارتش سخن می گوید که این مسئله نیز به معادله ارتش، مقاومت و دولت برمی گردد که از آن می توان این نتیجه را گرفت که زمانی به سلاح حزب الله نیازی نخواهد بود که لبنان از همه تهدیدات مصون شده و ارتش توانایی پاسخگویی به تهدیدات را به تنهایی داشته باشد.
سعد حریری پس از ماجرای سفر به عربستان و بازداشت خانگی و مجبور شدن به استعفا و سرانجام بازگشت به بیروت، رویکرد متعادلی در باره حزب الله داشته است. او چندی پس از بازگشت از ریاض، در مصاحبه با «والاستریتژورنال» در باره حزبالله گفت: «حزبالله عضوی از دولت لبنان است» و به این صورت نشان داد که در مورد این جنبش نظرش بر خلاف خواست سعودی هاست که با مداخله در امور داخلی لبنان، این جنبش را به عنوان جنبشی تروریستی دانسته و خلع سلاحش را خواستار شده بودند.
اما اکنون حریری می گوید که دولت وی به دنبال خلع سلاح حزب الله نیست. این سخن پس از کشف منابع عظیم نفت وگاز در مرزهای دریایی لبنان و چشم طمع رژیم صهیونیستی به این منابع، معنادار است. به ویژه اینکه در سفر رکس تیلرسون وزیر امور خارجه امریکا به لبنان و پس از او سفر دیوید ساترفیلد معاون تیلرسون به این کشور، معلوم شد که مقام های امریکایی بی طرف نیستند وقصد دارند به نفع رژیم صهیونیستی از لبنان امتیاز بگیرند و ادعاهای این رژیم را بر دولت حریری دیکته نمایند که البته مقام های لبنانی قاطعانه به این فشارها پاسخ منفی دادند.
جبران باسیل وزیر خارجه لبنان پس از دیدار با مقام های امریکایی گفت که ما در برابر فرصتی واقعی برای بازگرداندن زمینهای واقع در مرزهای خشکی هستیم که از سال 2000 و ترسیم خط آبی یعنی پس از عقب نشینی نیروهای اشغالگر اسرائیلی از نوار مرزی، مورد اختلاف بوده اند. او این فرصت را ناشی از موضع قدرتمند سیاسی، دیپلماتیک و نظامی لبنان دانست، موضعی که بر ارتش، مقاومت و تصمیمات شورای عالی دفاع برای واکنش به هرگونه تجاوز تکیه دارد.
باسیل پس از دیدار با ساترفیلد گفت: درباره آنچه به ما مربوط می شود همواره تاکید کرده ایم که در مورد حاکمیت و نفت خود کوتاه نخواهیم آمد و اسرائیل در این زمینه ها قادر به تجاوز به (حقوق)ما نیست زیرا توانایی مقابله به مثل را داریم.
نبیه بری رئیس پارلمان لبنان هم پس از دیدار با ساترفیلد گفت که این مسئول آمریکایی، حامل هیچ پیام جدیدی در پرونده نفت نیست و بار دیگر بر اصول و مبادی لبنان تاکید کرد و افزود هرگز از حق خود صرف نظر نمی کنیم.
پس از این موضع گیری ها بود که سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله با اشاره به ادعاهای رژیم صهیونیستی در باره منابع نفتی لبنان گفت: موضوع لبنان مساله جدایی از کل نراع منطقه ای بر سر نفت و گاز نیست. سیدحسن نصرالله در پاسخ به ادعای «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که مدعی شد "بلوک نهم نفت و گاز لبنان متعلق به آن رژیم است"؛ گفت مساله اصلی در نزاع امروز (با رژیم صهیونیستی)، مساله مرزهای دریایی و نه مرزهای زمینی است، نصرالله افزود ثروت نفتی موجود در جنوب لبنان متعلق به همه لبنانی هاست و در ادامه هم هشدار داد: اگر شورای عالی دفاع لبنان مصوب کند که تاسیسات نفتی اسرائیلی غیرقانونی و ممنوع است من به شما وعده می دهم که در چند ساعت این تاسیسات از کار خواهد افتاد.
صهیونیست ها به خوبی می دانند که این هشدار نصرالله جدی است و پیش از هرگونه اقدامی علیه لبنان باید به پیامدهای آن بیندیشند، بی تردید توانایی های نظامی حزب الله در جریان جنگ سوریه رشد یافته است و همانطور که سید حسن نصرالله پس از تهدیدات رژیم صهیونیستی هشدار داد که درصورت حماقت این رژیم، رئاکتور هسته ای دیمونا و تاسیسات ذخیره سازی آمونیاک در حیفا هدف قرار خواهد گرفت قطعا تاسیسات نفتی صهیونیست ها در دریا هم هدف های آسانی برای حزب الله خواهد بود.
اکنون مشخص میشود که سلاح حزب الله و حضور این جنبش در محور مقاومت بر خلاف آنچه که از سوی صهیونیست ها و متحدانش به عنوان تلاش برای تشکیل هلال شیعی و گسترش نفوذ ایران در منطقه
عنوان می شود، بهره گیری از شرایطی که جمهوری اسلامی مهیا نموده برای رسیدن به سه هدف است: نخست/ حفظ تمامیت ارضی لبنان در برابر تهدیدات رژیم صهیونیستی ،دوم/ جلوگیری از هجوم تکفیری ها، و سوم تحکیم حاکمیت لبنان بر منابع انرژی لبنان در دریا. و باید تاکید کرد دولت لبنان با اتکا به چنین نیرویی بر حقوق خود پافشاری می نماید. از سویی این شرایط روشن می کند که بر خلاف تبلیغات تفرقه افکنانه صهیونیستی، حزب الله در خدمت امنیت و منافع همه لبنانی هاست نه یک گروه.
----------------------------------------------
رضا محمدمراد