به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی حسین رعیتی فرد با حضور در برنامه "آئینه داران بصیرت" درباره اقدامات بسیج کشاورزی در کشور اظهار کرد : بسیج قشر عظیم مهندسین کشاورزی را بسیج کرده است و بسیج سازندگی در این حوزه نیز کارهای عملیاتی را در بعد کشاورزی و منابع طبیعی پیگیری می کند.
وی افزود : قرارگاه جهاد کشاورزی بعد از مشکلات حوزه امنیت غذایی در سال ۹۲ در کشور تاسیس شد تا به امنیت غذایی کشور در حوزه کشاورزی کمک کند.
رعیتی فرد ؛ تامین نهاده و وجود فضاهای راکد در روستاها را دو مشکل اساسی در حوزه کشاورزی برشمرد و گفت: روستاها در دهه ۶۰ تولید کننده بودند و از محصولات کشاورزی خود استفاده می کردند ولی امروز طبق آمار، روستا نشینان مصرف کننده هستند.
وی از دیگر اقدامات بسیج سازندگی در حوزه کشاورزی را احیای فضاهای روستایی دانست و افزود: این روند به توانمند سازی مردم روستا و معیشت و اقتصاد خانوار های روستایی کمک می کند و در ادامه به تولید ملی نیز کمک می شود.
رعیتی فرد گفت : در قرارگاه جهاد اقتصادی ۱۵ تا ۱۷ عنوان کارگاه تولیدی را مشخص کرده ایم و ضمن مشورت با کارشناسان جهاد کشاورزی به عرصه های مختلف ورود کرده ایم و در این راستا به مردم [روستا] نیز کمک می کنیم.
مدیر مرکز اجرایی قرارگاه جهاد اقتصادی سازمان بسیج خاطرنشان کرد: اگر نتوان در روستا ایجاد اشتغال کرد و به اقتصاد و معیشت مردم کمک نمود، شاهد مهاجرت خواهیم بود و ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته این روند را در روستاها مشاهده کرده ایم.»
رعیتی فرد ادامه داد: «امروز توسط الگوهای ظرفیت ساز، به مردم نشان داده ایم که قادر به تامین محصولات کشاورزی در روستاها هستیم که علاوه بر تامین مایحتاج آن ها، به تولید ملی نیز کمک می شود.»
وی همچنین به طرح "بسیج همگام با کشاورز" اشاره کرد و افزود: «بسیاری کشاورزان بر مبنای تفکرات سنتی کشاورزی می کنند و با پراخت هزینه ی آب و خاک، ولی مطابق روش های علمی حرکت نمی کنیم.»
رعیتی فرد گفت: «بسیج با شکل گیری کانون های مهندسان کشاورزی باید از این ظرفیت علمی استفاده کرده و اقدامات علمی کشاورزان را چند پله ارتقا دهد.»
وی اضافه کرد: «در بسیاری موارد از کشاورزان برتر بعنوان [انتقال دهنده تجربیات علمی بهره می بریم] و امروز تمرکز ما و بسیج مهندسین کشاورزی بر افزایش این ظرفیت های تولیدی در کشور تمرکز یافته است.»