• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۴۹۵۶۴
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۱
اقتصادی » اقتصاد کلان

پیش بینی تولید ۲۵ میلیون تن سبزی و صیفی در سال زراعی جاری

پیش بینی می شود در سال زراعی جاری بیش از ۲۵ میلیون تن سبزی و صیفی در کشور تولید شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی؛­­ مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت اظهار داشت: بر اساس برآوردی که از نیاز صادراتی، صنایع فرآوری و تازه خوری داشتیم، سطوح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی در فصول زمستان، بهار، تابستان و پاییز مشخص و به تفکیک به استان های کشور ابلاغ شده است.

حسین اصغری، رعایت برنامه های ابلاغی کشت محصولات سبزی و صیفی توسط کشاورزان را کلید موفقیت در امر تولید و جلوگیری از ضرر و زیان در حوزه عرضه و فروش عنوان کرد.

وی افزود: اگر کشاورزان، این سطوح ابلاغی را در استان ها رعایت نکنند، دچار مازاد تولید می شویم و ضرر آن نیز متوجه خود آنها خواهد شد.

اصغری گفت: در سال زراعی جاری در قالب طرح استمرار، برنامه کشت سیب زمینی در سطح ۶۷۳۰ هکتار با پیش بینی تولید ۲۰۷ هزار تن و برای تولید بهاره در سطح ۱۳ هزار و ۷۰۰ هکتار با پیش بینی تولید ۳۹۰ هزار تن اعلام شد.

وی کشت پیاز برای تولید زمستانه در سطح ۱۰ هزار و ۶۰۰ هکتار با پیش بینی تولید ۳۶۴ هزار تن و کشت این محصول برای تولید بهاره در سطح ۱۲ هزار و ۹۰۰ هکتار و با پیش بینی تولید ۴۷۸ هزار تن را از دیگر برنامه های ابلاغی این دفتر به استان های کشور نام برد.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت اظهار داشت: برای تولید گوجه فرنگی پاییزه و زمستانه نیز برنامه کشت ۳۲ هزار و ۲۹۰ هکتار با پیش بینی تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن و برای تولید بهاره که اکنون در حال عرضه به بازار است، کشت ۲۹ هزار و ۲۰۰ هکتار با پیش بینی تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن را به استان های کشور ابلاغ کرده ایم.

وی گفت: ­طرح استمرار زمستانه و بهاره در استان های جنوب کشور مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمانشاه، هرمزگان، جنوب کرمان، بوشهر و ایلام که شرایط تولید در فصول سرد را دارند اجرا می شود.

اصغری با بیان این که حدود ۲۵ استان کشور در تولید محصولات تابستانه و پاییزه مشارکت دارند، تصریح کرد: برای تولید تابستانه سیب زمینی کشت ۲۰ هزار و ۳۰۰ هکتار با پیش بینی تولید ۸۱۴ هزار تن و برای تولید پاییزه کشت ۱۰۳ هزار و ۳۵۰ هکتار با پیش بینی تولید ۳ میلیون و ۵۹۰ هزار تن برنامه ریزی شده است.

وی در عین حال سطح ابلاغیه برای تولید تابستانه پیاز در استان ها را ۵۲۷۵ هکتار با پیش بینی تولید ۲۰۹ هزار تن و برای تولید پاییزه، سطح کشت این محصول را ۲۳ هزار و ۴۴۰ هکتار با پیش بینی تولید یک میلیون و ۱۲۰ هزار تن را عنوان کرد.

اصغری افزود: سطح ابلاغیه برای تولید تابستانه و پاییزه گوجه فرنگی، کشت ۶۹ هزار و ۱۴۵ هکتار در ۲۷ استان کشور با پیش بینی تولید ۳ میلیون و ۳۱۰ هزار تن است.

وی با اذعان به این که با توسعه سیستم های نوین آبیاری به ویژه تیپ، نظارت بر کودهای تولید و توزیع کودهای با کیفیت و استفاده از ارقام متنوع و پر پتانسیل سبزی و صیفی میانگین عملکرد تولید در واحد سطح افزایش یافته است، گفت: به منظور پایداری تولید همزمان با افزایش عملکرد تولید، سطوح زیر کشت کاهش می یابد.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت، میانگین عملکرد تولید سیب زمینی در سال زراعی ۹۱-۹۰ را ۲۹.۸ تن در هکتار عنوان کرد و گفت: این عدد در سال زراعی ۹۵-۹۴ حدود ۳۱.۴ تن و بر اساس برآورد ما در سال ۹۶-۹۵ به حدود ۳۴ تن در هکتار رسیده است.

وی در مورد افزایش عملکرد پیاز نیز اظهار داشت: میانگین عملکرد تولید پیاز در سال زراعی ۹۱-۹۰، ۳۶ تن در هکتار بوده و این عدد در سال ۹۶-۹۵ به ۳۸.۵ تن در هکتار رسیده و در سال ۹۶-۹۵ نیز بر اساس برآورد استان ها این عدد به ۴۲ تن در هکتار افزایش یافته است.

اصغری ارتقای بهره وری آب در تولید محصولات سبزی و صیفی در فضای باز و توسعه ساختارهایی برای بازار این محصولات را از برنامه های این دفتر در سال جاری عنوان کرد.

وی گفت: بسیاری از تنش ها در حوزه سبزی و صیفی به علت نبود مشتری نیست بلکه مربوط به ساختار بازار است و از این رو تشکیل زنجیره تولید از ابتدا تا انتهای کار یعنی عرضه و صادرات از مهمترین پی گیری های ماست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد از رئیس جمهور
راه اندازی شعبۀ استان خوزستان انجمن علمی مطالعات نهج‌البلاغه
تکمیل طرح‌های نیمه تمام و بهبود فضای کسب و کار در خراسان شمالی
اولین برف پاییزی ارتفاعات خلخال را سفید پوش کرد
پیروزی پرگل المپیاکوس و گلزنی طارمی
جنجال بر سر تغییر یک نام صهیونیستی در ایرلند
وداع باشکوه با شهید خوشنام در همدان
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
تشییع و خاکسپاری یک شهید گمنام در بندرعباس
رقابت ۵۰ دانش‌آموز مازندرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی
روز‌های پایانی برداشت سیب زمینی در اقلید
عزت ایران اسلامی مرهون فداکاری مادران شهداست
لحظه‌ای را در ارتقای توان دفاعی ایران از دست نداده‌ایم
ضرورت مدیریت یکپارچه آب با توسعه‌ی همکاری‌های منطقه
نیکسون و کشتار دانشجویان، از تهران تا آمریکا
قم میزبان آئین تجلیل از مادران و همسران شهدا
استقرار بالگرد آتش نشانی در دزفول
استقلال قم راهی فینال شد
قوانین موجود، ظرفیت لازم برای سالم‌سازی محیط اجتماعی را دارند
تشریح برنامه هاودستاورهای توسعه ای آذربایجان غربی دربرنامه زنده استاندار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
تأکید پزشکیان بر بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)