• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۵۲۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۵:۲۲
بین الملل » اجتماعی

هشدار دانشمندان: سطح آب دریاها تا پایان قرن حاضر 15 سانتی متر بالاتر می آید

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از بي بي سي؛ دانشمندان هشدار دادند ارتفاع سطح آب اقیانوس های جهان تا پایان قرن حاضر 15 سانتی متر افزایش می یابد.
دانشمندان می گویند 200 میلیارد تن یخ در هر سال ذوب و وارد آب اقیانوس می شود. روند ذوب شدن یخ ها از سال 2012 تاکنون سه برابر افزایش یافته است.
به گفته ی جاناتان آموس، گزارشگر بخش علمی بی بی سی ذوب شدن این میزان یخ هنگامی که در مقیاس بالا آمدن سطح آب دریاها که هر ساله 3 میلیمتر اندازه گیری شده قرار می گیرد رقمی به شدت چشمگیر و تکان دهنده است. همچنانکه به سال های باقیمانده از قرن کنونی می نگریم می توان انتظار داشت در اثر ذوب شدن یخ های قطب جنوب، آب دریاها تا پایان قرن نزدیک به 15 سانتیمتر بالاتر بیاید.

اگر همه پارامترهایی را که موجب بالا آمدن سطح آب دریاها می شود در کنار یکدیگر قرار بدهیم در مجموع افزایشی برابر یا 60 سانتیمتر را در مجموع سطح آب دریاها در دنیا شاهد خواهیم بود. در نتیجه جوامع، شهرها و بخش هایی که در ارتفاعی پایین تر از سطح آب دریا قرار دارند با مشکل روبرو خواهند شد.

وی در پاسخ به این پرسش که دانشمندان درباره ی چگونگی و شتاب ذوب شدن یخ ها چه می گویند نیز گفت: دانشمندان قطب جنوب را به سه بخش تقسیم می کنند. منطقه ی شرقی قاره تا اندازه ای ثبات دارد زیرا ضخامت یخ در این منطقه به 2 ، 3 تا 4 کیلومتر می رسد. منطقه شبه جزیره که به سمت آمریکای جنوبی امتداد دارد در چندین دهه ی اخیر لبه ی یخ ها از دست رفته است اما کم کم ذوب شدن یخ ها متوقف می شود. تغییر بزرگ در منطقه ی غرب قاره اتفاق افتاده است و علت آن هم این است: بسیاری از یخچال های طبیعی که وارد اقیانوس می شوند در معرض آب های گرم قرار می گیرند که از اعماق به سطح می آیند. این یخچال ها هر ساله چندین و چند متر از ضخامت شان کاسته می شود و به همین علت سطح آب دریاها بالاتر می آید.
دانشمندان می گویند قطب جنوب بزرگترین عامل افزایش سطح آب دریاهاست. آخرین باری که آنان این موضوع را بررسی کردند در گرینلند بود و مشاهده کردند همه چیز دارد این ناحیه تغییر می کند. برای بررسی پیامدهای ذوب شدن یخ های قطبی به چه چیزی بیشتر نیاز است؟
جاناتان آموس گفت: "دانشمندان به شدت به اطلاعات بیشتر نیاز دارند. هم اکنون اطلاعات چندانی در دسترس نیست. ایستگاه های هواشناسی، ماهواره هایی که 25 سال از عمرشان می گذرد. علت نیاز مبرم به همه ی این اطلاعات آن است که سپس می توان یافته ها را در برابر نمونه های رایانه ای قرار داد. با استفاده از نمونه های رایانه ای رویدادهایی را بازخلق می کنیم که در 25 سال پیش اتفاق افتاده اند و سپس کار را به پیش می بریم و اطلاعات لازم را در اختیار دولت ها قرار می دهیم. اینجا در لندن نشسته ایم و مانعی بزرگ داریم که از لندن در برابر سیل و طوفان جلوگیری می کند. باید پرسید در سال های پیش رو چقدر باید این مانع را بالاتر ببریم؟"
آموس گفت ماهواره شکل قطب جنوب را اندازه گیری می کنند و تغییر در ارتفاع قاره را به ثبت می رسانند. اگر برف ببارد یخ ها بیشتر می شوند و این ارتفاع افزایش پیدا می کند و اگر ذوب شود ارتفاع کمتر می شود. ماهواره هایی هم هستند که با چرخیدن گرداگرد قطب جنوب، تغییر در جاذبه ی قطبی را اندازه گیری می کنند. جاذبه به حجم ماده بستگی دارد و لذا اگر از حجم قاره کاسته شود بنابراین علائم جاذبه تغییر می کند و می توان وزن قطب جنوب را بدست بیاوریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما دوم آذر ۱۴۰۴
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
هفته بسیج، یادآور رشادت‌ها و ایستادگی مردمی‌ترین نهاد انقلاب اسلامی
ادای احترام به مقام شامخ شهید گمنام در بوکان
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
خبر‌هایی از برنامه های افزایش ازدواج و تحکیم خانواده در دامغان
«۲۲۲»؛ عددی که در ذهن مردم آبدانان؛ ایستادگی و شهادت، معنا می‌شود
ایست به اتلاف انرژی
امداد رسانی به مصدوم حادثه محور فارسان شهرکرد
راه‌اندازی «گروه‌های سازش محله‌ای» برای پیشگیری از اختلافات در البرز
غیرحضوری شدن مدارس خراسان جنوبی
بسیج بازوی پرتوان نظام اسلامی
پایان چشم انتظاری
مردم هرمزگان در سوگ حضرت زهرا (س)
الحاق زمین و شیرخشک به نوادر روزگار
استقرار یک سایت پرتابل تلفن همراه در منطقه الیت چالوس
آبا مدارس یزد به دلیل آنفولانزا تعطیل می‌شوند؟
برتری دندر در ژوپیلر لیگ با حضور جهانبخش
آلودگی شدید هوا در تهران
سالروز شهادت بانوی آب و آینه حضرت زهرا سلام الله علیها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)