• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۶۲۶۴۹
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۲
بین الملل » تحلیلی

دولت انگليس درباره بودجه نظامی خود به مردم دروغ می گوید

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روزنامه اينديپندنت؛ لرد نیک هیوتون فرمانده سابق ارتش انگلیس گفت: وزرای دولت درباره هزینه های برنامه دفاعی انگلیس به مردم دروغ می گویند و در این زمینه فریبکاری می کنند و دولت کنونی انگلیس اکنون با این دو گزینه روبرو است که یا بودجه دفاعی خود را افزایش دهد و یا ناظر کاهش قدرت و نفوذ نظامی انگلیس در جهان باشد.
بر اساس اين گزارش، این اظهارات انتقاد آمیز فرمانده سابق ارتش انگلیس که در سال 2016 از سمت خود کنار رفت در پی انتشار گزارش کمیته دفاعی مجلس عوام این کشور صورت می گیرد که از دولت خواسته است با هدف حفظ مناسبات دفاعی با آمریکا بودجه نظامی را افزایش دهد.
این اظهارات همچنان در حالی صورت می گیرد که اخیرا گزارشهایی از تهدید گَوین ویلیامسون وزیر دفاع کنونی انگلیس مبنی بر کنار زدن دولت ترزا می به علت اختلافات درباره تقاضای افزایش بودجه نظامی این کشور منتشر شده است.
لرد هیوتون در پاسخ به این سؤال که آیا انگلیس لازم است بودجه دفاعی خود را براساس کمیته دفاعی پارلمان این کشور از حداقل دو درصد تولید ناخالص داخلی براساس معیارهای ناتو به سه درصد افزایش دهد گفت: این خواسته تنها نیاز نیروهای مسلح نیست بلکه نیاز کشور است. دولت اکنون خود را در شرایط بسیار پیچیده ای می بیند، برنامه کنونی دفاعی انگلیس با بودجه موجود کنونی قابل برآورده شدن نیست.
وی در گفتگو با شبکه چهار رادیو بی بی سی گفت دولت با انتخابی دشوار روبرو است و باید بین افزایش بودجه نظامی با هدف تحقق اهداف و بلندپروازی های خود و نیز تنزل جایگاه انگلیس به عنوان یک قدرت نظامی انتخاب کند.
وی در اشاره به تعهد نخست وزیر انگلیس مبنی بر افزایش هزینه های بخش سلامت و درمان انگلیس به بیست میلیارد پوند در هفتادمین سالروز تشکیل خدمات درمانی این کشور گفت: از نظر من این بودجه واقعا عالی و قابل توجه است زیرا قولی که به بخش خدمات درمانی و سلامت داده شده است بیش از دو برابر بودجه سالانه دفاعی است.
وی گفت: باید بگویم اختصاص بودجه بیشتر به بخش سلامت می تواند به پیروزی در انتخابات آتی کمک کند با این حال نفوذ، قدرت و احترام انگلیس را در جهان افزایش نخواهد داد.
وی افزود: دولت وظیفه دارد مردم را از وضع امنیت کشور، وضع نیروهای مسلح و وضح جهان آگاه کند. نخستین وظیفه دولت حفاظت از ملت است با این حال باید به صراحت بگویم، ما، دیگر افراد نزدیک به محافل دفاعی، و اعضای کمیته دفاعی پارلمان به طور کامل از آن آگاه هستیم که برنامه دفاعی انگلیس با بودجه کنونی قابل تحقق نیست. بنابر این از این حیث ما در حال دروغ گفتن به مردم هستیم با این حال باید به هر ترتیب در نهایت حقیقت را به مردم بگویم.
وی گفت: برنامه دفاعی دیوید کامرون نخست وزیر سابق انگلیس در سال 2015 به هیچ وجه با بودجه تخصیص داده شده قابل اجرا نبود و با فرض ها و اما و اگرهای بسیار زیاد برای تصویب ارائه شد که از جمله این اما و اگرها رشد قابل توجه سالانه تولید ناخالص داخلی بود.
وی افزود: ما تقریبا کشور را درباره طیف گسترده ای از توانمندی های جدید و ادعای اینکه انگلیس از نظر بودجه توان تامین آن را دارد فریب دادیم و باید بگویم که اوضاع استراتژیک کنونی نیز با گذشته تفاوت چندانی نکرده است.
هیوتون گفت:اکنون با انتخاب دشواری روبرو هستیم. اینکه آیا بودجه خود را افزایش دهیم تا اینکه بتوانیم اهداف خود را محقق کنیم یا اینکه با کاهش جایگاه نظامی انگلیس کنار بیاییم.
کمیسیون دفاع مجلس نمایندگان انگلیس روز سه شنبه اعلام کرد بدون افزایش سرمایه گذاری، ارتش انگلیس برای حفظ روابط نظامی برابر خود با ارتش آمریکا با مشکل روبرو خواهد شد و توانش برای مفید بودن به عنوان یک متحد آمریکا کاهش خواهد یافت.
این در حالی است که انتظار می رود که در نشست ماه آتی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که در بروکسل برگزار می شود، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از متحدان اروپایی خود به طور مستقیم بخواهد سهم بیشتری از بار هزینه های دفاعی جمعی را متقبل شوند.
این کمیسیون همچنین درخواست خود از دولت برای افزایش بودجه دفاعی از سطح کنونی حداقل دو درصد تولید ناخالص داخلی به سه درصد – به حدود سالانه شصت میلیارد دلار- را تکرار کرده و گفته است بدون بودجه اضافی انگلیس نمی توان ظرفیت و توان نظامی خود را حفظ کند.
کمیسیون دفاعی مجلس عوام انگلیس که اعضای آن انتصابی هستند همچنین اعلام کرد کاهش ظرفیت ها موجب کاهش فایده انگلیس برای آمریکا و نفوذ این کشور در ناتو خواهد شد و دولت نباید اجازه دهد این مسئله محقق شود.
در همین حال سخنگوی وزارت دفاع انگلیس در بیانیه ای اعلام کرد این کشور بیشترین بودجه دفاعی را در کل اروپا دارد و به صراحت اعلام کرده است که همچنان بودجه بیشتری از حداقل تعیین شده توسط ناتو به هزینه های دفاعی خود اختصاص خواهد داد.
وزیر دفاع نیز برنامه نوسازی دفاعی را با هدف تقویت نیروهای نظامی انگلیس در برابر تهدیدهای فزاینده کنونی آغاز کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مرور رویداد‌های چهاردهم بهمن ۵۷ در روز شمارانقلاب
توزیع ۳ هزار ساندویچ، شب میلاد امام زمان (عج) در همدان
قهرمانان الهام‌بخش پویش "سلام محله" هستند
رونمایی از سامانه ابلاغ الکترونیک شهرداری تهران
راه‌اندازی کمیته کیفیت‌بخشی مدارس سمپاد استان
طراحی ۳ مسیر برای نهادینه‌سازی فرهنگ اقامه نماز در مدارس
اعیاد شعبانیه بهترین فرصت برای برگزاری جشن تکلیف در مدارس
آئین اختتامیه پنجمین جشنواره فرهنگی امامت و مهدویت در شهرکرد
واکنش مردم به یک خبر خوش
دستگیری ۲ عامل اصلی آتش سوزی فروشگاه افق کوروش در بندرانزلی
بر پایی نمایشگاه سفر به سرزمین ناشناخته‌ها
ادامه بارش‌ها در کردستان تا فردا
مراسم چهلمین روز پرواز شهید مجیدی‌مهر در یاسوج
ساماندهی کارگاههای جمع‌آوری ضایعات درکرمان
لیگ دسته اول فوتبال؛ پیروزی صنعت‌نفت مقابل نساجی
سیصد و نود و چهارمین جلسه شورای شهر تهران
مقابلی: مقدمات لازم برای انتخابات پرشور در آذربایجان غربی فراهم است
افتتاح طرح‌های عمرانی و خدماتی به مناسبت دهه فجر در کردستان
برگزاری بیش از ۳۰۰ عنوان برنامه در دهه فجر
جشنواره شعر مهدوی اقوام ایرانی در یاسوج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)