به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه ؛ گروهی از پژوهشگران بقایای گونه ای جدید از دایناسورها را که متعلق به بیش از 200 میلیون سال پیش است، در آرژانتین کشف کردند.
این گونه دایناسور «اینجنیا پریما»Ingenia prima نامگذاری شده و اندازه آن نزدیک سه برابر بزرگترین دایناسورهای دوره تریاس Trias است. فسیل این دایناسور در سال 2015 در مکانی در استان سان خوان در یک هزار و یکصد کیلومتری غرب بوئنوس آیرس کشف شد.
عصر مزوزوئیک به سه دوره بزرگ تقیسم می شود: دوره تریاس (200 تا 251 میلیون سال پیش)، دوره ژوراسیک ( 145 تا 200 میلیون سال پیش) و دوره کرتاسه ( 65 تا 145 میلیون سال پیش).
خبر این کشف در شماره روز دوشنبه نشریه تخصصی «نیچر اکولوژی اند ایولوشن» Nature Ecology & Evolution اعلام شد که توسط مقامات علمی دانشگاه ملی لاماتانزا La Matanza در آرژانتین انتشار می یابد.
سیسیلیا آپلدتی، پژوهشگر موسسه و موزه علوم طبیعی دانشگاه سن خوان گفت:« از همان ابتدا که این فسیل کشف شد متوجه شدیم فسیل متفاوتی است. ما اولین غول در بین دایناسورها را کشف کرده بودیم .
پژوهشگران مهره های گردن و دم ، استخوانهای پنجه جلویی و بخشی از استخوانهای پنجه عقبی این دایناسور را کشف کرده اند.این دایناسورها گیاهخوار بودند و روی چهار پا راه می رفتند و به خاطر گردن و دم بلندی که داشتند به راحتی می توان آنها را از گروههای دیگر دایناسور تمایز داد.
تاکنون تصور می شد عظم الجثه ترین دایناسورها مربوط به دوران ژوراسیک است که حدود 180 میلیون سال پیش زندگی می کردند.
بر اساس اولین ارزیابیها، فسیل گونه جدید کشف شده متعلق به یک دایناسور جوان 6 تا 7 متری است که حدود 10 تن ، معادل 2 تا 3 فیل، وزن داشت.