• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۱۰۱۴۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۲:۱۸
استان ها » اجتماعی
فعالان اقتصادی :

نارضایتی از جشنواره تابستانی کیش

فعالان اقتصادی انتظار داشتند سازمان منطقه آزاد کیش، گردشگران زیادی را به جشنواره بیست و یکم جذب کنند؛ اما نتوانستند.

نارضایتی فعالان اقتصادی از جشنواره تابستانی کیشبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، حسین آسمانی مدیر ستاد جشنواره تابستاني گفت : نرخ خدمات اماکن گردشگری نسبت به سال های قبل افزایش نداشته است و نرخ بلیت هواپیما هم در اختیار مسئولان کیش نیست و در یک اقدام سراسری در کل کشور افزایش یا کاهش می یابد.
البته او معتقد است بهای اجناس هم در فروشگاه های کیش در پی حراجی بازارها 30 تا 50 درصد کاهش یافته است.
این اظهارات با تحقیقات میدانی ما مطابقت ندارد و دیده و شنیده ها حکایت از اوضاع نا مطلوب بیست و یکمین جشنواره تابستانی دارد.  
رحمان سادات نجفی مدیر عامل جامعه بازاریان با تایید این نکات، نوسان نرخ ارز در روزهای اخیر را یکی از ضربه های مهم  به بازار های کیش عنوان کرد.
او معتقد است کمبود پروازهای ورودی به کیش هم می تواند عامل خلوتی بازارها باشد اما این روزها نرخ بلیت هواپیما انگیزه و اشتیاق سفر به کیش را از مردم گرفته است. 

تخلیه غرفه های بازار کیش؛ زنگ خطری جدی!!!

وقتی سری به بازار مریم زدیم و با چند غرفه خالی روبرو شدیم که به علت ورشکستگی و یا توانایی نداشتن در پرداخت اجاره تعطیل شده بودند بیش از پیش اوضاع نابسامان اقتصادی کیش را احساس کردیم.
آرش خطیبی یکی از کسبه بازار مریم که بیش از 15سال است در زمینه فروش پوشاک فعالیت می کند از اوضاع نابسامان اقتصادی بسیار نگران بود و علت تعطیلی غرفه ها را هزینه های بالا عنوان کرد.
او اعتقاد داشت پرداخت ماهانه 5 میلیون و نیم  اجاره بها کمر کسبه این بازار را شکسته و در این اوضاع اقتصادی و حضور کم مسافر در بازارها  دیگر توانی برای ادامه فعالیت غرفه داران نیست.
یکی دیگر از غرفه داران کیش که در پی یک میلیون تومان وجه نقد بود که بتواند کمبود اجاره 5 و نیم میلیون تومانی را جبران و اجاره این ماه را پرداخت کند از شدت ناراحتی و اضطراب توانی برای حرف زدن نداشت و مدام با صدایی لرزان از اوضاع نابسامان اقتصادی گله می کرد و البته خواستار نظارت بیشتر مسئولان به ويژه مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش بود.

نارضایتی فعالان اقتصادی از جشنواره تابستانی کیشبازار پردیس یک با قدمتی حدود سه دهه یکی از بازارهایی است که از پوشاک و لوازم خانگی و لوازم الکترونیکی گرفته تا لوازم آرایشی - بهداشتی، خوراکی و تنقلات یکی از مقاصد گردشگران است.

در این بازار کسبه ای با سابقه بیش از 25 سال فعالیت می کنند که در گفتگو با برخی از آنان متوجه شدیم جشنواره بیست و یکم هم نتوانسته است رونق بخش کاسبی آنان باشد.
مثلا آقای طاهری که پتو ، روتختی و حوله می فروشد با افسوس از سال های قبل سخن گفت و آه سنگینی در کش و قوس کلامش جا گرفته بود.
او می گفت :گاهی روزانه حتی 10 هزار تومان هم فروش ندارد.!! علت این کسادی بازار و کمبود مسافر را تورم و نوسان نرخ ارز و چالش های اقتصادی دانست.
البته خانمی هم در گوشه دیگر بازار فروشگاه عرضه پوشاک بانوان دارد و او هم وجود اجناس بی کیفیت و البته گران را عامل کسادی بازار دانست و کمی هم در خصوص بی میلی مسافران براي سفر به کیش صحبت کرد.
او معتقد است ابتدا باید سفر ارزان باشد بلیت 600 تا 700 هزار تومانی (رفت و برگشت )برای یک نفر ، اقامت یک شب حدود 150 تا 200 هزار تومان را اگر دریک محاسبه ساده برای  سه شب اقامت در نظر بگیریم ، هزینه سفر سه روزه برای یک نفر با خوراک روزانه حدود یک میلیون و 800 هزار تومان است حالا یک خانواده سه تا 4 نفره چقدر باید هزینه کند تا سه شب در کیش باشد ، البته خرید نکند از تفریحات دریایی استفاده نکند و به اماکن گردشگری هم سری نزند!!!!
فکر نمی کنید برای یک خانواده ایرانی طبقه متوسط پرداخت این هزینه زیاد است ؟ 

 
نارضایتی فعالان اقتصادی از جشنواره تابستانی کیشرحمان سادات نجفی مدیر عامل جامعه بازارایان گرانی نرخ غرفه ها را پدیده نامبارکی  دانست  اما از همکاری مالکان غرفه ها برای کاهش نرخ اجاره بها خبر داد.
مثلا به بازار مرکز تجاری اشاره کرد که این روزها برخی مالکان در پی کاهش اجاره ها هستند. برخی مالکان در این بازار 20 تا 30 درصد اجاره بها را کاهش دادند اما  همچنان برخی سوار بر موج افزایش قیمت هستند و اصلا هم کوتاه نمی آیند.
عرضه و تقاضا تعیین کننده نرخ اجاره بهاست و اتحادیه ،صنف و یا نهاد خاصی بر روند افزایش اجاره بها نظارت ندارد!!!!    
خالی بودن بیش از 5 غرفه در بازار مریم و اعلام حراجی 3 غرفه برای تغییر شغل و یا بستن مغازه  نشانه های خوبی  در ایام بیست و یکمین جشنواره تابستانی نیست .
البته یکی دیگر از غرفه داران به روزگار رشد و شکوفایی کیش (دو دهه قبل ) اشاره کرد و از این رکود و افت اقتصادی به دلیل بی تدبیری و بی توجهی به مناطق آزاد (دروازه های اقتصاد کشور) ابراز تاسف کرد.
او می گفت بیست و یک جشنواره در کیش برپا شده است و هرسال ضعیف تر از سال قبل ، حتی جوایزی چون 10 دستگاه خودرو 206 در طول 10 هفته برپایی جشنواره  و یک دستگاه آپارتمان در یکی از برج های مدرن کیش (برج طلایی) نتوانسته است مسافران را به سفر ترغیب کند.

عدم پاسخگویی مسئولان کیش 

نکته قابل تامل اینکه به هر دری می زنیم نمی توانیم پاسخ مسئولان گردشگری کیش را دریافت کنیم .
قائدیان معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش هم این روزها سایه اش سنگین است و حتی روابط عمومی سازمان منطقه آزاد کیش پس از 10 روز پیگیری و رایزنی نتوانست او را مجاب به پاسخگویی کند.
بهرام پورعزت کارمند  و ایرج شرف زاده مدیر کل روابط عمومی سازمان منطقه آزاد کیش هم با همه تلاشی که کردند نتوانستند معاون گردشگری را پای میکروفن خبرگزاری صدا و سیما بیاورند!


نارضایتی فعالان اقتصادی از جشنواره تابستانی کیشمسئولان کیش فراموش کردند که پاسخگویی یکی از وظایف اصلی آنان است و شانه خالی کردن از پاسخگویی دو دلیل بیشتر ندارد یا برنامه ای برای ادامه کار ندارند یا از وظایف خود آگاهی ندارند.    
البته مسئولان آمار ورود گردشگر از ابتدای جشنواره تابستانی را اعلام نمي کنند. 
آقای فلاح یکی از رانندگان تاکسی که بیش از 15 سال  است در کیش حضور دارد مردم را بهترین داور برای مقایسه جشنواره های تابستانی عنوان کرد و گفت: اگر افزایش مسافری باشد و رونقی در وضع اقتصادی ایجاد شده باشد ، کسبه ، رانندگان تاکسی و فعالان عرصه خدمات رسانی کاملا احساس می کنند . به نظر می رسد آمار مسئولان حکایت نادرستی است و قابل اعتماد نیست. 

 

ارائه کارت هدیه به مسافران، مشوق
توسعه گردشگری؟؟

معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش در جشنواره تابستانی امسال با یک برنامه جدید قصد دارد مسافران بیشتری را به کیش جلب کند .
حال باید دید چقدر در این اجرای این برنامه موفق بوده است؟
هر مسافر بالای 18 سال  بدو ورود به کیش در فرودگاه یک کارت هدیه 150 هزارتومانی و هر مسافر زیر 18 سال یک کارت هدیه  100 هزار تومانی دریافت می کند.
برخی مسافران این کارت ها را گرفتند و پس از 24 ساعت شارژ شد و از مبالغ داخل کارت ها استفاده کردند.
اما پای صحبت برخی دیگر...
خانم جوانی که در بازار ونوس در حال خرید بود به ما گفت: این کارت را دو روز پیش گرفتم هنوز هم شارژ نشده است. 
البته مسافر دیگری کنار او بود که گفت توانسته از مبالغ هدیه استفاده کند.
خانواده ای هم که از مشهد آمده بودند گفتند در فرودگاه  مسئول تحویل کارت نبود و از ما شماره تماس خواستند و گفتند به زودی به شما زنگ می زنیم تا برای دریافت کارت به فرودگاه مراجعه کنید .
مادر خانواده گفت: حالا باید 40 هزار تومان هم کرایه رفت و برگشت فرودگاه بدهیم تا بتوانیم کارت ها را دریافت کنیم ، البته اگر مبالغ کارت ها شارژ شده باشد .


نارضایتی فعالان اقتصادی از جشنواره تابستانی کیشباز شدن پای سودجویان به جشنواره تابستانی کیش

به فرودگاه سری زدیم و در یک اقدام شگفت آور مطلع شدیم برخی افراد سود جو کارت های 150 هزار تومانی که شارژ نشده است را از مسافرانی که در حال بازگشت از کیش هستند به قیمت 120 هزار تومان می خرند.
از آنان پرسیدیم چقدر اطمینان دارید کارت ها شارژ شوند گفتند تا کنون چندین بار کارت ها را به مدت یک هفته نگاه داشتیم در نهایت شارژ شدند و در این میان از غوره حلوا ساخته شد سودی هم نصیب ما !!!
حسین آسمانی مدیر ستاد جشنواره این موضوع را تکذیب کرد و گفت :چند روز ابتدایی مشکلات در شارژ کارت ها وجود داشت اما اکنون هیچ گزارشی در این خصوص به ستاد جشنواره ارائه نشده است.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش باید در این مورد هم پاسخگو باشد که نبود.....!!!!!
این رویدادی که بیش از یک ماه است به طور مستمر حوالی فرودگاه اتفاق می افتد چه طور از دید مسئولان مخفی مانده است ؟ 


تعدادی از غرفه داران هم می گفتند افرادی که کارت هدیه دارند به غرفه ها مراجعه می کنند و از فروشنده می خواهند از دستگاه کارت خوان استفاده و مبالغ کارتها را از فروشنده دریافت کنند زیرا به پولش بیشتر نیاز دارند و نمی خواهند کالا بخرند.

مدیر عامل جامعه بازاریان معتقد است برخی بد اخلاقی ها از جانب ساکنان کیش موجب تاسف است و همکاری اهالی کیش نقش موثری در رضایت مسافران دارد.

نارضایتی فعالان اقتصادی از جشنواره تابستانی کیشالبته مدیر عامل جامعه بازاریان از گردشگران خواست از فروشگاههای کیش خرید کنند تا به رونق اقتصادی و توسعه این جزیره کمک شود زیرا اگر مسافری وارد کیش شود و خرید نکند و مبلغ کارتهای هدیه را با خود برگرداند، روش درستی نیست. 

 

دمیدن روح تازه ای به صنعت گردشگری کیش
به هرحال این داستان بیست و یکمین جشنواره تابستانی کیش و رونق بازارها در ایام جشنواره بود که شاید پایان خوشی نداشت اما قطعا راهکاری برای بهبود اوضاع وجود دارد به شرطی که مسئولان از خواب عمیق بیدار شوند و با هم اندیشی و نظر سنجی و بهره گیری از کارشناسان اقتصادی و الگوهای موفق گردشگری در کشورهای اطراف از جمله امارات و ترکیه بتوانند روح تازه ای به صنعت گردشگری کیش بدمند.....

 

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
ای مردان خدا و ای انسانهای وارسته و دانا بدانید که مکانهای گردشگری کشور و جزیر های ایرانی باید نگینی زیبا و درخشنده باشند در جهان و از مکانها وجاذبه های گردشگری کشور در همه جای دنیا تبلیغات گسترده ای شود و همچنین مکانهایی باید مدریت دانا فرهیخته و مبتکر داشته باشد تا بتوانند روزانه هزاران گردشگر را از ایران وسراسر دنیا به مکانهای دیدنی جلب کند و کارتهای هدیه مختص به خرید است نه برداشت و جشنوارها ی طنز وکمدی و کنسرتهای زیبا برگزار کنید و راندمان اجاره بها پایین بیاید و سود دهی مغازه ها بالا برود و امکانات رفاهی گسترده ای برای مسافران فراهم شود تا مسافران سفر خاطره انگیزی را تجربه کنند و مدیران مسئولین ومردم باید برای رشد روز افزون ورودگردشگر ورونق اقتصادی در کنار هم تلاش کنند و زیباییهای کشورشان را در جهان معرفی وتثبیت کنند انشالله
ای مردان خدا و ای سفیران جهاد اقتصادی برای رونق هر چه بیشتر گردشگری وتوریست بهتر است امتیاز بازی های کشوری وبین الملی را در جزیره های زیبای کشورعزیزمان برگزار کنید و مبادا در ثبت مکانهای گردشگری و توریست پذیری کشور عزیزمان ایران کشورهای دیگر گوی سبقت را از شما بربایند و شما از دور خارج کنند تمام سنتهای و صنعت جزیره ها باید احیا شوند و از سراسر جهان برای دیدن سنتها وغذاهای محلی مدل لباس وآداب ورسوم جزیره ها وشهر های کشور عزیزمان ایران باید دیدن کنند و از آنها لذت ببرند و به حول قوه الهی باید اولین کشور گردشگر وتوریست پذیر جهانی شوید واین کار جز با کمک وهمفکری مدیران اهل فن ودانا و همبستگی و اعتماد و انسجام مردم صورت پذیر نمی گردد
نظر شما
آخرین اخبار
نخستین جشنواره رسانه‌ای «اکرام ایتام و محسنین» در گیلان
اعتکاف فرصتی برای پالایش روح انسان
تولید یک هزار و ۳۸۵ تن گوشت مرغ در لرستان
بازدید فرمانده کل سپاه از مراسم‌های سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تهذیب نفس
تولید مستند «آرنا» با محوریت پزشکی هسته‌ای در شبکه اشراق زنجان
۱۴ دی، اعزام ۱۱۰ زوج دانشجو از استان زنجان به مشهد مقدس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۱۵ هزار معتکف در کهگیلویه و بویراحمد؛ روایت حضور گسترده معنوی
لرستان غرق در شادی و سرور ولادت حضرت علی (ع)
پیش بینی افزایش موقت دمای هوا در خراسان شمالی
پاسخ مردم یاسوج به ادعاهای ترامپ
پیام مداخله‌جویانه آمریکا نسخه‌ای برای نا امنی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های ولادت امیرالمومنین علی(ع) در سمنان
یادی از شهید سلیمانی و ۲۳ شهید گچساران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
شهادت اولین شهید بسیجی استان کرمانشاه در اغتشاشات اخیر
جزییات جدید از اغتشاشات دیشب در قم
ادارات مازندران فردا یک شنبه باز هستند
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
شهادت یکی از مدافعان امنیت در ملکشاهی 
روایت امشب برخی شهر‌های استان و خواب‌های آشفته دشمنان برای مردم ایران
واژگونی اتوبوس در محور گرمسار به آرادان
 کمبودی در عرضه کالا‌های اساسی وجود ندارد
۱۳ رجب، تجلی نور ولایت در کعبه مبارک
خوزستان قهرمان کشتی فرنگی جوانان کشور
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۹ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
تشییع پیکر بسیجی شهید «امیرحسام خدایاری فرد» در کوهدشت  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)