پخش زنده
امروز: -
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: حذف کنکور به طور کامل بزودی امکان پذیر نیست، ولی ما به این قائل هستیم که به صورت مرحلهای میتوان بار روحی - روانی آن را کاهش داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ مجتبی شریعتی نیاسر در نشست خبری افزود: برنامه ما برای حذف مرحلهای آزمون سراسری این است که داوطلبانی که بدون کنکور در دانشگاه پذیرفته میشوند در این آزمون ثبت نام نکنند.
وی گفت: پیش بینی من این است که مرحله اول این طرح را از سال آینده اجرایی کنیم و هم اکنون حضور و یا حضور نیافتن بیش از ۸۵ درصد از داوطلبان ورود به دانشگاه در کنکور هیچ ضرورتی ندارد، ولی در کنکور نامنویسی میکنند تا رشته محلها را انتخاب کنند.
شریعتی نیاسری افزود: براساس مصوبه شورای عالی اداری، موسسات وابسته به دستگاههای اجرایی از پذیرش دانشجو به صورت مستقل منع شده اند، اما برخی در این خصوص مستثنی هستند.
وی گفت: این گونه موسسات تا پایان آذر مهلت دارند که تکلیف خودشان را مشخص و نباید به آموزش عالی مراجعه کنند، زیرا ما مجری قوانین و تابع قانون بالادستی هستیم.
شریعتی نیاسری افزود: به اعضای هیئت علمی در سراسر کشور توصیه میکنم علاوه بر آموزشهای تخصصی نقش تربیتی و اخلاقی نیز داشته باشند و کمک فکری به دانشجویان بدهند تا این افراد پس از فارغ التحصیلی با نشاط به کار ادامه دهند و باید از هر سیاستی که منجر به افسردگی جوانان میشود، پرهیز کنیم.
وی گفت: لازم است به دانشجویانی که از ضعف علمی برخوردارند توجه ویژهای شود تا مهارتهای عمومی آنان افزایش پیدا کند.
شریعتی نیاسری افزود: مراکز غیردولتی باید رویکرد درآمدزایی از محل شهریه را تغییر دهند، زیرا هنگامی که تکیه آنها بر شهریه باشد باید بدنبال دانشجوی بیشتر باشند و در این شرایط جذب دانشجوی بیشتر امکان پذیر نیست و ممکن است ادامه حیات آنها با مشکل روبرو شود.
وی گفت: زمان آغاز سال تحصیلی در اختیار دانشگاه هاست و آیین نامه آموزش یکپارچه آماده سازی به دانشگاهها ابلاغ شده است.
شریعتی نیاسری افزود: شعار سال تحصیلی جدید مهارت افزایی و ارتقای توان پذیری آنان است و به دانشگاهها اعلام کرده ایم دورههایی برای مهارت افزایی دانشجویان برگزار کنند.
وی گفت: به دانشگاهها توصیه کرده ایم که ۲ درصد از درآمد اختصاصی خودشان را برای افزایش مهارت دانشجویان دورههای کارشناسی اختصاص دهند.
تسهیلات برای استعدادهای درخشان
شریعتی نیاسر گفت: براساس جلسه صبح امروز در خصوص استعدادهای درخشان مصوب شد که برای این افراد علاوه بر امتیازات گذشته تحصیل همزمان حداکثر تا دو ترم بعد از قبول شدن در مقطع بالاتر نیز مجاز شود.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: همچنین برای افرادی که موفق به کسب مدالهای رنگارنگ جهانی میشوند نیز در این مصوبه امتیازاتی لحاظ شده است که میتوانند از این امتیازات برخوردار و تحصیل همزمان در دو رشته داشته باشند.
وی با بیان اینکه ما از جذب استعدادهای درخشان استقبال میکنیم گفت: تمام زیرنظامهای آموزشی میتوانند از این امتیاز برای جذب استعدادهای درخشان استفاده کنند.
شریعتی نیاسر افزود: با توجه به اینکه در سالهای گذشته رشد کمی غیر منتظرهای در آموزش عالی داشته ایم، امسال موضوع نظارت و اعمال قانون مورد توجه است و دانشگاهها باید به شاخههای کیفی و قانون مداری توجه کنند.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سقف ظرفیت کلاسهای کارشناسی ۶۰ نفر، کارشناسی ارشد ۲۰ نفر و دکتری بین ۵ تا ۷ نفر است و اگر دانشگاهی از این قاعده عدول کند، خلاف مقررات را انجام داده است.
لغو مجوز فعالیت ۳۰ مؤسسه غیرانتفاعی
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از سال ۹۴ تاکنون مجوز فعالیت ۳۰ موسسه غیرانتفاعی لغو شده است.
شریعتی نیاسر با اشاره به نظارتها بر مؤسسات غیرانتفاعی افزود: همچنین در این مدت ظرفیت ۱۶ مؤسسه صفر شده است.
وی ادامه داد: عمده تخلفات این مؤسسات نیز تخلفات آموزشی و احراز نشدن شرایط مصوب شورای گسترش بوده است.
شریعتی نیاسر گفت: البته برخی از مؤسسات نیز به علت کیفیت مطلوب و فعالیت خود به سطح دانشگاه ارتقا پیدا کرده اند.
وی افزود: مدارک همه دانش آموختگان در همه زیرنظامهای آموزش عالی کشور که با مجوز دستگاه آموزش عالی فعالیت دارند از اعتبار یکسان برخوردار هستند و این موضوع در نامهای به همه دستگاه اعلام شده است و هیچ دستگاه اجرایی مجاز نیست که به دانش آموختهای بگوید مدرکش فاقد اعتبار است.
شریعتی نیاسر گفت: هر دستگاهی میتواند برای خودش تصمیم بگیرد و از یک معدلی پایینتر را به کار نگیرد، ولی نمیتواند اعلام کند که مدارک یک زیرنظام فاقد اعتبار است.
وی افزود: از ۲ سال گذشته نظام رتبه بندی ملی را تعریف و در این نظام مؤسسات را متناسب با مقیاس عملکردشان به چند سطح تقسیم کرده ایم و این به معنای درجه بندی نیست بلکه به معنای هم قیاس قراردادن مراکز است.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سیاستهای جدید اضافه کرد: به دانشگاهها اجازه داده شده است با دانشگاههای معتبر جهان دورههای مشترک تعریف کنند و هم اکنون برخی از دانشگاهها در این باره اقداماتی انجام داده اند.
وی گفت: با توجه به سیاستهای ظالمانه و استکباری دولت آمریکا و فشارهایی که ممکن است به دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در خارج از کشور وارد شود؛ اعلام کرده ایم که پذیرای همه دانشجویانی که در دانشگاههای خارجی تحصیل کرده اند، در دانشگاههای داخل هستیم.
شریعتی نیاسر افزود: برای این موضوع دو شرط وجود دارد که یکی در دانشگاههای معتبر تحصیل و دیگر اینکه حداقل یک ترم در آنجا ثبت نام کرده باشند.
وی گفت: برای دانشجویان خارجی که مشغول به تحصیل هستند و به واسطه سیاستهای استکباری و بالا رفتن نرخ ارز، این امکان فراهم شد که دانشگاههای داخلی که دانشجوی خارجی آنها ارز پرداخت میکنند، آن را با ارز دولتی و معادل ریالی آن را پرداخت کنند.
شریعتی نیاسر افزود: طرح ارتقای تعدادی از دانشگاهها به تراز بین المللی در دستور کار است و گزارش آن نیز به ستاد اقتصادی مقاومتی ارایه شده است.
وی گفت: ساماندهی مؤسسات آموزشی که مصوب طرح آمایش آموزش عالی است و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رسیده است با قدرت پیش میرود.
معاون آموزشی وزیر علوم اضافه کرد: به زودی برنامه ساماندهی مؤسسات را اعلام خواهیم کرد و براساس آن مؤسسات دولتی و غیر دولتی باید تجمیع، یا ادغام و یا تحت حمایت یک دانشگاه بزرگ به فعالیت ادامه دهند.
وی گفت: این برنامه را پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهیم کرد و فردا نیز در کمیسیون آموزش مجلس بررسی میشود.
شریعتی نیاسر افزود: ساماندهی دورههای تحصیلی نیز در دستور کار است و امیدواریم از سال تحصیلی ۹۹-۹۸ دورههای جدید با معیارهای جدید در دانشگاهها آغاز شود.
وی گفت: این ساماندهی ابتدا از دورههای مقطع دکتری آغاز میشود تا مراکز علمی ملزم شوند استانداردهای لازم را برای دورههای دکتری داشته باشند.