پخش زنده
امروز: -
طالب زاده نویسنده، مستندساز و برنامه ساز تلویزیونی گفت: بسیاری از اندیشمندان و صاحب نظران آمریکایی با شناخت کامل از نظام رسانهای و سرمایه داری ایالات متحده، به انتقاد شدید از وضع آمریکای امروز روی آورده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما؛ نادر طالب زاده در گردهمایی دانشجویان این دانشگاه تحت عنوان «رؤیای دانشگاه» با بیان این مطلب افزود: نظام رسانهای آمریکا دروغهای بزرگی را در قالب آثار سینمایی و تلویزیونی میسازد، نمونه این دروغهای رسانه ای، فیلمی بود که برای دستگیری بن لادن ساختند، نه تنها در تمام جهان به نمایش میگذارند بلکه به سازنده آن نیز بالاترین جوایز جهانی سینما را میدهند و با تبلیغات فراوان کاری میکنند تا جهانیان نه تنها به آن دروغ رسانهای شک نمیکنند بلکه آن را به طور کامل باور میکنند و میپذیرند.
این مستندساز افزود: علاوه بر قهرمان سازی، گاهی فیلمی با هدف مظلوم نمایی میسازند تا توجه و ترحم مخاطبان جهانی را جلب کنند مانند آنچه که در فیلم آرگو ساخته و پرداخته شد.
طالب زاده گفت: سیاست امروز آمریکا چه در دست دموکراتها و چه در اختیار جمهوریخواهان باشد در مسیر قهقهرا و فساد قرار گرفته است، در ظاهر ادعای مبارزه با تروریسم دارند و فیلمهای بسیاری با این موضوع میسازند و در پشت صحنه از تروریسم حمایت همه جانبه میکنند.
وی افزود: برای نمونه میتوان به گفتهها و نوشتههای دکتر مایکل اسپیرینگمن بازنشسته ارشد وزارت خارجه آمریکا در سخنرانیها و کتاب وی با عنوان «روادید برای القاعده» اشاره کرد، وی در خاطرات خود مینویسد، زمانی که رییس دفتر آمریکا در شهر جده عربستان بود، بسیاری از نیروهای القاعده میآمدند برای اخذ روادید آمریکا، من ابتدا مخالفت میکردم، اما از طرف سازمان سیا دستور آمد که روادید این افراد صادر شود، من هم بعد از مدت کوتاهی از آن سمت استعفا دادم.
این مدرس فیلمسازی گفت: نمونه این افراد و شخصیتهای سیاسی، فرهنگی، علمی و حتی ورزشی در جامعه امروز آمریکا بسیار زیاد هستند که با شناخت از نظام رسانهای و سرمایه داری آمریکا به انتقاد شدید از وضع موجود آن کشور میپردازند.
طالب زاده خطاب به دانشجویان گفت: انتقاد کم کاری و کوتاهی به ما هم وارد است، در عمل، دنیای غرب در ترویج جهانی تولیدات رسانهای خود فعال است ما با آنکه فیلمهای بسیار خوبی با مضمون و فرهنگ انقلاب اسلامی ساخته ایم، اما نتوانسته ایم آنها را در دنیای غرب به شکل گسترده به نمایش بگذاریم و به کشورهای همسایه همچون عراق و ترکیه و لبنان و سوریه بسنده کردیم.
وی با اشاره به اینکه آینده فرهنگ و هنر کشور در دستان دانشجویان است، افزود: به شما دانشجویان دانشگاه صدا و سیما توصیه میکنم اگر میخواهید قوی بشوید اول، فنون فیلمسازی را خوب یاد بگیرید؛ دوم، زبان بین المللی خود را تقویت کنید؛ سوم، حضوری مسلط و حرفهای در فضای مجازی داشته باشید؛ چهارم، به کارگردانهای مختلف نزدیک شده و کارهای آنها را ببینید و پنجم، قدر این زمان تحصیل در دانشگاه رادیو و تلویزیون را بدانید.
این نویسنده گفت: به دنبال کسب مدرک صرف حتی دکترا نباشید، یک فیلمساز حرفهای باشید چرا که کار و علم شما هنر است.
در پایان این نشست، مراسم تودیع و تکریم خواهر محمدیان فر مسؤول سابق پایگاه بسیج خواهران دانشگاه صدا و سیما و معارفه خواهر غلامی تهرانی مسؤول جدید این پایگاه برگزار شد.