• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۴۲۴۸۷
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
برای بسته‌بندی مواد غذایی؛

تولید یک نوع جدید ماده اولیه با پایه گیاهی

محقق و دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با بررسی خواص فیلم‌های نانوبیوکامپوزیتی بر پایه نشاسته، موفق به تولید ماده اولیه بسته‌بندی مواد غذای با پایه گیاهی شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، فاطمه کریمی گفت: حفاظت از مواد غذایی و دارویی در مقابل عوامل طبیعی و غیرطبیعی نظیر نور، گرما، رطوبت، حشرات، میکروارگانیسم‌ها، گرد و غبار، توجه به موضوع بسته‌بندی مواد غذایی که به عنوان مرحله نهایی در روند تولید محصولات غذایی است، ضرورت بخشیده است.

وی افزود: اکثر مواد غذایی با بسته‌بندی پلاستیکی و فرآورده‌های غیرقابل تجزیه در محیط زیست، تولید می‌شوند، این موضوع نه تنها باعث آسیب زیست محیطی شده است بلکه موجب افزایش حجم زباله نیز می‌شود.

کریمی گفت: بسته‌بندی‌های پلاستیکی نه تنها باعث آلودگی محیط زیست می‌شوند بلکه انتقال مواد افزودنی موجود در مواد بسته‌بندی پلاستیکی به درون مواد غذایی می‌تواند خطرات بالقوه‌ای برای ایمنی مواد غذایی و سلامت انسان ایجاد کند، برای حل این معضل، محققان سعی دارند تا مواد قابل تجزیه و سازگار با محیط زیست را جایگیزین مواد مصنوعی کنند، استفاده از مواد گیاهی یکی از راه‌کار‌های ارائه شده توسط پژوهشگران است.

مجری این تحقیق با بیان اینکه این تحقیق به منظور جایگزینی فیلم‌های گیاهی به جای نوع پلیمری برگرفته از مشتقات نفتی صورت گرفته است، افزود: از آنجایی که بسته‌بندی‌های گیاهی از مشتقات منابع گیاهی تجدیدپذیر ارگانیک تهیه شده‌اند، نسبت به مواد پلاستیکی قدیمی از هر نظر برای ماندگاری و ایمنی مواد غذایی مفیدتر هستند.

وی گفت: مواد سازنده پلیمر‌های زیستی به طور کامل طبیعی و گیاهی است بنابراین اگر حتی غذا و نوشیدنی‌های داغ در آن ریخته شود هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند و عوارضی ندارد.

کریمی افزود: مواد اولیه تولید پلیمر‌های گیاهی در داخل کشور با هزینه تولید بسیار پایین‌تر از مواد پلیمری شیمیایی موجود و در دسترس بوده و برای تولید پلیمر‌های گیاهی انرژی کمتری مورد نیاز است، علاوه بر آن در صورت فراهم شدن شرایط استفاده از پلیمر‌های گیاهی به‌صورت انبوه، توسعه عمده‌ای در بخش کشاورزی به وجود خواهد آمد.

محقق واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه در این تحقیق از نشاسته و اسانس رزماری به عنوان ماده اولیه برای تولید محصول بسته‌بندی استفاده شده است، گفت: سازگاری با محیط زیست، خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی، ارزان و در دسترس بودن، نداشتن تأثیر منفی بر مواد غذایی از امتیازات ماده تولید شده در این تحقیق است که می‌توان به تدریج جایگزین بسته‌بندی‌های پلاستیک و حاصل از مواد پتروشیمی کرد.

وی افزود: برای کاهش نفوذپذیری و ممانعت از فساد میکروبی و ایجاد خاصیت آنتی اکسیدانی، از اسانس رزماری که خاصیتی ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی دارد در این تحقیق استفاده شده است.

کریمی با اشاره به فرایند تحقیق خود گفت: در تولید این ماده نشاسته، نانوذرات و اسانس رزماری با روش قالب‌ریزی و حلال یا کاستینگ به محصول منجر شده است.

وی افزود: استفاده از این روش نیازمند ۳ مرحله حل کردن، قالب ریزی و خشک کردن بود، بنابراین پس از مخلوط کردن نشاسته با حلال آن (آب)، اقدام به اضافه کردن نانوذرات و اسانس شد، آنگاه برای افزایش همگنی در مخلوط اولتراسونیک صورت گرفت، در نهایت مخلوط حاصل در قالب از پیش تعبیه شده ریخته شد و تحت حرارت بین ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتیگراد در مدت زمانی مشخص، ماده نهایی بصورت لایه‌ای نازک ایجاد شد.

این تحقیق در قالب پایان‌نامه دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات با عنوان «تولید و بررسی خواص فیلم‌های نانوبیوکامپوزیتی بر پایه نشاسته حاوی نانوذرات نشاسته و اسانس رزماری» به راهنمایی دکتر شبنم حقیقت خواجوی و دکتر فرانک بیک محمدی دفاع شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تکرار مواضع ممدانی ضد ترامپ بعد از دیدارش با ترامپ
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای فاطمی در ضاحیه بیروت
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای اجرای طرح های آب رسانی در جنوب دامغان
زلنسکی و دوراهی شرافت یا شراکت
اجتماع بزرگ عزاداران فاطمی در کیش
تمدید نشدن بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی
آتش‌سوزی جنگل‌ها معضل جهانی است
وقوع تصادف زنجیره‌ای در محور شوش به اهواز
سوگواره آیینی «یاس کبود» برگزار شد
تمام واحد‌های قضایی استان البرز در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه دورکار شدند
نخستین دوره مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن ۲۰۲۵ پاکستان
پایان کار نمایشگاه فرصت‌های صادراتی گلستان در ترکمنستان
ایجاد رشته‌های مهارتی و علوم پایه در دانشگاه آزاد بروجن
پخت سمنو نذری در چهارمحال و بختیاری
پُرشدن سبد تولید زیتون کشور با بیش از ۱۴ هزارتن محصول باغ‌های رودبار تاکنون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس در تهران
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)