• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۶۸۱۰۲
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸
بین الملل » تحلیلی
با استقبال شورای حقوق بشر و عدالت ژنو ؛

سوئیس صادرات سلاح به عربستان را متوقف مي کند

شورای حقوق بشر و عدالت ژنو که سازمانی حقوقی و بین المللی است، در بیانیه ای از دیگر کشورهای اروپایی خواست موضعی مشابه سوئیس اتخاذ کنند.

سوئیس صادرات سلاح به عربستان را متوقف مي کندبه گزارش سرويس يين الملل خبرگزاري صدا و سيما  به نقل از پایگاه اینترنتی الخلیج الجدید ، شورای حقوق بشر و عدالت ژنو از تصمیم سوئیس در متوقف کردن صادرات سلاح به عربستان استقبال کرد.
شورای حقوق بشر و عدالت ژنو اعلام کرد از تصمیم مجلس فدرال سوئیس (نماینده دولت در این کشور) در توقف صادرات سلاح به عربستان، در پی ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی، استقبال می کند.
شورای حقوق بشر و عدالت ژنو که سازمانی حقوقی و بین المللی است، در بیانیه ای از دیگر کشورهای اروپایی خواست موضعی مشابه سوئیس اتخاذ کنند. این شورا همچنین اتخاذ چنین تصمیمی را موضعی در حمایت از قربانیان جنایتهای جنگی دانست که عربستان در جنگش علیه یمن که از بیش از سه سال پیش آغاز شده است، مرتکب می شود.
این بیانیه همچنین تصمیم سوئیس را به منزله پیروزی برای ارزشهای اروپایی در مقابله با نقض حقوق بشری برشمرد که عربستان با بازداشت و هدف قرار دادن مخالفان و فعالان حقوق بشر و عالمان دینی و زندانیان آزادی بیان، مرتکب می شود.
سلمی عجم، مسئول خاورمیانه ای شورای حقوقی ژنو نیز به نوبه خود از نقش احزاب سوئیسی که پویشی مردمی را برای تحت فشار قرار دادن دولت به منظور عقب نشینی از طرح کاهش محدودیتهای صادرات سلاح یا اجازه دادن به شرکتهای سوئیسی برای فروش سلاح به کشورهای در حال جنگ از جمله عربستان به راه انداختند، تقدیر کرد.
خانم عجم افزود: این تصمیم جدید، حمایت از ارزشهای انسانی، حقوق بشری و همگام شدن با مسئولیتهای قانونی و اخلاقی دولت سوئیس است نه اینکه در مقابله با منافع و سودی باشد».
میزان تبادل تجاری میان سوئیس و عربستان به 2.250 میلیارد دلار در سال می رسد و این کشور اروپایی سال گذشته تجهیزاتی جنگی به ارزش 4.5 میلیون فرانک را به عربستان فروخته است؛ مسئله ای که ریاض را به بزرگترین خریدار تولیدات نظامی و اسلحه سوئیس تبدیل می کند.
­شورای حقوق بشر و عدالت ژنو همچنین اروپا را به اتخاذ موضعی یکپارچه در قبال فروش سلاح به عربستان دعوت کرد، بویژه اینکه با توجه به جنایات جنگی ریاض در حق غیرنظامیان در یمن و نقض و تعدی به حقوق بشر در داخل، کشورهای اتحادیه اروپا را ملزم می سازد تا مواضعی فوری را برای توقف فروش سلاح به عربستان و عدم مشارکت در تعدی هایش به غیرنظامیان اتخاذ کنند، زیرا فروش سلاح به سعودی ها در واقع مشارکت در آن تعدی ها و نقض ها است.
­شورای حقوق بشر و عدالت ژنو همچنین به پرونده سیاه عربستان در زمینه حقوق بشر و ارتکاب جنایتهای بیشمار و مستمر از طریق بازداشت و هدف قرار دادن فعالان حقوق بشر و روزنامه نگاران و مخالفان اشاره کرد و گفت: این اقدامات ماهیت نظام مستبدی را که بر این کشور حاکم است، نشان می دهد. این شورا خاطر نشان کرد دست داشتن عربستان در ترور جمال خاشقجی در داخل کنسولگری کشورش در دوم ماه گذشته، و پیامدها و انتقادهای بین المللی مرتبط با آن، مواضع کشورهای اروپایی را در این باره در بوته آزمایش قرار می دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزمایش سل بر روی چهار هزارو ۸۲۷ دام سنگین در نجف آباد
کشف و توقیف حدود ۶۰۰ کیلوگرم درختچه‌های تاغ در ششتمد
ضرورت انتقال تجربه هنرمندان پیشکسوت به نسل جوان
بازدید معاون علمی رئیس‌جمهور از قلب فناوری پارک فاوا
تاکید بر کشت قراردادی برای حمایت از تولید داخلی
تشییع پیکر مادر شهید بیگلری در مراغه
معارفه فرمانده جدید تیپ مردم پایه سپاه انصارالرضا و قرارگاه شهید ناصری خراسان جنوبی
انجام دو عمل جراحی سخت در بیمارستان ولی‌عصر (عج) بردسکن
پیگیری مشکلات مسکن ملی در شهربابک
پیگیری روند تامین و قیمت کپسول گاز در سمنان
بومی سازی داروی «ترامادول هیدروکلراید» در کشور
کلنگ‌زنی نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی در دهکده اقتصادی مقاومتی یاسوج
برگزاری کارگاه آموزش خشت‌زنی در زارچ
قیمت سکه و طلا ۱۰ آذر ۱۴۰۴ در بازار رشت، تا ساعت ۱۱:۳۰
همکاری سپاه و ارتش موجب ارتقای چشمگیر آمادگی‌های دفاعی می‌شود
صادرات دارو از عراق به منظور تأمین ارز خارجی
خاک سالم برای شهر و روستای سالم
شدت علائم آنفلوآنزا امسال شدیدتر از هرسال
صعود الوحده در حضور غندی پور، قربانی و دهقان
برداشت هندوانه شب یلدا در جاسک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
عاقبت پشت کردن به وطن
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
پیگیری گلایه یکی از شهروندان از نحوه خدمات درمانی در بیمارستان قدس   (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)