• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۷۲۰۲۲
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۰:۴۰
سیاسی » عمومی
گفتگوی ویژه خبری؛

قدرت نرم و سخت آمریکا رو به افول

با توجه به فرسوده شدن و هزینه‌های ناوگان دریایی و هوایی، قدرت نرم و به تبع آن قدرت سخت آمریکا رو به افول است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ علیرضا ظهره وند با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شبکه دو سیما با اشاره به تغییرات سیاسی محیط بین المللی افزود: اکنون چند جانبه گرایی در حال رشد است و این موضوع در اروپا و حوزه آسیای شرقی قابل مشاهده است.

وی با اشاره به مخالفت های علنی اروپا با سیاست های یک جانبه گرایی آمریکا، گفت: آمریکا از برگزیت حمایت می کند و مخالف اتحاد اروپایی هاست.

ظهره وند با اشاره به خروج آمریکا از تعهدات بین المللی افزود: سران اروپا به این نتیجه رسیدند که امنیت خود را خودشان باید تامین کنند و نباید به کشورهایی مانند آمریکا وابسته باشند و بحث ناتوی اروپایی هم تقویت شده است که با اهداف ترامپ زاویه دارد.
وی ادامه داد: نوع نگاه اتحادیه اروپا به روسیه با نگاه آمریکا به این کشور متفاوت است زیرا روسیه بخشی از انرژی اروپا را تامین می کند و همه این مسائل موجب تشدید شکاف میان اروپا و آمریکاست.
ظهره وند با بیان اینکه اساس هژمونی ایالات متحده بر آنارشی و چندصد پایگاه نظامی او در کشورهاست، گفت: آنها سعی می کنند از طریق جنگ نرم، از سربازهای آمریکایی، قهرمان بسازند تا حضور خود را در مناطق مختلف توجیه کنند.
وی افزود: ظهور ترامپ، تصمیم ساختار آمریکا بود زیرا آن ها ناگزیر شدند به چهره ای متوسل شوند تا بتواند با بازی هایی که راه می اندازد دور جدیدی از آنارشی را شکل دهد تا در مدیریت او بتوانند منابع جدید را باز تعریف کنند و اگر نتوانستند به راحتی او را کنار می گذارند و کسی دیگر را می آورند.
ظهره وند به بدهی 19 تا 20 تریلیون دلاری آمریکا اشاره و اضافه کرد: آن ها در خاورمیانه 7 تریلیون دلار هزینه کردند اما چیزی به دست نیاوردند بلکه موجب نفوذ بیشتر ایران در منظقه شدند و برای مردم خود بدهی به بار آوردند.
وی گفت: ترامپ در شیب منفی از هژمونی آمریکا در حال تلاش است تا قدرت های نوظهوری مانند ایران، هند و چین را ضربه بزند.
کارشناس روابط بین الملل با اشاره به اینکه دلار، پاشنه آشیل آمریکا شده است، گفت: شکل گیری حوزه پولی یورو نخستین فشار را به دلار وارد کرد به همین علت ترامپ در پی فروپاشی اتحادیه اروپاست زیرا 30 درصد مبادلات بین المللی با یورو و 45 درصد با دلار است همچنین 65 درصد ذخایر به دلار نگهداری می شود.
وی افزود: برآورد می شود 50 تریلیون دلار آمریکایی در جهان پخش شده است که اگر به آمریکا برگردد برای این کشور بحران ایجاد می شود. آنها سعی می کنند بحران هایی را در کشورها ایجاد کنند تا ارزش پول های ملی کشورها را به نفع دلار پائین بیاورند.
وی افزود: آمریکا با بحران بدهی هایش مواجه شده است و این در حالی است که بدهی کشورمان فقط 7 میلیارد دلار است اما ذخایر ارزی ما در جهان بالغ بر 100 میلیارد دلار است و صندوق توسعه ملی ما هم بالغ بر 52 میلیارد دلار ذخیره دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


هادی آجیلی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه افول قدرت آمریکا فقط در دوره ترامپ نبوده است، گفت: این افول از چند دهه گذشته مطرح است و در دوره ترامپ، عیان تر شده است.
وی افزود: دسته ای از نظریه پردازان مشهور از جمله نوام چامسکی و فرید زکریا در حوزه روابط بین الملل به افول هژمونی آمریکا معتقدند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


حمزه پاریاب کارشناس مسائل دفاعی - امنیتی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به اینکه نشانه های فروپاشی ارتش آمریکا قابل مشاهده است، گفت: تردد و عملیاتی شدن ناوهای هواپیمابر آمریکا به کمترین حد در 25 سال اخیر رسیده است که علت مهم آن فرسوده بودن و هزینه های آن است و ناوگان هوایی نظامی این کشور هم در 5 سال اخیر فقط در سوانح سری A، صد و شصت و هشت تن از خلبانان و خدمه پرواز آمریکا کشته شدند و این سوانح نشان دهنده فرسودگی، نبود آموزش مناسب و روحیه پائین این خدمه پرواز و در نهایت نشانه افول یک ارتش است.
وی با بیان اینکه جنگده های اف 35 آمریکا هم موفق نبودند و مشکلات عملیاتی دارند، اضافه کرد: اندیشکده های آمریکایی معتقدند جهان جدید با ارتش های جدید در حال شکل گیری است از جمله روسیه، چین و ائتلاف های منطقه ایران.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


فیلیپ هوگون مستند ساز و پژوهشگر فرانسوی هم در ارتباط تصویری با این برنامه با بیان اینکه در سال های اخیر، دلار در حال افول جدی بوده است، گفت: به ویژه شرق آسیا در برخی مقاطع تاریخی، افول دلار را شاهد بودیم و در ماه های اخیر هم چالشی گریبان گیر دلار شده است.
وی ادامه داد: یوآن چین، به ارز بسیار قدرتمندی در برابر دلار تبدیل شده است.
هوگون اضافه کرد: آنچه تاکنون روی داده است این نوید را می دهد که در سال های آینده واحد پولی چین یعنی " یوآن" بتواند جایگزین دلار شود.
وی گفت: تدابیر و سیاست های اقتصادی و سیاسی آمریکا در ماه های اخیر، هر چه بیشتر به افول دلار در بازارها بین المللی منجر می شود.
این مستندساز و پژوهشگر فرانسوی افزود: آمریکایی ها با اتخاذ سیاست های تندروانه موجب دور شدن و انزوای همپیمان های سنتی خود از جمله اروپا در جهان شده اند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش ورزشکاران بیماران خاص چهارمحال و بختیاری در مسابقات منطقه‌ای کشور
تشکیل دبیرخانه همایش وفاق ملی در داران
برگزاری سی و دومین دوره مسابقات قرآن و عترت در توکهور و هشتبندی
قطعی برق در بروجن
آتش سوزی در مجتمع ۱۰ واحدی در خیابان آل محمد
تشییع پیکر مادر شهید فتح‌الله زمانی در گچساران
هومر عباسی به فینال ماده ۱۰۰ متر کرال پشت رسید
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام
اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق یزد
شناگر ایران در ماده ١٠٠ متر قورباغه پنجم شد
بهره برداری از دو طرح در روستای کبوتر آباد اصفهان
بهره برداری از هنرستان ۶ کلاسه در کوشک اندیکا
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
تقویم روز و اوقات شرعی نوزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی در اسفراین نجات بخش چند بیمار نیازمند
قهرمانی تیم دانشگاه پیام نور ایران در بسکتبال ۳ نفره سوپرفینال روسیه
عملکرد یکساله دولت در اجرای برنامه هفتم به صحن مجلس رسید
صعود تیم تنیس روی میز مردان ایران به نیمه‌نهایی
بزرگداشت شهدای دانش آموز دفاع مقدس ۱۲ روزه در کشور
ثبت «گل رز» عربستان ربطی به «گل محمدی» ایران ندارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)