• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۷۹۱۴۱
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۰۴:۵۷
بین الملل » تحلیلی

کارشناس: نقشی محوری عربستان در گسترش تفسیر افراطی از اسلام در سوئد

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما یک کارشناس موسسه تحقیقاتی دفاع کامل سوئد، عربستان سعودی را کشوری توصیف کرد که نقشی محوری در گسترش تفسیر افراطی از اسلام در سوئد ایفا می کند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، گزارش ها مبنی بر این که مدرسه السلام مستقر در شهر اوربرو سوئد از خانواده سلطنتی عربستان سعودی پول دریافت می کند باعث ایجاد نگرانی هایی در خصوص آموزش تعالیم اسلامی مورد حمایت دولت عربستان در سوئد شده است. در همین حال، بنیادی که این مدرسه را اداره می کند، این نگرانی ها را زیادی خواند و تاکید کرد خود را از "همه اشکال افراط گرایی و تروریسم"دور نگه می دارد.
بر اساس اعلام روزنامه اسونسکا داگبلادت، مدرسه ابتدایی مسلمانان السلام، از عربستان سعودی 1.8 میلیون کرون (200 هزار دلار) پول دریافت کرده است.
مدرسه السلام به علت برگزاری کلاس های مجزا برای دختران و پسران و تفکیک جنسیتی که نقض سیاست دولت سوئد برای تضمین برابری جنسیتی است، مورد انتقاد قرار گرفته است.
علاوه بر این، این روزنامه گزارش داد هدف اعلام شده بنیاد اسکاندیناویایی الرساله، که مدرسه السلام را اداره می کند، "حفظ هویت اسلامی مسلمانان" است. سه عضو هیئت مدیره این بنیاد از جمله شیخ عبدالرحمان العقیل اهل عربستان سعودی هستند. به نقل از شیخ عبدالرحمان العقیل آمده است کمک های اهدایی عربستان سعودی به " نشان دادن چهره واقعی اسلام و عظمت آن و ترویج نقش مثبت آن" در میان مسلمانان کمک می کند.
بر اساس گزارش روزنامه اسونسکا داگبلادت، عربستان سعودی، برای مدت طولانی تفسیر فوق العاده محافظه کارانه خود از اسلام موسوم به وهابیت یا سلفی گری، را به جهان خارج، از جمله سوئد، اشاعه داده است.
مگنوس نورمارک, تحلیلگر موسسه تحقیقاتی دفاع کامل سوئد، گفت: ‹‹عربستان سعودی نقشی محوری در گسترش تفسیری افراطی از اسلام در سوئد ایفا می کند.››
بنابر اعلام کالج دفاعی سوئد، 18 بنیاد ثبت شده در سوئد وجود دارد که اعلام کرده اند ترویج ساخت مساجد یکی از اهداف آنهاست. یازده مورد از این بنیادها در مورد محل درآمد خود شفاف نیستند. نورمارگ از آن به عنوان "نقطه کور" یاد کرد.
پروفسور اجه کارلبوم Aje Carlbom، استاد دانشگاه مالمو در گفتگو با روزنامه اسونسکا داگبلادت گفت : ‹‹فعالیت های مدرسه برای سعودی ها اهمیت دارد زیرا آنها می خواهند مسلمانان و کودکان نوجوان را در معرض تعالیم " درست " قرار دهند.››
حسین الدعودی، رئیس بنیاد الرساله، تأیید کرد این مدرسه از طرف عربستان سعودی حمایت شده است، اما تأکید کرد این پول برای ساخت فضای بیشتر صرف شده است. وی تاکید کرد نگرانی ها در مورد نفوذ عربستان سعودی در سوئد "بیش از حد" است و تصریح کرد این بنیاد از "همه انواع افراط گرایی و تروریسم " دوری می کند. وی همچنین تأکید کرد عربستان سعودی از پروژه های مشابه این در سراسر اروپا حمایت می کند و آن را وظیفه خود در حمایت از اقلیت ها می داند.
اختلاف میان سوئد و عربستان سعودی پیش از این نیز رخ داده بود, درست در زمانی که مارگوت والستروم Margot Wallström، وزیر امور خارجه سوئد، وضع حقوق بشر در این کشور منطقه خاورمیانه را مورد انتقاد قرار داد و آن را یک "دیکتاتوری قرون وسطایی" دانست. در نهایت، با دخالت پادشاه سوئد ، روابط اصلاح شد.
تعداد مسلمانان در سوئد در حدود 800 هزار نفر یا 8 درصد از جمعیت این کشور 10 میلیون نفری تخمین زده شده است. آمار اخیر موسسه مطالعات آینده‌, شمار افراط گرایان اسلام گرا را در سوئد 785 نفر اعلام کرده است که قبلا به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان عناصر داعش به شمار می رفت و حدود 300 "جنگجوی خارجی" را به خاورمیانه فرستاده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعمال قانون خودروهای آلاینده نیازمند سامانه های هوشمند است
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
برگزاری جشنواره سرود و تئاتر دانش آموزی در کیش
جلوگیری از پسماندسوزی در شهرستان اشنویه
تسهیل فرایند‌های تجاری و خدماتی در مناطق آزاد
وصول یک هزار و ۷۰ میلیارد ریال مالیات در بوکان
گشایش جشنواره جهانی فیلم فجر در شیراز
تکریم و معارفه سرپرست جمعیت هلال‌احمر آذربایجان‌شرقی
قاچاقچی سابقه‌دار چوب در جنگل‌های بابل دستگیر شد
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
استقبال از قهرمان کشتی فرنگی المپیک ناشنوایان در کوهدشت
شعله‌ور شدن دوباره یک نقطه از جنگل‌های نمنق در اثر باد
درگذشت مادر شهید سید موسی سید آموزنده در فومن
بسیج، ستون فقرات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران
کشف بیش از ۳ تن گوشت فاسد در نقده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ آذر ۱۴۰۴
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
آتش سوزی در یک واحد مسکونی یک مصدوم بر جای گذاشت
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)