• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۸۴۲۷۰
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۹

مانع تراشی ائتلاف و آمریکا برای مذاکرات صلح یمن

آغاز گفتگوهای صلح یمن در اوایل ماه آینده میلادی

وزیر دفاع آمریکا از آغاز گفتگوهای صلح یمن در اوایل ماه آینده میلادی خبر داد.
جیمز ماتیس با اشاره به ضرورت پایان سریع جنگ در یمن ادعا کرد: "این مسئله مستلزم تعامل با عربستان به عنوان یک طرف در جنگ یمن است و نمی توان با عربستان در این باره تعامل نداشت."
سازمان ملل متحد نیز روز چهارشنبه اعلام کرد مارتین گریفیتس فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن که به صنعا سفر کرده است روز پنجشنبه به حدیده که اصلی ترین بندر تحت کنترل جنبش انصارالله یمن محسوب می شود، سفر خواهد کرد تا کارهای مقدماتی مربوط به مذاکرات صلح یمن را که قرار است تا پایان امسال در سوئد برگزار شود، پیگیری کند.
مارتین گریفیتس جمعه پیش در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد طرفهای دخیل در مناقشه مسلحانه یمن بر تعهد خود برای مشارکت در مذاکرات صلح کشورشان تاکید کرده اند.
ظاهرا شکست‌های پی در پی ائتلاف سعودی در یمن و همچنین پیامد‌های قتل قاشقجی روزنامه نگار سعودی، ریاض و متحدان آمریکایی و اروپایی آن را متقاعد کرده که راه حل بحران یمن جنگ و سلاح‌های پیشرفته نیست. با این حال بعید است آنها حاضر شوند حقوق مسلم مردم و مقاومت مردمی در یمن را به رسمیت بشناسند و دست از زیاده خواهی و انحصار طلبی خود بر دارند. به همین دلیل نیز شاهد مانع تراشی ها و تشدید حملات ائتلاف کشورهای عرب به سرکردگی عربستان سعودی در روزهای اخیر هستیم.
محمد البخیتی عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله یمن امروز تاکید کرد با توجه به مانع تراشی‌های کشورهای متجاوز مطمئنا روند صلح یمن در سوئد شکست خواهد خورد و تنها راه حل بحران یمن توقف جنگ و مذاکرات یمنی-یمنی بین گروه های سیاسی در داخل خود یمن است. عضو دفتر سیاسی جنبش انصار الله یمن همچنین در واکنش به خبر توقف درگیری ها در الحدیده یمن، اظهار داشت، تجریه نشان داده است هرگاه آمریکا چنین درخواستی ارائه کرد، دامنه حملات علیه یمنی ها بیشتر شده است.
استفان دوژاریک سخنگوی سازمان ملل متحد در ادامه خبر داد مارتین گریفیتس روز چهارشنبه به صنعا که تحت کنترل نیروهای انقلابی یمن است، سفر کرد و قرار است روز پنجشنبه به بندر حدیده برود.
نزدیک به هشتاد درصد از نیازهای غذایی دفاعی مردم و مقاومت در یمن از طریق بندر حدیده وارد این کشور می شود.
استفان دوژاریک تصریح کرد فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن تلاش می کند مقدمات لازم برای برگزاری مذاکرات صلح در سوئد را مهیا کند و توجه افکار عمومی را به ضرورت برقراری آتش بس در یمن جلب نماید.
البته وی تصریح کرد طرحی در دست تهیه است که طبق آن مسئولیت نظارت بر فعالیتهای بندر حدیده به سازمان ملل متحد واگذار خواهد شد.
شاید این طرح که ابعاد آن هنوز روشن نیست سبب شده دولت آمریکا از تلاشهای مارتین گریفیتس در یمن استقبال کند و وزارت امور خارجه آمریکا چهارشنبه شب با انتشار بیانیه ای اعلام کند همه طرفهای دخیل در مناقشه یمن باید تلاش کنند مذاکرات صلح بیش از این به تعویق نیفتد.
بی اعتمادی به طرف های گفتگو سبب شده سپتامبر گذشته هیچ یک از نمایندگان انصار الله برای دیدار با مذاکره کنندگان دولت یمن و گفتگو با آنها درباره طرح برون رفت از مناقشه مسلحانه این کشور تحت نظارت سازمان ملل متحد به ژنو سفر نکنند.
طبق آمار و ارقامی که سازمان بهداشت جهانی منتشر کرده است از ابتدای مداخله نظامی عربستان سعودی در یمن در سال دو هزار و پانزده بیش از ده هزار نفر در حملات و خشونتهای این کشور کشته شده اند. این مناقشه یمن را در آستانه قحطی قرار داده است. طبق گزارشی که سازمان غیردولتی نجات کودکان روز چهارشنبه منتشر کرد قحطی احتمالا نزدیک به هشتاد و پنج هزار کودک یمنی زیر پنج سال را از زمان مداخله عربستان سعودی و متحدانش در این کشور کشته است. سازمان ملل متحد بحران یمن را بدترین بحران انسانی در جهان توصیف کرده است.

-----------------------------------
عبدالرضا خلیلی

 

­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رتبه سوم کشوری دو دانش آموز کیش در جشنواره جوان خوارزمی
ایران جوان و جوانی جمعیت
نظارت بر قیمت مرغ گرم و کالا‌های اساسی در ارومیه
فراخوان عمومی معرفی مادران ارزش آفرین کیش
برخورد قاطع پلیس اشنویه با تخلفات ترافیکی؛ صدور ۹۲۰ برگه جریمه در ۱۰ روز
۲ فوتی در حادثه رانندگی محور سرای – گمیچی
دهمین کاروان ترویج بهره وری کشاورزی در شهرستان نقده
حذف اقتداری از مسابقات اسکواش رنکینگ جهانی در هند
دهمین کاروان ترویجی کشاورزی در سلماس به راه افتاد
ادامه ناامنی دختران و زنان انگلیسی در معابر عمومی
تجلیل از سربازان در سپاه خوی
نامه بیش از ۲۰۰ چهره برجسته به منظور آزادی رهبر فلسطینی
ادامه روند کاهش دمای هوا در سمنان
افتتاح واحد مسکونی مددجویی کمیته امداد در روستای (کهریزه محمودآباد) بوکان 
خشم مردم سومالی از توهین ترامپ
تشدید برخورد پلیس راهور گیلان با پارک خودرو‌ها در پیاده‌راه‌ها
شتاب‌گیری نوسازی روستا‌ها و پایان بازسازی مناطق زلزله زده خوی
نیوزویک: ضرورت پیگرد قانونی وزیرجنگ آمریکا به جرم جنایت جنگی
دانشگاه مهمترین نقطه قوت نظام اسلامی
انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی در انتظار ابلاغیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)