نماینده آیت الله سیستانی پرهیز عشایر از رسوم نادرست را خواستار شد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی السومریه نیوز, نماینده آیت الله العظمی سیستانی پرهیز عشایر عراق از آداب و رسوم غلط قبیله ای و عشایری مغایر با دین اسلام را خواستار شد و تصریح کرد کوچاندن اجباری برخی از خانواده های عشایر از محل سکونت شان بر اساس برخی آداب و رسوم نادرست به دور از قوانین اسلام و میهن پرستی است.
شیخ عبدالمهدی کربلایی نماینده آیت الله سیستانی در خطبه های نماز جمعه کربلا که در حرم امام حسین(ع) برگزار شد، از وقوع برخی نزاعهای قبیله ای میان عشایر عراق که مبتنی بر رسم و رسوم نادرست است، انتقاد کرد و از عشایر عراقی خواست از ظلم و ستم دست بردارند. نماینده آیت الله سیستانی کوچاندن اجباری برخی از خانواده ها را از مناطق محل سکونتشان براساس رسم معروف به «ایجاد رعب و وحشت با سلاح» و همچنین رسم «ممانعت از ازدواج دختران قبیله با افراد غریبه و اجبار آنها به ازدواج با پسر عموها» را مغایر با قوانین اسلام دانست.
وی اظهار داشت: اخراج خانواده ها از مناطق و محل سکونتشان و اختلافات عشایری اموری به دور از اسلام و هنجارهای عشایری است.
وی در ادامه این مطلب افزود: باید نمادهای خشونت اجتماعی و سیاسی را کنار گذاشت تا به شهروندان آسیبی وارد نشود زیرا این موضوع در مغایر با شرع و غیر اخلاقی است.
وی همچنین بر لزوم اهتمام ورزیدن به ابزاری که می تواند از این نمادها جلوگیری کند تاکید کرد.
شیخ عبدالمهدی کربلائی از عشایر عراق خواست از تمام اقدامات مخالف با آموزه های دینی و میهن پرستی که به تازگی در مرکز و جنوب عراق گسترش یافته است, دست بردارند زیرا این نمادها ظلم و تعرض و خروج از محدوده ای است که خداوند تعیین کرده است.
وی اظهار داشت: برخی عشایر, منطق متوسل شدن به خشونت و زد و خورد متقابل را در پیش گرفتند و احکامی را صادر می کنند که با شرع تعارض دارد.
وی افزود: یکی از شیوه های خشونت کوچاندن اجباری یک عشیره است به گونه ای که عشیره ای حکم اخراج یک خانواده را از مکانی به منطقه دیگر صادر می کند که این در قانون و شرع نیامده است.
کربلائی افزود: بحث ازدواج اجباری دختر عمو با پسر عمو هر چند سن آنها یکی نباشد یا مخالفت با ازدواج دختران قبیله با افراد غریبه یا قبایل دیگر، یکی از مصادیق خشونت است که با قانون و شرع تعارض دارد زیرا برخی از مردان زنان را برای سالیان طولانی از ازدواج منع می کنند بگونه ای که سن آنان از سی سال هم می گذرد اما هنوز ازدواج نکرده اند.
وی افزود: برخی عشایر در مناطق مرکزی و جنوب عراق بر سر درخانه ها از عبارت «ریختن خونش حلال است» استفاده می کنند که این موضوع مانع از فروش و دخل و تصرف در آن خانه می شود که این حکم غیر قانونی و غیر اخلاقی است.
نماینده آیت الله سیستانی در بخش دیگری از خطبه های خود از عشایر عراقی خواست از اقدامات مخالف با آموزهای شرعی, اخلاقی و ملی دست بردارند که این کارشان ظلم آشکاری به افراد بیگناه است.