• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۳۲۲۸۷
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۵
اقتصادی » آب و انرژی
در نشست خبری مطرح شد؛

یارانه انرژی ایران، بیشتر از چین

مدیرعامل بهینه سازی مصرف سوخت: یارانه انرژی در ایران از چین با جمعیت یک و نیم میلیارد نفر بیشتر است

مصرف انرژی ایران از چین پیشی گرفتبه گزارش خبرگزاری صداو سیما، محسن دلاویز در نشست خبری افزود: هم اکنون ۴۵ میلیارد دلار یارانه انرژی در کشور بین ۸۰ میلیون ایرانی توزیع می‌شود این در حالیست که چین با یک و نیم میلیارد نفر جمعیت ۳۸ میلیارد دلار یارانه به بخش انرژی می‌دهد که این نشان دهنده مصرف انرژی بد انرژی در کشورمان است.
وی با بیان اینکه ۱۵ درصد یارانه حوزه انرژی جهان در ایران پرداخت می‌شود گفت: ۵۰ درصد یارانه انرژی کشور به ۳ دهک ثروتمند جامعه می‌رسد که تنها سه درصد هزینه این دهک مربوط به سوخت است.
دلاویز با بیان اینکه ۱۰ درصد تولید ناخالص کشور صرف یارانه انرژی می‌شود گفت: هم اکنون معادل ۳۹۶ میلیون بشکه نفت خام در حوزه خانگی، ۳۳۱ میلیون بشکه نفت خام در حوزه صنعت و ۳۱۹ میلیون بشکه نفت خام در حوزه حمل و نقل مصرف می‌شود که این میزان مصرف سوخت نسبت به سرانه خودرو در کشور نگران کننده است.
دلاویز افزود: مصرف بنزین در خودرو‌های کشور به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ۷/۸ لیتر است، این درحالیست که در اروپا این رقم ۵/۵ لیتر است که این نشان می‌دهد باوجود حمایت‌های خوبی که از خودروسازان صورت گرفته همچنان از استاندارد‌های روز عقب هستیم.
وی با اشاره به ارزان بودن سوخت در ایران و سودان و گران بودن آن در نروژ گفت: این موضوع نشان می‌دهد که توزیع انرژی ارزان عدالت اجتماعی را بهمراه نخواهد داشت و در زمینه عدالت اجتماعی توفیق چندانی نداشتیم.
وی افزود: متاسفانه ۴۰ درصد انرژی در حوزه توزیع از بین می‌رود و ما سالانه معادل ۴۴۵ میلیون بشکه نفت خام در حوزه توزیع انرژی هدر می‌دهیم.
دلاویز افزود: سالانه معادل ۳ فاز پارس جنوبی از طریق بخاری‌های سنتی در کشور مصرف داریم که در صورت استفاده از بخاری‌های هوشمند می‌توانیم صرفه جویی خوبی در بحث انرژی داشته باشیم.

برگزاری جشنواره دانش آموزی با هدف بهینه سازی مصرف سوخت
مدیرعامل ­شرکت بهینه سازی مصرف سوخت از برگزاری جشنواره دانش آموزی با موضوع فرهنگ سازی در مصرف بهینه سوخت خبر داد.
محسن دلاویز با اشاره به راه‌اندازی جشنواره دانش‌آموزی با موضوع مصرف سوخت با عنوان "به سو" گفت: این جشنواره در مدارس مقطع متوسطه ۳۱ استان برگزار می‌شود که پیش بینی می‌شود ۶ میلیون دانش آموز را در بر گیرد.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را افزایش آگاهی و توجه کودکان و نوجوانان در زمینه اصلاح الگوی مصرف، حفاظت از منابع سوخت، ترویج فعالیت‌ها، اقدامات بهره‌ورانه در جامعه، فرهنگ‌سازی مصرف بهینه انرژی از سنین نوجوانی، آشنایی دانش آموزان با بحث صرفه‌جویی انرژی و همراهی خانواده‌ها جهت اجرای برنامه مشترک در زمینه کاهش مصرف انرژی عنوان کرد وافزود: این جشنواره از یکم بهمن آغاز می‌شود و دانش آموزان می‌توانند با مراجعه به سایت www.ifco.ir آثار خود را که شامل کاریکاتور، نقاشی، داستان‌نویسی، عکس و شعر با موضوع مصرف صحیح انرژی است ارسال کنند.
مهلت ارسال آثار نیز تا ۲۲ بهمن خواهد بود و داوران در اوایل اسفند پنج نفر را به عنوان برگزیده انتخاب خواهند کرد.

کنترل مصرف بیش از پیش نیاز است

مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت در ادامه به تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: با توجه به تحریم‌ها کنترل مصرف بیش از پیش نیاز است.
وی با بیان اینکه یکی از مباحث پرمصرف در کشور ما استفاده از بخاری‌های سنتی است افزود: این بخاری‌ها ۱۱.۵ میلیون متر مکعب در روز سوخت مصرف می‌کند که در ۱۱۰ روز فصل سرما معادل سه فاز پارس جنوبی خواهد بود اگر بتوانیم بخاری‌های هوشمند را جایگزین بخاری‌های سنتی کنیم و ۱۴ میلیون بخاری نوسازی شود با صرف هزینه‌ای برابر سه میلیارد دلار به اندازه شش میلیارد دلار هر فاز پارس جنوبی ذخیره انرژی خواهیم داشت.
دلاویز تاکید کرد: حال که توسعه کشور با چالش مواجه شده می‌توانیم با همگرایی ملی و آموزش جلوی مصرف انرژی کشور را گرفته و در مسیر توسعه قرار گیریم.
وی با بیان اینکه توزیع پول و یارانه راهکار موفقی نیست و همیشه ما را با چالش مواجه کرده است اظهار داشت: آنچه در دنیا مرسوم است مالیات بر مصرف سوخت است، ممکن است نگرانی به وجود آید که افزایش قیمت سوخت نتواند ما را در اجرای عدالت اجتماعی یاری برساند، اما سوال این است که آیا کشور‌هایی مثل نروژ به عدالت اجتماعی نزدیک‌تر بودند یا ایران، سودان و ونزوئلا که یارانه پرداخت می‌کنند.
دلاویز با بیان اینکه چالش صد سال اخیر کشور ما توسعه است خاطرنشان کرد: باید روی این مفاهیم به اجماع رسیده و همگرایی داشته باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست و هشتم آبان ۱۴۰۴)
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استان‌های ساحلی پنج کشور
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
تداوم تخلفات در نبود نظارت
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
فرخی دومین طلایی ایران در کشتی فرنگی
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)