• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۳۷۴۲۰
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۳
بین الملل » اقتصادی
سفیر کشورمان در قرقیزستان؛

ایران؛ اقتصاد مکمل اورآسیا

سفیر ایران در قرقیزستان: ایران بهترین مسیر ترانزیتی و امن را به منظور دسترسی اورآسیا به آب‌های آزاد بین المللی دارد

ایران به عنوان اقتصاد مکمل برای کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا است
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما از بیشکک؛ سفیر ایران در قرقیزستان گفت: ایران به عنوان اقتصاد مکمل برای کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیاست و بهترین مسیر ترانزیتی و امن را به منظور دسترسی این کشورها به آبهای آزاد بین المللی دارد.
"مجتبی روزبهانی" در "همایش بین المللی اورآسیا تجاری، چشم انداز توسعه کسب و کار" در شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان گفت: حدود چهار سال از تشکیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا می گذرد و در طول این چند سال اتحادیه دستاوردها و تجربیات نسبتا خوبی را در زمینه همکاریهای اقتصادی و تجاری بین اعضای خود و نیز در ارتباط با سایر کشورها از جمله همسایگان پیرامونی خود داشته است.
سفیر ایران در قرقیزستان افزود: منطقه کشورهای حوزه اورآسیا همواره جایگاه ویژه و اولویت دار در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد و در دسته بندی سیاست خارجی ایران در تعریف حوزه همسایگی ما قرار می گیرد و این به آن معنا است که همواره اولویت های خاصی را برای همکاری با این منطقه مدنظر داریم.
"روزبهانی" گفت: تاسیس شورای تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا توسط کشورهای عضو در نشست آستانه در سال ۲۰۱۵ گام مهم دیگری بود که موجب تقویت و توسعه تجارت, سرمایه گذاری و ایجاد فضای کسب و کار در بخش های خصوصی کشورهای عضو اتحادیه شد و بی شک تقویت این نهاد مهم موجب تحرک بخشی بیشتر اقتصادهای منطقه آسیای مرکزی و قفقاز و نیز کشورهای پیرامونی آن خواهد شد.
سفیر ایران در قرقیزستان گفت: همانگونه که می دانید، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور مهم در زمینه تولید انرژی و پیشرو در تکنولوژی های نوین در منطقه غرب آسیا با داشتن جمعیتی بیش از ۸۰ میلیون نفر, دارای مزیت ها و فرصت های بسیاری جهت همکاری در زمینه های گوناگون اقتصادی- تجاری, علمی و حمل و نقل در بخش خصوصی است و در همین راستا جهت تعامل بین بخش های خصوصی ایران و قرقیزستان در مرحله اول در سال گذشته ما نمایشگاه دائمی کالاهای دانش بنیان ایرانی را با حضور ۸۰ شرکت دانش بنیان و بیش از ۳۰۰ نوع محصول در بیشکک افتتاح کردیم.
"روزبهانی" افزود: جمهوری اسلامی ایران با نگاهی کلان نسبت به منطقه آسیای مرکزی و قفقاز در زمینه تامین کالاهای مورد نیاز و نیز صادرات محصولات خود در سال گذشته موافقت نامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری را با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو به امضا رساند و هم اکنون تصویب این موافقت نامه در طی مراحل پایانی خود در مجلس شورای اسلامی ایران و نیز پارلمان های کشورهای عضو است.
سفیر ایران در قرقیزستان با اشاره به مزیت های ترانزیتی ایران برای کالاهای کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا، به ظرفیت های بنادر جنوبی ایران از جمله بندر عباس و بندر تازه تاسیس چابهار اشاره کرد.
اتحادیه اقتصادی اورآسیا در سال ۲۰۱۴ توسط سه کشور روسیه، قزاقستان و بلاروس در ابتدا با هدف حذف قوانین و تشریفات گمرکات شکل گرفت و بعدها کشورهای ارمنستان و قرقیزستان هم به آن پیوستند و جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته موافقت نامه همکاری با این اتحادیه را امضا کرد.
این اتحادیه در مدت کوتاه توانست کشورهای متعدد دیگری را هم به عنوان همکار جذب کند.
"همایش بین المللی اورآسیا تجاری، چشم انداز توسعه کسب و کار" با حضور نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اورآسیا و بخش های خصوصی به ابتکار شورای تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا در شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری نخستین همایش اقوام ایرانی در اصفهان
آغاز بارش در شهرهای شمالی استان
تشییع پیکر پدر شهید جعفر توانا در قاین
کشف انبار پارچه خارجی و کفش قاچاق در شهرستان قدس
اعلام برنامه‌های «تهرانِ کتابخوان‌ها»
کاهش چشمگیر حجم ذخیره آب سد الغدیر
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
نتایج هفته دوم لیگ برتر بدمینتون جام خلیج فارس
تدارک سیما برای مخاطبان
حیوانی سودمند در دل کویر
مهلت نام نویسی فیلم‌های جشنواره ۴۴ فیلم فجر تا فردا
نه؛ به ساخت و ساز‌های غیرمجاز، و آری به تکریم ارباب‌رجوع
معرفی مدیر جدید کانون‌های خدمت رضوی استان اصفهان
کشف ۶۰۰ لیتر سوخت قاچاق در بندرانزلی
جشنواره «بیت و حیران» سردشت؛ گردهمایی بزرگ موسیقی نواحی ایران
کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر قم گامی برای توسعه پایدار
پیگیری اختلال در واردات نهاده‌های دامی
پدر شهید علی‌اکبر کمال آسمانی شد
نجات دو نفر از زیر آوار منزل مسکونی در مشهد
نقش مؤثر فناوری‌های نوین در مدیریت ناترازی‌های حوزه جغرافیایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
پویش آبادان را سبز میکنیم
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
برگزاری نشست آموزشی طراحان و ناظران گاز با هدف ارتقای دانش فنی
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
فینال لیگ سنگنوردی کشور
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
سراب چناره الشتر مکانی زیبا برای گردشگران  (۱ نظر)