پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران شرکتی دانش بنیان در اصفهان با کشف رابطه میان صداهای صنعتی و اختلالات آنزیمی به راههای جلوگیری از بروز برخی بیماری ها دست یافتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،مرکز اصفهان ،دانش آموخته رشته بیوشیمی گفت: بر اساس یافته های این تحقیق که در جامعه آماری 120 نفره انجام شد کسانی که در معرض صداهای مخرب قرار گرفتند بین 75 تا 80 درصد دچار اختلال عملکرد در آنزیم هایشان شدند.
فریبا کارون کیانی افزود: همین تیم پژوهشی سه سال پیش موفق به اختراع محافظ گوش آکوستیک برای نخستین بار در جهان شد که بر اساس یافته تحقیقات جدید، مشخص شد بهره گیری از این محافظ میتواند در کاهش اثرات صداهای مخرب بر عملکرد آنزیم های بدن موثر باشد.
وی گفت: کسانی که از ایرمافون های ایرپلاگهای وارداتی برای جلوگیری از آسیبهای صداهای صنعتی استفاده میکنند تا 60 درصد نزدیک به کسانی هستند که دچار اختلال در عملکرد آنزیمهای بدن می شوند و این در حالیست که کسانی که از محافظ گوش آکوستیک ایرانی بهره می برند 85 درصد به سلامت عملکرد آنزیم ها نزدیک هستند.
کیانی افزود: با شناخت عامل اختلال در عملکرد آنزیم های کارگران شاغل در محیط های پر سر و صدا، در گام بعدی تحقیقاتمان به دنبال تهیه واکسن بیماریهای آکوستیک تروما هستیم.
مهدی شفائی فر دیگر عضو این گروه پژوهشی و فارغ التحصیل مهندسی پزشکی بیوالکترونیک با بیان اینکه بیش از 30 درصد عوامل اکتسابی کم شنوایی مربوط به شنیدن صداهای ناهنجار هچون صداهای مخرب صنعتی است گفت: محافظ آکوستیک گوش که تولید آن انحصارا در ایران انجام می شود در ابتدا صداهای مخرب محیط صنعتی را تا 28 و دو دهم دسی بل کاهش می داد در حالیکه اکنون پس سه سال این میزان را به 50 دسی بل رسانده ایم.
وی افزود :بهترین ایرمافون های آمریکایی تنها توان حذف صداهای تا 45 دسی بل را دارند و تفاوت محافظ گوشی ایرانی با این ایرمافونهای این است که در حالی صداهای مخرب تا 5 دی سی بل بیشتر حذف میکنندکه صداهای مفید هچون مکالمات شنیده می شوند.
وی گفت: این محافظ از نوعی آکرلیک پزشکی همراه با ماده موثره ویژه ساخته شده که حساسیت پوستی در مجرای گوش ایجاد نمی کند و باعث تعریق هم نمی شود.
وی افزود در صورتی که توان ظرفیت تولید این نوع محافظ گوش در کشور به اندازی شود که بتواند جایگزین همه محصولات مشابه وارداتی شود تا 200 میلیون دلار در سال صرفه جویی ارزی خواهیم داشت.
محافظ گوش آکوستیک دارای تاییدیه گروه مهندسی صدا و ارتعاشات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کارگروه علمی تخصصی پارک علم و فن آوری خراسان رضوی و گواهی ثبت اختراع به شماره 83987 است.