کشت محصول زرشک در خاتم
در راستای اصلاح الگوی کشت نخستین مرحله کشت زرشک در اراضی کشاورزی شهرستان خاتم انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز یزد ،مدیرجهادکشاورزی شهرستان خاتم بابیان اینکه محصول زرشک از جمله محصولات باغی است که درنواحی معتدل کشت میشود افزود:شهرستان خاتم باتوجه به موقعیت جغرافیایی،اختلاف از سطح دریا وآب وهوای گرم وخشکی که دارد یکی از مناطق مستعد در کشت و تولید زرشک بوده و این محصول برای نخستین باردر سطح بیش از یک هکتار با تعداد هزار و ١٠٠ پاجوش ریشه دار در منطقه دهستان چاهک کشت شده است
مجتبی آغاز با اشاره به اینکه برای ازدیاد زرشک از بذر ، پیوند ، پاجوش و خواباندن شاخه استفاده میشود گفت: بهترین زمان کشت محصول زرشک درفصل پاییز است وبهترین روش برای تکثیر زرشک استفاده از پاجوش های ٢تا٣ ساله درختان دارای حداقل ۶تا١٠ساله است که از آخر آبان ماه تا نیمه آذر ماه مناسب ترین زمان برای کشت پاجوش است و توصیه میشود پاجوش ها بلافاصله درزمین های مساعد وآماده کاشت شود چراکه ریشه درخت زرشک به هوا بسیار حساس است.
آغازبا اشاره به اینکه درخت زرشک از سال پنجم به بعد صرفه اقتصادی چشمگیری دارد افزود:میانگین محصول درخت زرشک هفت ساله درهر هکتار حدود ٢/۵تن است که باافزایش سن درخت نیز محصول بیشتری تولید میشود و با توجه به اینکه باردهی درخت زرشک هر یکسال درمیان است هرس شاخه ها درمیزان تولیدمحصول مؤثر است.
مدیرجهادکشاورزی شهرستان خاتم اظهارداشت:هرهکتار کشت زرشک بیش از ٨٠٠ اصله نهال(پاجوش ریشه دار)در گودال هایی که به عمق ۴٠سانتی متر به فاصله ٣تا۴متر روی خطوط منظم حفر شده است کشت میشود و مناسب ترین خاک برای رشد زرشک خاکهای آهکی بابافت لومی و لومی _ شنی است .
وی افزود : زرشک ازگیاهان مقاوم به کم آبی است ولی در ٣تا۴سال اول کاشت، بسته به بافت خاک وشرایط آب وهوایی آبیاری آن هر ٧تا٨روز مناسب است ودر سال های بعد، باغ زرشک از 12تا 15روز یکبار آبیاری میشود وگاهی فاصله دو نوبت آبیاری به ٢٠ روز وبیشتر هم میرسد که به کاهش عملکرد محصول منجر میشود .
مدیر جهادکشاورزی شهرستان گفت : اقتصادی بودن ، عدم کنترل شیمیایی آفات و بیماری ها، بهره برداری دارویی، اشتغالزایی وقابلیت ماندگار بالا به علت خشک بودن محصول از جمله مزایای این محصول است.