به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان؛ استاندار گیلان در نشست با مسعود شفیعی رئیس سازمان نقشه برداری با اشاره به اینکه بهره برداری از نقشهها و تصاویر هوایی برای کنترل سیلاب رودخانه ها و آزادسازی حرائم، اجرای طرح کاداستر و مشخص کردن بسترهای رودخانه ها گیلان بسیار حائز اهمیت است افزود: برای تقویت بهره گیری از ظرفیت های موجود در سازمان نقشه برداری در گام نخست از نقشههای موجود استفاده میکنیم و در مرحله بعد با تکمیل تجهیزات مورد نیاز از سازمانهای متولی، آن را به روزرسانی میکنیم.
مصطفی سالاری خاطرنشان کرد: نقشهها و مختصات موجود در سازمان نقشه برداری برای امور عمومی دستگاه های اجرایی و کاهش خطاها بسیار اثرگذار و راهگشاست؛ البته برای اقدامهای تخصصی نیازمند تصاویر هوایی با وضوح بالا هستیم.
وی با بیان اینکه برای استقرار و برنامه نویسی سامانه اطلاعات مکانی (NSDI) باید سازمان نقشه برداری نیازمندیهای اولیه مورد نیاز از دستگاه های اجرایی همچون بارگزاری اطلاعات پیش فرض، پیوند و تلفیق آن با یکدیگر اعلام کند گفت: برای همسان سازی نقاط مرجع گیلان با پروژه ایجاد شبکه موقعیت یابی یکپارچه مالکیتها (سامانه شمیم) مشکل خاصی وجود ندارد و برای توسعه و تقویت آن از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک پیگیری می شود.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: آماده حمایت از اجرای بهتر ماموریت های این سازمان برای اجرای برنامههای پیش بینی شده در مسیر توسعه استان هستیم.
در این نشست نسبت به تهیه عکس نقشه و DEM یک متری و نیز بروز رسانی نقشههای استان گیلان موافقت شد.
سازمان نقشه برداری هفتم خرداد1332 برای تهیه نقشه کل کشور و تطبیق عملیات نقشه بــرداری کــه بـه وسیله عموم موسسات و دوایر دولتی در تمام کشور صورت می گرفت زیر نظر سازمان برنامه و بودجه تأسیس شد.
با تاسیس سازمان نقشه برداری کشور و بهره گیری از فنآوری نوین بر اساس آموزشهای صورت گرفته و تجهیز این سازمان به امکانات پیشرفته نظیر هواپیما، دستگاههای تبدیل، دستگاه هـای چاپ، فاصله یابها، دوربینهای نقشه برداری، تجهیزات کارتوگرافی و ... قدمهای موثری در اجرای برنامههای عمرانی برداشته شد و با نقشهبرداری، عکس برداریهوایی، تهیه نقشههای مختلف در کلیه برنامههای عمـرانـی از قبیل شهرسازی، سدسازی، آبیاری، راهسازی، انتقال نیروی برق، استخراج معادن، تهیه نقشه های کاداستر نقش موثری ایفا کرده است.