پخش زنده
امروز: -
ئیس سازمان نقشه برداری کشور در خصوص فرونشست دشتهای کشور به ویژه فرونشست ۲۹ سانتیمتری استان البرز هشدار داد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور؛ مسعود شفیعی در نامهای به محمدباقر نوبخت و عیسی کلانتری معاونین رئیس جمهور و روسای سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان حفاظت محیط زیست، در این خصوص هشدار داد.
بر اساس این گزارش، در نامه مسعود شفیعی که هفت وزیر کابینه (وزرای کشاورزی، کشور، صنعت، نیرو، راه، ارتباطات و نفت) نیز از مخاطبینش بودند؛ به تهیه گزارشهای دورهای سازمان نقشه برداری کشور از مناطق تحت تأثیر پدیده فرونشست اشاره شده و آمده است: محدوده تحت تاثیر پدیده فرونشست در استان البرز در حدود ۷۰۰ کیلومتر مربع بوده و بیشترین نرخ فرونشست سالانه قابل توجه به میزان ۲۹ سانتیمتر در سال، مربوط به زمینهای زراعی جنوب اتوبان کرج - قزوین در محدوده روستای حاجیآباد است.
وی با ابراز تاسف از اینکه محدوده فرونشست به منطقه شهری حسینآباد مهرشهر نیز با نرخ سالانه ۱۸ سانتیمتر در سال نیز رسیده است؛ افزود: در بازه زمانی مورد مطالعه، فرونشست گسترش یافته و در محدوده نظرآباد، ماهدشت و کمالشهر نیز این نرخ به ترتیب به ۴، ۵ و ۸ سانتیمتر در سال نزدیک شده است.
شفیعی این نامه را برای چهار نماینده استان البرز در مجلس (آقایان اکبریان، کولیوند و بهمنی و خانم عربشاهی)، شهبازی استاندار البرز و نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز با یک جلد اطلس فرونشست استان البرز که نتیجه پردازش دادههای ژئودتیکی و راداری اخیر (از دی ماه سال ۹۵ تا بهمن ماه ۹۷ است)، نیز ارسال کرده است.
پرونده «فرونشست تهران» روی میز سازمان پیشگیری و مدیریت بحران پایتخت
رئیس سازمان نقشه برداری پرونده فرونشست تهران را بر روی میز سازمان پیشگیری و مدیریت بحران پایتخت قرار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از روابط عمومی سازمان نقشه برداری کشور؛ مسعود شفیعی در نامه ای به رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اعلام کرد: بسته پیشنهادی سازمان نقشه برداری کشور برای مواجهه با فرونشست تهران نیازمند بودجه 38 میلیارد تومانی است.
بر اساس این گزارش سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در نشست کارگروه "کاهش اثرات فرونشست زمین در شهر تهران"، که به ریاست رضا کرمی محمدی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و با حضور یحیی جَمور معاون فنی و عبدالرضا سعادت مدیر کل نقشه برداری زمینی و ژئودزی سازمان نقشه برداری کشور و نمایندگانی از دیگر دستگاه های عضو، برگزار شد، گفت: باید در اعتبارات پیش بینی شده برای برنامه های احصاء شده در بسته اجرایی کاهش اثرات فرونشست در شهر تهران، بازنگری شود.
در این نشست که مقرر شد تا بسته اجرائی پیشنهادی برای مدیریت فرونشست در شهر تهران با سایر قوانین و مقررات مرتبط از جمله برنامه کاهش خطرپذیری فروریزش در شهر تهران، سند آسیب شناسی کلانشهرها در بخش فضای سبز، ضوابط ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب و آئین نامه اجرائی قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بهره برداری بررسی و تطبیق داده شود.
در همین راستا از سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور خواسته شد تا برای تکمیل بسته اجرائی تدوین شده اعلام نظر کند.
معاون فنی سازمان نقشه برداری دلایل برگشت بسته پیشنهادی برای مقابله با فرونشست در تهران از سوی کمیسیون زیربنایی دولت را موضوع اصلی مورد بحث در این جلسه عنوان کرد و گفت: از نظر کمیسیون زیربنایی دولت دلیل برگشت این بسته وظایف ذاتی دستگاه ها است که نیازی به مصوبه جدید ندارد تا در صورت نیاز به اعتبار بیشتر برای مشارکت در رفع نیازهای مدیریت بحران، دستگاه ها خودشان در خصوص این موضوع اقدام کنند.
یحیی جمور درباره اظهار نظرهای مختلف درباره بسته پیشنهادی مذکور گفت: پس از گفتگو و تبادل نظر، سازمان نقشه برداری کشور به همراه سایر دستگاه های شرکت کننده به این اتفاق نظر رسیدند تا این بسته برای همه دستگاه های مشارکت کننده ارسال شود تا هر دستگاه مجدداً ضرورت نیاز و دلایل خود را با توجه به اشکالات مطرح شده از سوی کمیسیون زیربنایی منعکس کند تا در جلسه دیگری مجموعه این نظرات جمع بندی و مجددا برای کمیسیون زیربنایی دولت ارسال شود.
گفتنی است؛ پیرو تشکیل جلسه کارگروه کاهش اثرات فرونشست زمین در تهران؛ مسعود شفیعی رئیس سازمان نقشه برداری کشور در نامهای به کرمی محمدی جانشین رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران و رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در تاریخ 25 خرداد امسال، اعتبار تقریبی اجرای طرح پیشنهادی این سازمان را بالغ بر 38 میلیارد تومان پیش بینی کرد و نوشت: رقم مذکور بر اساس قیمتهای سال 97 بوده و هم اکنون قطعا بیش از این خواهد بود.
در این نامه آمده است: این مبلغ عموما صرف خرید تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری اجرای طرح «پایش حرکات پوسته زمین در تهران با روش ژئودتیکی و تعیین مناطق فرونشست» خواهد شد که از سوی هیئت وزیران در تیرماه سال 96 مصوب شده است.
وی در این نامه تاکید کرده است که بسته پیشنهادی سازمان نقشه برداری کشور نه تنها مغایرتی با قوانین و مقررات مرتبط ندارد بلکه نتایج حاصل از آن، برای انجام تکالیف سازمان ها و دستگاه های تعیین شده در این قوانین نیز مورد استفاده خواهد بود.
سازمان نقشه برداری کشور به عنوان دستگاه متولی اعلام نرخ فرونشست و یکی از اعضای این کارگروه، مستندات مربوطه مورد نیاز در بسته اجرائی کاهش فرونشست شهر تهران، را به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ارائه داده است.