• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۵۷۵۹۰
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۷
بین الملل » تحلیلی

تلاش ترامپ برای اجرای دکترین تجارت در تعاملات سیاسی

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از القدس العربی، ترامپ می خواهد دکترین تجارت را در سیاست اجرا کند و با اعمال تحریم ها و فشارهای اقتصادی علیه کشورهای مختلف خواسته های خود را پیش ببرد اما از این مسئله غافل است که اقدامات او با واکنش های متقابل کشورها روبه رو خواهد شد.

­روزنامه القدس العربی در یادداشتی در سرمقاله امروز خود با عنوان ایران و آمریکا، اگر بمب ساعتی منفجر شود چه اتفاقی خواهد افتاد، نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در تمام جهان نظریه «تجارت» را در سیاست اجرا می کند، چین در معرض تحریم های اقتصادی (آمریکا) قرار می گیرد و با تحریم های مشابه پاسخ می دهد. در قضیه فلسطین هم ترامپ از مشارکت واشنگتن در حمایت از راه حل تشکیل دو کشور عقب نشینی و متحدان عرب خود را به خرید مسئله فلسطینی ها با عنوان «معامله قرن» مکلف می کند. در ایران نیز فشارهای اقتصادی را به امید تسلیم شدن تهران تشدید می کند. در همه این موارد ترامپ می خواهد خود را از قوانین جاذبه، فیزیک و سیاست درباره اینکه هر کنشی واکنشی دارد، معاف کند.
اگر ابزاری برای اندازه گیری میزان کشمکش ها و تنش ها میان آمریکا و ایران وجود داشته باشد مطمئنا پس از اقدام پنجشنبه گذشته ایران در سرنگونی پهپاد RQ-۴ گلوبال هاوک آمریکا، یک تنش شدید و بی سابقه ای را ثبت کرده است و بر خلاف انتظارات، رئیس جمهور آمریکا، همانطور که روز گذشته گفت: یک حمله انتقام جویانه علیه تهران را 10 دقیقه قبل از انجام آن متوقف کرد.
از سوی دیگر و در روشی مشابه که نشان می دهد ایران می خواهد بگوید قواعد بازی را تحت کنترل دارد و از حد و مرز خود کاملا آگاه است، تهران تاکید کرد که تنها به سرنگونی یک پهپاد آمریکایی که حریم هوایی آن را نقض کرد، بسنده کرده است در صورتی که می توانست یک هواپیمای دیگر همراه آن با 35 نظامی آمریکایی را سرنگون کند.
تصمیم ترامپ برای متوقف کردن حمله محدود، همچنین به این معناست که ایرانی ها نیز طرحها و برنامه هایی برای و غافلگیر کردن آمریکا چه در تنگه هرمز یا خلیج (فارس) یا مناطق دیگر مانند جنوب لبنان دارند.
ادامه حملات حوثی ها (جنبش انصار الله) به فرودگاهها و پایگاه های نظامی عربستان نشان می دهد که ایران از میان گزینه های زیادی که در اختیار دارد، فقط از دو گزینه استفاده می کند و از گزینه های دیگر خود هنوز استفاده نکرده است.
کاملا روشن است که مقامات جمهوری اسلامی نمی خواهند از برگه هایی که در اختیار دارند مانند نفوذشان در عراق، سوریه، لبنان و یمن هیچ گونه چشم پوشی کنند و این نفوذ گسترده ایران (در منطقه) توانایی زیادی به تهران برای تهدید و مانور داده است که نباید بی اهمیت دانست. شاید آنان (ایرانی ها) برداشت درستی از شخصیت رئیس جمهور آمریکا برخلاف نظرات معدود طرفدارانش که او را مرد عمل می دانند، دارند و معتقدند ترامپ مرد «معاملات» سود‌ آور است بدون اینکه هزینه ای برای آنها بپردازد.
اگر چه ممکن است این معاملات سودآور با عربستان سعودی امکان پذیر باشد (که ترامپ علنا به آن افتخار می کند) اما با رهبران ایران به دست نمی آید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت هزار و ۵۰ تن انار
عاملان احتمالی آتش‌سوزی الیت تاکنون شناسایی نشدند 
سرمربی پادیاب: مستحق برتری مقابل استقلال بودیم
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
برگزاری سی و دومین دوره رقابت های قرآن و عترت بسیجیان در رودسر
همایش ملی اهدای نشان سیمرغ به کوهنوردان برتر کشور در سمنان
تعطیلی مدارس مشهد، تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
یک پیروزی و یک شکست حاصل تلاش نمایندگان فوتسال کردستان
اجرای بیش از ۳۲۰ برنامه هفته بسیج در بهارستان
علی‌نژاد: کشتی موفق‌ترین رشته ما در بازی‌های همبستگی اسلامی بود
منیوحی آبادان متبرک به قدوم شهید ۲۰ ساله دفاع مقدس
رکاب‌زنی دوچرخه سوار سقزی تا مهاباد
دانشگاه آزاد تهران برنده ضیافت پنالتی‌ها
اوقات شرعی شنبه اول آذر ۱۴۰۴ به افق ارومیه
همیاری آموزش و پرورش و شرکت گاز در طرح همیاران گاز
جشنواره فرهنگی‌- هنری طلاب در ایلام برگزار شد
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
نخستین کاروان راهیان نور سردشت سفر معنوی خود را آغاز کرد
تجلیل از دانش آموزان فعال در حوزه‌های فرهنگی
دستور مادورو برای آمادگی مقابله با خرابکاری سیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)