• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۸۷۳۸
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۸
مازندران » اجتماعی
مازندران

آلودگی جنگل‌های نوشهر با پروانه تخم انگشتری

آفت پروانه تخم انگشتری ۲هزار و ۵۰۰هکتار از عرصه‌های ملی منطقه نوشهر را آلوده کرده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر: با بیان اینکه 2هزار و 500هکتار از عرصه های ملی منطقه نوشهر، به آفت پروانه تخم انگشتری آلوده و همچنین به درختان میوه جنگلی نیز خسارت وارد شده است.

حسین لزربنی افزود: این آفت با شیوع از اوایل فروردین امسال در پهنه‌ های مرتعی و جنگلی این منطقه به ویژه بخش کجور شهرستان نوشهر و مرزن آباد از توابع شهرستان چالوس موجب برگ ریزی و از بین بردن میوه‌های درختان از جمله زرشک در این مناطق شده است.

کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر با بیان اینکه تاکنون برای پیشگیری و ریشه کنی این آفت در 2مرحله عملیات، حدود یک میلیارد ریال هزینه شده است گفت: هرس کردن شاخه‌های درختان و از بین بردن لانه تخم لارو پروانه و نیز محلول پاشی در منطقه ای 100هکتاری (باتوجه به شدت آفت) از جمله این عملیات ها بوده است.

لزربنی با تاکید بر مبارزه بیشتر با آفت پروانه تخم انگشتری، اعتبار مورد نیاز برای مبارزه با این آفت را 25میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: پارسال فقط در جنگل های کجور و امسال علاوه بر آن، منطقه مرزن آباد شهرستان چالوس مورد هجوم آفت پروانه تخم انگشتری قرار گرفته و احتمال دارد سال آینده بر اثر شیوع این آفت مناطق دیگری از عرصه های جنگلی و مرتعی غرب مازندران هم آلوده شود.

کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر به محدودیت‌ های اعتباری و کمبود امکانات لازم برای مبارزه با آفت پروانه تخم انگشتری اشاره و از همکاری اعضای شوراهای اسلامی، دهیاران بخش کجور، حوزه‌ های زیرپوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب استان و مشارکت مردم محلی منطقه برای هرس کردن درختان میوه جنگلی (بیشتر در زمین های مستثنیات اشخاص وجود دارد) با هدف جلوگیری از شیوع احتمالی این آفت در سال آینده های خبر داد.

حسین لرزبنی با اشاره به اینکه هم اکنون فعالیت آفت پروانه تخم انگشتری به دلیل عملیات انجام شده در منطقه فروکش کرده است گفت: نام فارسی این آفت به دلیل نوع قرار گرفتن تخم ‌ها به حالت حلقه انگشتر بر روی شاخه‌ها نامیده شده است.

کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر افزود: خسارت آفت پروانه تخم انگشتری بعنوان یکی از آفات درختان میوه و جنگلی در ایران، مشابه ابریشم باف ناجور و نوع زندگی آن هم به حشره نامبرده شبیه بوده، با این تفاوت که پروانه تخم انگشتری توده‌های تخم خود را مانند حلقه انگشتر به پهنای ۸تا۱۰ میلیمتر گرداگرد سرشاخه‌ها قرار می‌دهد.

لرزبنی گفت: لارو های این حشره به ویژه در سنین نخست زندگی دسته جمعی بوده و از برگ درختان میوه و زینتی تغذیه می‌کنند. همچنین این حشره تاکنون در استان های کرج، طالقان، گیلان، مازندران، گرگان، خراسان و  مرکزی دیده شده و در جنگل‌های شمال هم از برگ ‌های درختان جنگلی تغذیه می‌کند.

کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه نوشهر با بیان اینکه حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مازندران نوشهر، با وسعت 662هزار و 33هکتار بیش از 27درصد مساحت مازندران را در برگرفته و در دامنه شمالی البرز مرکزی و غرب مازندران واقع شده است افزود: این حوزه به عنوان یکی از چهار حوزه منابع طبیعی شمال ایران و با توجه به اهمیت آن، مستقل و به مرکزیت شهرستان (اداره کل) نوشهر اداره می‌شود.

همچنین این حوزه در مرکز جنگل ‌های هیرکانی یا جنگل‌های شمال (جنگل‌های خزری) و بخش البرز مرکزی واقع و از شهر رویان تا شهرستاتن رامسر را در بر می‌گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
راه‌اندازی اولین اتحادیه تعاونی‌های دهیاری‌ها در لرستان
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران خراسان جنوبی
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲۴ آبان ۱۴۰۴
قدرت موشکی، یادگار شهید طهرانی مقدم
فردا، قطعی گاز در بخشی از مرکز شهر اهواز
تداوم وزش باد شدید در سمنان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آبان ۱۴۰۴
تاکید نماینده هشترود و چاراویماق بر ساماندهی تخصیص آب پایاب سد سهند
گردشگری پاییزه و زمستانه در کویر ۸۰ هزار کیلومتری لوت
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
بازدید وزیر جهاد کشاورزی از روند ساخت سایت تولید واکسن پرندگان در مرند
درخشش لرستانی ها در مسابقات مُدْهَامَّتَان
ورزشی‌های بیست و سوم آبان ماه در استان سمنان
بازگشت یک گلاده گرگِ تیمارشده به طبیعت در مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
پویش آبادان را سبز میکنیم
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
برق ۲۸۰۰ خانوار ، خوراک ۲۳۱ ماینر غیرمجاز در زنجان
ارزیابی سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)