پخش زنده
امروز: -
عضو هیئت علمی دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اسلام: امام باقر (ع) یک فصل نوین از نهضت عاشوراست و حسین ابن علی کربلای شام با همه پیچیدگیها و تلخیهاست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر حشمت الله قنبری در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه عبادی، سیاسی این هفته به مناسبت سالروز شهادت حضرت محمد باقر (ع) افزود: هرکجا از وجود مبارک حضرت امام باقر (ع) سخن به میان میآید، ظرفیت علمی و شکافندی علم و اعجاز علمی حضرت باقر العلوم در تدوین و تبیین و به میراث گذاشتن علم در همه جامعیت و افکار عمومی و خصوصی مردم ثبت میشود.
وی گفت: علمی که تولید و تدوین شد و توانست انسانهای تراز این نهضت علمی را تربیت کند و بعدها از ناحیه امام صادق (ع) به عنوان یک دانشگاه جامع علمی در طی دوران کوتاهی اثری در عالم به ظهور رسید که قبل و بعد از آن مسبوق به سابقه نبود.
عضو هیئت علمی دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اسلام با بیان اینکه نمیتوان شخصیت امام باقر (ع) را شناخت و از دایره فهم انسان خارج است، افزود: اراده خداوند بر این بوده است که این افراد بزرگ در بین ما زندگی و برای بندگان خداوند الگوسازی کنند و حیات خود را به عنوان اسوه در پیش راه مردم قرار دهند تا هیچ راه فراری در پیش مردم برای عدم تمکین از اسلام وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه اگر خداوند ایشان را ذخیره عاشورا قرار نداده بود چه بسا اقدام غیرقابل تکرار کربلا در این سرزمین دفن شده بود، گفت: بدون منطق قدرتمند امام باقر (ع) در مجلس شام (که در آن زمان سه یا چهار سال داشت)، یزید ادامه عملیات فاجعه آفرین خود را تعطیل نمیکرد و صدا و بانک عاشورا در جای خودش نمینشست بویژه که یزیدیان آماده پیدای هر فاجعهای بودند آنها مهیای رقم زدن هر سرنوشت شوم و هر تغییر تاریک و سیاهی در زندگی و سرنوشت بشر بودند. قرار بود صفحه عاشورا و کربلا به وسیله یزید برای همیشه بسته شود.
قنبری با بیان اینکه امام باقر (ع) یک فصل نوین از نهضت عاشورای حسینی است، افزود: به همین علت این جریان جهادی و نهضت تمام کننده حسین ابن علی (ع) در شام خاموش نشد، نه تنها خاموش نشد بلکه به مدینه منتقل شد و در مدینه بعدها در سایه حضور حضرت زین العابدین (ع)، امام محمدباقر (ع) و امام صادق (ع) یک نقطه و کانونی روشنگرانه و یک جریان تثبیت کننده نه اسلام، نه مذهب امامیه، نه آئین توحید بلکه مکتب هدایت و صیانت از انسانیت انسان تبدیل شد.
وی با بیان اینکه امام جعفر صادق (ع) به همراه پدرشان مدل هدایت بر مبنای دین و مکتب اهل بیت (ع) را احیا کردند، گفت: آنجا که بحث عمل است، امام باقر (ع) نهضت علمی راه انداخت است، حرکت جهادی تولید علم را معنا کرد، امام (ع) به اتفاق پدر بزرگشان مدل نظام آموزشی، تعلیمی و تربیتی بر مبنای دین و مکتب پیامبر را نهادینه کرده است.
پژوهشگر تاریخ اسلام افزود: آنها اسوه اند، باید پیگیری کرد و دانست، تردید نداشته باشیم اگر ما یک هزارم به اهتمامی که به مدلهای بیگانه داریم به دنبال مکتب اهل بیت و مدلهای اهل بیت بودیم امروز به مراتب درخشان تر، باشکوهتر و رشیدتر بودیم.