در میان انواع سنگ های معدنی به کار رفته در ساخت انواع بناها، سنگ مرمریت کاربرد و مصرف بالایی دارد. شهرستان نمین در استان اردبیل از قطب های استخراج و فراوری سنگ معدن مرمریت در کشور است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، سعید دانش کارشناس معدن درباره ویژگی های سنگ های مرمریت می گوید: در ميان سنگ هاي ساختماني، سنگ مرمريت از دسته سنگ هاي آهكي دگرگون شده به شمار مي آيد که استفاده از آن در صنعت ساختمان زیاد است.
وی با بیان اینکه سنگ مرمریت طيف رنگي بسيار زيادي دارد كه مي تواند پاسخگوی سلایق مختلف در صنعت ساختمان سازی و نماکاری باشدمی افزاید: سنگ مرمريت خلل و فرج كمتري نسبت به سنگ تراورتن دارد و مقاومت و پايايي آن از سنگ گرانيت كمتر و از سنگ تراورتن بيشتر است.
وی با خاطرنشان کردن اینکه هر چه خطوط آهکی روی سطح سنگ مرمریت کمتر باشد، مقاومت آن بیشتر است می گوید: سنگ های مرمریت با قرار گرفتن در فضاهاي روباز به مرور بر اثر تغيرات آب و هوايي مقاومت و يا ظاهر خود را از دست می دهند و تغيراتي مانند شكستگي، ترك بر روي سطح بیرونی، تغير رنگ و يا رنگ پريدگي، خالی شدن خطوط آهکی در سطوح آن مشاهده می شود. از این رو توصیه می شود سنگ مرمريت بيشتر در فضاهايي سرپوشيده و به دور از باران، نور خورشيد و تغيرات آب و هوايي طبيعي استفاده شود.
نمین قطب سنگ مرمریتمعاون امور معدن و صنایع معدنی سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان اردبیل می گوید: شهرستان نمین به دلیل وجود انواع معادن سنگ ، به عنوان قطب معادن سنگ ساختمانی استان اردبیل معروف است و سالیانه حدود 20 هزار تن سنگ معدن در این شهرستان استخراج می شود.
ابراهیم آقازاده می افزاید: سه معدن سنگ مرمریت در منطقه سیف آباد شهرستان نمین وجود دارد که در حال حاضر دو تا از معدن ها فعال هستند که هر دو از مشهورترین معادن این نوع سنگ در کشور به شمار می روند.
سنگ های معادن مرمریت نمین با همت مردان با اراده از دل کوه بیرون می آیند و در اندازه سنگ های 10 تنی برای فراوری به کارخانه ها منتقل می شوند.
مسعود صالحی صاحب یکی از این معادن می گوید: 21 سال است که در معدن سیف آباد فعال هستیم و در این مدت این سنگ ها را در کل ایران با برند و نام سنگ مرمریت نمین به مشتریان معرفی کرده ایم و در حال حاضر جزو بهترین برندهای شناخته شده در بازار ایران هستند.
امیرمسعود زرگری کارشناس زمین شناسی و مدیر فروش یک مرکز توزیع انواع سنگ های ساختمانی درباره کیفیت سنگ مرمریت نمین می گوید: در استان های سردسیر کشور انواع سنگ های مرمریت مرغوب و با کیفیت را می توان یافت اما مهمترین آن سنگ نمین می باشد که زیبایی و کیفیت بالایی دارد.
وی می افزاید: سنگ مرمریت نمین دارای زمینه ای روشن به رنگ کرم است و رگه های کلسیتی خاکستری رنگ در این سنگ با هاله ای سفید که در سطح آن پراکنده شده است که به مانند ابرهای آسمان دیده می شود و از ویژگی های بارز این سنگ ساختمانی می باشد. در بعضی قسمت ها نیز رگه ها به رنگ گلبهی دیده می شود که باعث زیبایی بیشتر این سنگ شده است.
وی تصریح می کند: در بازار به سنگ مرمریت نمین سنگ گل یخی نیز گفته می شود. این نوع سنگ از نظر شفافیت در رنگ و کیفیت جنس این سنگ در سطح بسیار بالایی قرار دارد و جزو سنگ های صادراتی مرغوب ایرانی است. به دلیل روشن بودن زمینه این سنگ ساختمانی زیبا قیمت آن کمی بیشتر از سایر سنگ های مشابه در بازار است اما قیمت سنگ نمین در مقایسه با انواع سنگ کرم خارجی بسیار مناسب تر است.
زرگری ادامه می دهد: از دیگر ویژگی های سنگ مرمریت نمین می توان به تراکم بسیار بالا و بافت عالی آن اشاره کرد. تخلخل این سنگ بسیار کم است از این رو ساب پذیری و صیقل پذیری بسیار بالایی دارد و در حد جلای آینه ای می تواند صیقل داده شود. این سنگ را می توان در ابعاد و اندازه های مختلف با ضخامت های متفاوت جهت کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار داد.
کاهش خام فروشیدر کنار معادن سنگ باکیفیت ، دو کارخانه سنگ بری مدرن در شهرستان نمین ایجاد شده است.
سنگ های معدنی به شکل خام وارد این کارخانه ها می شوند به شکل صاف و صیقلی چون آینه فراوری و آماده مصرف در صنعت ساختمان سازی می شوند.
رحیمی مدیر تولید کارخانه سنگ بری صدف داش شهرک صنعتی شماره دو می گوید: ظرفیت اسمی کارخانه ما سالانه 400 هزار متر مربع می باشد و الان می توانیم روزانه یکهزار متر مربع سنگ را فراوری و تولید کنیم
وی می افزاید: در سالهای نه چندان دور هیچ کارخانه مدرنی برای فراوری سنگ معدن در استان اردبیل وجود نداشت و سنگ های معدنی به شکل خام از استان خارج می شد اما در چند سال گذشته با سرمایه گذاری انجام شده کارخانه ما و یک کارخانه دیگر با دستگاههای به روز راه اندازی شده است.
وی ادامه می دهد: بخشی از سنگ های معادن مرمریت نمین در این دو کارخانه و بخشی دیگر در کارخانه های سنگ برسی تهران ، لوشان ومحمودآباد اصفهان فراوری می شوند.
رحیمی می گوید: اخیرا با توجه به محدودیت هایی که در صادرات سنگ خام در کشور اعمال شده است، ارسال انواع سنگ معدن به کارخانه های سنگ بری در سطح کشور افزایش یافته است.
اگرچه میزان فراوری سنگ های معدنی خام در استان اردبیل در مقایسه با گذشته جهش چشمگیری داشته است، اما جا دارد مسئولان از صنایع موجود حمایت بیشتری کنند تا تمامی دستگاهها و فناوری های به روزتر در این کارخانه ها به کارگیری شوند. در این صورت شاهد تقویت قدرت رقابت سنگ های معدنی فراوری شده ایرانی در بازارهای جهانی خواهیم بود.
کل مقاله شمارو خواندم.عالی و جامع. بدنبال شماره تماس صاحبان معدن مرمریت نمین هستم.
ممنون میشم اگه اطلاعاتی دارید برام بفرستید.سپاس