عضو مسلمان شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین
هدف از جنگ بوسنی ساکت کردن مسلمانان بود
مراسم گرامیداشت روز بوشنیاک، در تالار شهر سارایوو با حضور مقامات عالیرتبه بوسنی و هرزگوین سفرا و نمایندگان فرهنگی کشورهای خارجی ازجمله ایران برگزار شد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از سارایوو،
مراسم گرامیداشت روز بوشنیاک، در تالار شهر سارایوو با حضور مقامات عالیرتبه بوسنی و هرزگوین سفرا و نمایندگان فرهنگی کشورهای خارجی از جمله ایران برگزار شد.
"شفیق جعفروویچ" عضو بوشنیاک شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین و عضو مسلمان این شورا با بیان اهمیت گرامیداشت این روز برای بوشنیاکها گفت: تاریخ حضور ما به ۲۶ سال پیش باز نمیگردد، ما برای این کشور و مردمش جنگیده ایم و خون داده ایم، بوشنیاکها و بوسنی و هرزگوین به هم گره خورده اند و همواره با یکدیگر بوده اند.
در این مراسم که مرکز فرهنگی بوشنیاکها و با حمایت "شفیق جعفروویچ" عضو شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین و "عبدالله اسکاکا" شهردار شهر سارایوو برنامه ریزی شده بود، شخصیتهایی مانند "باقر عزت بگوویچ" رئیس مجلس اقوام بوسنی و هرزگوین، "سبیا عزت بگوویچ" رئیس مرکز درمانی دانشگاه سارایوو، "عادل عثمانویچ" وزیر امور مدنی بوسنی و هرزگوین، "انس افندی لیواکویچ" مفتی شهر سارایوو و مسئول دار الافتای جامعه اسلامی بوسنی و هرزگوین، "سانین کودریچ" رئیس مرکز فرهنگی بوشنیاک ها، هیئتها و نمایندگانی از کشورهای ترکیه، ایران، مقدونیه حضور داشتند.
رئیس مرکز فرهنگی بوشنیاکها در ابتدای این مراسم با خوشامدگویی به حضار، گفت: روز بوشنیاکها به نخستین پارلمان بوشنیاکها و تظاهرات ملی که در زمان محاصره سارایوو در روزهای ۲۷ و ۲۸ سپتامبر ۱۹۹۳ اتفاق افتاد گره خورده است، یعنی زمانی که تصمیمهای بسیار مهمی گرفته شد و نتیجه این تصمیمها این بود که نام ملی و واقعی بوشنیاک دوباره احیا شد.
در ادامه، "شفیق جعفروویچ" عضو بوشنیاک شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین با بیان اهمیت گرامیداشت این روز برای بوشنیاک ها، گفت: با تصمیم نمایندگان پارلمان بوسنی و هرزگوین در آن زمان، بوشنیاکها توانستند زبان و هویت تاریخی خود را دوباره به دست آورند. اگرچه ما قبل از این تصمیم نیز وجود داشتیم و تاریخ حضور ما به ۲۶ سال پیش باز نمیگردد. ما برای این کشور و مردمش جنگیده ایم و خون داده ایم. بوشنیاکها و بوسنی و هرزگوین به هم گره خورده اند و همواره با یکدیگر بوده اند. در قرن بیستم، اختلافات و درگیریهای میان بوشنیاکها و دولت بوسنی و هرزگوین اتفاق افتاد که اوج آن، جنگهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ بود و هدف این جنگها مثل همیشه، ساکت کردن بوسنی و هرزگوین و بوشنیاک بود.
"جعفروویچ" افزود: بحث تجزیه بوسنی و هرزگوین مورد پذیرش قرار نگرفت و مبارزه برای حفظ تمامیت ارضی و برابری همه اقوام و شهروندان بوسنی و هرزگوین ادامه یافت. در همین زمانها بود که تایید هویت بوشنیاکها اتفاق افتاد.
عضو مسلمان شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین گفت: هدف از جنگ بوسنی ساکت کردن جامعه مسلمانان این کشور بود.
هدف از جنگ بوسنی ساکت کردن مسلمانان بود هدف از جنگ بوسنی ساکت کردن مسلمانان بود هدف از جنگ بوسنی ساکت کردن مسلمانان بود