• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۴۳۱۳۱
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۸
اقتصادی » اقتصاد کلان
درخواست کارآفرینان و انجمن‌های تخصصی کشور

تاکید بر توقف تصویب کتب لایحه تجارت

کارآفرینان و انجمن‌های تخصصی کشور در نامه‌ای به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه بر لزوم توقف تصویب کتب لایحه تجارت تاکید کردند.

تاکید بر توقف تصویب کتب لایحه تجارتبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، از نظر کارآفرینان مولد بخش خصوصی کشور و اصناف تخصصی، در این لایحه اشکالات جدی وجود دارد که می‌تواند به اقتصاد مولد ایران ضربات جبران ناپذیری وارد کند.
بر اساس این گزارش در بخشی از این نامه آمده است: در شرایط فعلی اقتصاد کشور که از آن به عنوان یک جنگ تمام عیار اقتصادی یاد می‌شود متعادل نگه داشتن زیست بوم اقتصادی کشور ضرورتی انکارناپذیر است از این رو تدوین قانونی که با رعایت شرایط خاص کشور موجب تقویت اقتصاد مولد ملی و رونق تولید شود، امری بسیار مهم و خطیر است امری که در آنچه تحت عنوان لایحه تجارت در مجلس شورای اسلامی بررسی می‌شود دیده نشده است به طور نمونه فصل اول کتاب لایحه تجارت که به مقررات عمومی قرارداد‌ها معروف است، نوعی گرته برداری از توصیه‌های سازمان‌های بین المللی در حوزه تجارت است و در تدوین مواد مربوطه نه تنها مقتضیات بومی کشور بلکه سازوکار‌ها و رویه‌های تکمیلی نیز مورد توجه قرار نگرفته است ضمن اینکه فصل اول لایحه تجارت از نظر ماهوی و شکلی نیز ایراداتی جدی دارد که ماحصل تصویب آن، به خطر افتادن امنیت سرمایه گذاری و تخریب فضای کسب و کار اقتصادی کشور خواهد بود.
در بخش دیگری از این نامه آمده است: رویکرد حاکم بر لایحه تجارت به نحوی است که به هر بهانه‌ای امکان طرح دعوی و توقف قرارداد وجود دارد. به عنوان مثال در مواد مطابق با ماده ۱۴ لایحه، یکی از طرفین می‌تواند به استناد این که اقدامات طرف مقابل با تصور ایجاد شده در مذاکرات، ناهماهنگ است از ادامه مذاکرات خودداری کند.
مطابق ماده ۱۶ نیز یکی از طرفین می‌تواند به استناد این که اطلاعاتی که عرفا باید به وی ارائه می‌شد، ارائه نشده و با این استدلال که مذاکره از سوی طرف مقابل با هدف حصول توافق صورت نگرفته، ادعای مطالبه خسارت کند.
مطابق ماده ۳۴ نیز چنانچه بیش از تاریخ اجرای تعهد، با توجه به اوضاع و احوال، ظن متعارف وجود داشته باشد که یکی از طرفین تعهدات اساسی خود را در تاریخ مقرر اجرا نخواهد کرد، طرف دیگر می‌تواند خواستار ارائه تضمین متناسب برای اجرای تعهد باشد و تا ارائه آن از اجرای تعهدات خویش خودداری کند؛ اگر تضمین متناسب در مدت زمان متعارف ارائه نشود، طرف دیگر می‌تواند قرارداد را فسخ کند.
بر اساس این گزارش، کارآفرینان و اصناف تخصصی تصویب لایحه تجارت با رویکرد فعلی حاکم بر آن را موجب اصلاح و کارآمدسازی فضای کسب و کار اقتصادی کشور نمی‌دانند بلکه معتقدند تصویب این لایحه، روند اجرای قرارداد در کشور را نیز متزلزل خواهد کرد ضمن اینکه افزایش ریسک مبادلات به دلیل تفسیر پذیربودن قانون، افزایش هزینه مبادله به تبع افزایش ریسک مبادلات، ایجاد سونامی پرونده‌های قضایی به علت استفاده از عبارات مبهم و ایجاد آشفتگی در محیط کسب و کار به دلیل تغییر رویه‌هایی که بعضا از ۸۰ سال قبل در کشور تثبیت شده، مهم‌ترین تبعات آن خواهد بود از این رو درخواست می‌شود در مقطع فعلی و برای بررسی بیشتر، فرآیند تصویب کتاب‌های دیگر لایحه تجارت متوقف شود تا دیدگاه‌های کارشناسی از حوزه‌های تخصصی مربوط دریافت شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گشایش نمایشگاه اسوه در خوروبیابانک
پیام فرمانده انتظامی لرستان به مناسبت هفته بسیج
جنگ رسانه ای دشمن با اسلام و ایران
تفکربسیجی در جهان فراگیر شده است
بسیجی در هیچ ساختار و سازمان محدودی نمی‌گنجد
اقامه نماز باران در سمنان
بی مهری پرده نقره ای به نقش سرنوشت ساز رزمندگان استان مرکزی در عملیات خیبر
آقایی در پاراوزنه برداری پنجم شد
درخشش ورزشکاران بوکانی در مسابقات سرعت تبریز
احیای فرش و قنات نائین
بسیج مردمی‌ترین نیروی مقاومت جهان است
برگزاری یادواره ۲۵ شهید تنگ‌ چنار
نخبگان بسیجی پیشگام تحقق برنامه هفتم باشند
آنچه که لازم است درباره واکسیناسیون کودکان بدانیم!
۱۱۴ نیروگاه خورشیدی، هفته بسیج در بوشهر افتتاح می‌شود
تاکید بر تقویت زیرساخت‌های درمانی گلوگاه
دادگستری مازندران رتبه برتر کشور در حوزه حل اختلاف
مسکو: هیچ طرحی از آمریکا برای اوکراین دریافت نکردیم
رونمایی از سامانه هوشمندسازی شهرداری خوی
سجده شکر نمازگزاران بوکانی به‌پاس نعمت باران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)