پخش زنده
امروز: -
روستای اسلامیه حالا به یک روستای تاریخی تبدیل شده که رونق زندگی را به دنبال داشته است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما ،مرکز یزد ،دو سال بود که به زادگاهش روستای اسلامیه برگشته بود
علی اقا تا قبل از این در یکی از واحدهای تولید فولاد در یزد کار میکرد، اما حالا به همت یکی از کار افرینان روستا شغل مناسبی یافته بود و در اسلامیه روزگارش را به خوبی میگذراند. خانواده او هم حالا راضیتر از گذشته بودند...
آوازه کار و تلاش و رونق کسب و کار مردمان اسلامیه در استان یزد زبانزد بود، روستایی با مردمانی سخت کوش و پرتلاش که نان حلال از همت و بازوی خود میخوردند.
برای آشنایی بیشتر راهی انجا شدم، بعد از گذر از باغشهر تفت در ۳۰ کیلومتری یزد به اسلامیه رسیدیم. در بدو ورود تصاویر شهدای روستا در دو طرف بلوار ورودی روستا خودنمایی میکرد.
این روستا در مسیر جاده یزد - شیراز قرار دارد و برای همین اصلیترین زمینه فعالیت مردمان روستا بعد از کشاورزی همین کسب و کارهای حاشیه جاده است، از نانوایی و فروشگاههای مواد غذایی گرفته تا فروشگاههای تولید و عرضه صنایع دستی. همه و همه به برکت این مسیر گردشگری رونق داشتند.
اسلامیه، اولین روستای هدف گردشگری کشور
جلوه زیبای عقاب کوه در انتهای روستا آنقدر زیبا و چشم نواز بود که چشم هر رهگذری را شیفته خود میکرد، کوهی به شکل عقاب که سالهاست در این مسیر خود نمایی میکند و یکی از جاذبههای گردشگری اسلامیه محسوب میشود.
چشمه تامهر، قلعه تاریخی، آب انبار و مسجد جامع از دیگر آثار طبیعی، تاریخی و گردشگری روستای اسلامیه است که سالانه گردشگران زیادی از آن بازدید میکنند.
بافت تاریخی روستا هم که به زیبایی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مرمت شده است، جلوهای زیبا از یک روستای تاریخی را همراه با سرسبزیهای چشم نوازش به نمایش میگذارد.
رونق کسب و کار به برکت مسیر گردشگری
آقای دهقان پور از کسانی است که سالهای متمادی در حاشیه جاده روستا به تولید صنایع دستی مشغول است، او انواع تشک و لحاف و بالش تولید میکند و کارش به برکت عبور مسافران و گردشگران رونق دارد.
یکی از مشتریان او که قصد خرید دارد، اهل ایلام است و از مشهد مقدس بر میگردد، او میگوید: صنایع دستی روستا آنقدر چشم نواز و زیبا است که با درخواست همسرش توقف میکند تا از آن خرید کند.
کمی آن طرف تر، تابلو اقامتگاه بومگردی حاجی خان را میبینم، محیطی زیبا و چشم نواز که پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.
اینجا گردشگران هم با زندگی روستایی آشنا میشوند و هم با انواع غذاهای محلی از آنان پذیرایی میشود.
خانم دهقان پور مسئول این بومگردی است، او میگوید: خدا را شکر، کارش خوب است و رونق دارد. او ۱۲ اتاق این مجموعه اقامتی را به گونهای آماده کرده بگونهای که محیطی آرام و دلنشین برای گردشگران فراهم شده است.
رونق کشاورزی در روستا
کشاورزی روستای اسلامیه هم زبانزد است. بیشترین محصول تولیدی این روستا انار است. اگر چه باغهای اسلامیه، همچون دیگر روستاهای استان یزد در سالهای اخیر با خشکسالی مواجهه بودند و از سوی دیگر مگس مدیترانهای باغهای آنان را تهدید میکرد، اما با سخت کوشی توانستند کشاورزی شان را حفظ کنند و درآمدی داشته باشند.
مسئول دفتر خدمات کشاورزی روستای اسلامی میگوید: سطح زیرکشت باغهای انار این منطقه، ۸۰ هکتار است که در هر هکتار ۸۰ تن محصول و در مجموع امسال شش هزار و ۵۰۰ تن انار برداشت میشود.
دره زرشکی میافزاید: شیرین شهوار، ملس و قرمز خواجهای از مهمترین ارقام انار تولیدی روستای اسلامیه است.
فصل، فصل برداشت انار بود و بسیاری از خانوادهها مشغول چیدن انار بودند، محصولی پُر آب و شیرین که در جای جای استان یزد مشهور است و برای فروش به استانهای همجوار هم فرستاده میشود.
دوستی صنعت و کشاورزی در روستای اسلامیه
در ادامه سفر به روستای اسلامیه به سراغ کسی رفتیم که ۲۵ سالی در این روستا واحد صنعتی تولید ظروف ملامین دایر کرده است.
آقای فلاح زاده مدیرعامل این واحد تولیدی است. او میگوید: در این واحد ۵۰ نوع ظروف ملامین با همت جوانان بومی روستا تولید میشود.
آقای فلاح زاده میافزاید: سالانه ۸۰ تن انواع ظروف ملامین شامل بشقاب، کاسه، دیس و سینی تولید و اکنون نه تنها در استان یزد بلکه در سایر استانها هم به فروش میرسد.
علی آقای گزارش ما در این واحد تولیدی کار میکند، او در یک شیفت کاری مسئول اپراتور دستگاه پرس است. او کارش را دوست دارد و به آن افتخار میکند.
اکنون به جز علی آقا بسیاری دیگر از جوانان و خانوادههای اسلامیه هم به روستایشان باز گشته اند. موضوعی که دهیار روستای اسلامیه از آن به عنوان مهاجرت معکوس نام میبرد.
آقای دهقان پور میگوید: در حالی که در سالهای اخیر و به خاطر خشکسالی بسیاری از روستائیان از روستاها مهاجرت کردند، اما در اسلامیه این موضوع برعکس است و بسیاری از کسانی که از اسلامیه رفته اند، دوباره به وطن خود بازگشتند.
روزگارشان خوب است...
حال و روز مردمان اسلامیه هم مانند ۳۹۰ روستای دیگر استان یزد به برکت خدمات دولت خوب است و مردم روزگارشان را به خوبی سپری میکنند.
۶۵۰ خانوار ساکن این روستا، هم از نعمت آب، برق، گاز و تلفن برخوردارند و هم از خدمات بهداشتی و درمانی بهره مندند.
به همراه دهیار روستا به خانه بهداشت رفتیم. یکی از بهیاران در حالی که فشار خون حاجی عبدالله پیرمرد خوش سخن روستا را کنترل میکرد، میگفت: در هفته دو روز اینجا پزشک داریم، ضمن اینکه تا شهر تفت هم راهی نیست و ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به مردم به طور کامل ارائه میشود.
حاجی عبد الله، خوشحال از اینکه فشار خونش طبیعی است از خانه بهداشت بیرون آمد تا برای چیدن انار دوباره به باغ خود برود.
مهمتر از آنچه در این گزارش گفته شد، اینکه قرار است تا یک سال آینده، طرح جمع آوری و انتقال فاضلاب هم در روستای اسلامیه به بهره برداری برسد.
با انجام این کار، اسلامیه اولین روستایی است که در آن طرح جمع اوری فاضلاب اجرایی میشود. دهیار اسلامیه میگوید: مطالعات این طرح پایان یافته و در برخی کوچهها حفاری هم آغاز شده است.
اسلامیه را با همه شور و حالی که مردمانش برای رونق تولید و آبادانی روستایشان داشتند ترک میکنیم، اما ناگفته نماند که مردمان اسلامیه با تقدیم ۲۰ شهید، دِین خود را به این نظام و انقلاب اسلامی به خوبی ادا کرده اند. شهدایی که هم چنان یاد و نامشان در کوچه و پس کوچههای روستا خودنمایی میکند.
یادشان گرامی و راهشان پر رهرو ...
نویسنده:غلامرضا استاد