• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۰۸۲۸۷
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۷
سیاسی » سیاست خارجی
ایرانی خارج از انتظار و تصورات کاخ سفید

از ۸۸ تا ۹۸ ...

ناکامی فشار حداکثری که از سال ۸۸ طراحی شده بود و همچنان ادامه دارد، بار دیگر به کاخ سفید و متحدانش نشان داد که مقاومت و ظرفیت مردم ایران، خارج از تصورات آن‌هاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، فرصت از دست رفتهِ سال ۲۰۰۹ آمریکا و همراهانش، یعنی همان سال ۸۸ ایران، سال انتخابات و سال آن ادعای بی سابقه عجیب؛ درحالیکه مردم هنوز در شعب رای گیری بودند و تعرفه‌های رای در دست مردم بود؛ ادعای تقلب که البته از ماه‌ها پیش از انتخابات مطرح شده بود توانست حدود ۸ ماه در کشور فتنه به پا کند.
سایمون خبرنگار امور ایران در روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال، زمستان سال ۸۸ می‌نویسد که فرستاده کاندیدای مدعی در انتخابات ایران در دیداری غیررسمی با مقامات واشنگتن می‌گوید ما به تحریم‌های اقتصادی که فشار را بر ایران زیادتر کند محتاجیم، ما می‌خواهیم اوباما بگوید او پشتیبان دموکراسی است اگر چنین نگوید طرفداران خود را در ایران از دست خواهد داد.
این روزنامه‌نگار می‌نویسد این درخواست برای اعمال تحریم علیه ایران به اختلاف نظر آمریکایی‌ها درباره مفید بودن یا نبودن تحریم‌ها خاتمه داد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
فروردین ۸۹ و طرح ایده افزایش فشار بر ایران از سوی رئیس جمهور وقت آمریکا؛ ایده افزایش فشار بر ایران در حالی در دستور کار کاخ سفید قرار گرفت که تا پیش از سال ۸۸، آمریکایی‌ها با راهبرد قدرت نرم یا قدرت هوشمند در حال انجام مذاکرات هسته‌ای با مقامات ایرانی بودند، اما بعد از سال ۸۸ و بعد از آن گرایی که به کاخ سفید داده شد، ورق برگشت و اگر نخ تحریم‌های کنونی را بگیریم به خرداد ۸۹ و قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت با موضوع تحریم برنامه هسته‌ای ایران می‌رسد.
از سال ۸۹ تا ۹۱، آمریکا و اروپا حدود ۱۸ تحریم در حوزه انرژی، بانکداری، بیمه، صنایع، نفت، گاز، پتروشیمی، کشتیرانی و اشخاص حقیقی و حقوقی علیه ایران اعمال کردند و اسم آن را هم تحریم‌های فلج کننده گذاشته بودند.
مجله آمریکایی تایم در گزارشی که پس از تصویب قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت منتشر کرد از اهداف این تحریم‌ها نوشت، از شکافی که این تحریم‌ها باید بین مردم و حاکمیت ایجاد می‌کرده است.
تبدیل چالش مشکلات اقتصادی ایران به فرصتی برای تحقق اهداف ضد ایرانی آمریکا و همراهانش؛ این سیاست از سال ۸۸ به بعد به گونه‌ای دیگر مورد توجه کاخ سفید قرار گرفت، برای آنکه شاید فرصت از دست رفته جبران شود.
با وجود حمایت‌های آشکار دولت دموکرات باراک اوباما از فتنه سال ۸۸، آمریکایی‌ها معتقدند از آن فرصت به خوبی استفاده نشده است و در سال‌های بعد به دنبال جبران آن برآمدند مثلا در ماجرای اعتراض‌های زمستان سال ۹۶.
بعد از زمستان ۹۶، سال ۹۷ هدف گرفته شد برای آنکه با فشار حداکثری اقتصادی از نارضایتی مردم تابستان داغ بسازند، آن تابستان به زمستان رسید، اما سیاست فشار حداکثری به سرمنزل مقصود نرسید.
ماجرا، اما تمام نشد، آمریکایی‌ها به پروژه فشار حداکثری که از دولت باراک اوباما آغاز شده بود هنوز امید داشتند و نمی‌توانستند به راحتی شاهد ناکامی آن باشند به همین علت پس از شکست تابستان داغ در سال ۹۷ برای سال ۹۸ طراحی کردند.
آبان ۹۸ فرا رسید، دولت تصمیم گرفت از ۲۴ آبان قیمت بنزین را افزایش دهد و آن را سهمیه‌بندی کند، این خبر غیرمنتظره برای مردم که بدون زمینه‌سازی قبلی اعلام شده بود باعث اعتراض‌هایی شد، ۲۴ ساعت از طرح مطالبات مردم نمی‌گذشت که طراحی ویژه ۹۸ که برای ایام انتخابات آماده شده بود در ۲۵ آبان کلید خورد و با به حاشیه رفتن مطالبات مردمی، ماجرا تبدیل به اغتشاش، تخریب گسترده اموال و حمله به مردم با سلاح سرد و گرم شد.
باز هم نمی‌خواستند فرصت سوزی شود، اما این بار هم ترکیب سیاست فشار حداکثری و حمایت از اغتشاشات برغم برنامه‌ریزی چندین ساله به نتیجه نرسید.
فرصت‌های از دست رفته و ایرانی خارج از انتظار و تصورات کاخ سفید و متحدانش و سیاست ناکام فشار حداکثری که نه برنامه‌ریزی برای دیروز و امروز که از سال ۸۸ برای آن طراحی کرده بودند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
بهره برداری از سه طرح گردشگری – خدماتی در تویسرکان 
پایش ۱۲ واحد صنعتی آلاینده در فردیس
فعالیت گروه جهادی در نقطه صفر مرزی
بسیج سازندگی در خدمت محرومیت‌زدایی
تشییع پیکر مادر شهید در مرودشت
پیشرفت ۶۸ درصدی بیمارستان مادر و کودک بوشهر
توانمند سازی ۵۸ محله در کاشان
تحول در نظام توزیع نهاده‌های دامی
نمایشگاه «خانواده باکلاس؛ خانواده باکتاب» در اصفهان آغاز شد
پیوند عمیق ورزش زورخانه‌ای با فرهنگ فاطمی در کهگیلویه و بویراحمد
بسیج سازندگی در خدمت محرومیت زدایی
پیشگامی خراسان رضوی برای همکاری‌های کشاورزی ایران و افغانستان
بسیج مظهر اقتدار و خدمت
دومین رویداد ملی موت کورت دانشجویان حقوق و حقوقدانان در ارومیه
رزمایش بسیجیان به مناسبت هفته بسیج
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
شهرستان ملایر قطب تولید شیر در استان همدان 
جان باختن کارگر ۴۰ ساله بر اثر ریزش آوار ساختمانی
کمینه و بیشینه دمای ششم آذرماه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)