• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۲۴۶۰۲
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۲
فارس » اجتماعی

مضرات چربی‌های ترانس

ایجاد پلاک‌های چربی، انسداد رگ‌های خونی ،سخت شدن دیواره شریان‌ها و زمینه سازی بیماری‌های قلبی از مضرات چربی‌های ترانس است

مضرات چربی‌های ترانساسید‌های چرب ترانس یا چربی‌های ترانس در کارخانه و با فرآیند هیدروژناسیون تشکیل می‌شود و در بسیاری از موادغذایی نظیر بیسکویت، کلوچه، چیپس، غذا‌های سرخ شده وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،مرکز فارس،کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: در فرآیند هیدروژناسیون با افزودن اتم‌های هیدروژن، روغن‌های مایع گیاهی به چربی‌های جامد تبدیل می‌شوند که این فرآیند سبب افزایش طول عمر مفید چربی شده و در نتیجه استفاده از آن را برای رستوران‌ها و تولیدکنندگان مواد غذایی آسان می‌سازد.
الهام باباعلی افزود: چربی‌های ترانس در بسیاری از مواد غذایی مانند مارگارین، بیسکوئیت، کلوچه، چیپس، غذا‌های سرخ شده مثل پیراشکی و سیب زمینی سرخ شده و سایر غذا‌های فرآوری شده وجود دارند.
او ادامه داد: چربی‌های ترانس به طور طبیعی و با مقادیر کم در برخی مواد غذایی مانند گوشت قرمز و لبنیات یافت می‌شوند. اما چربی‌های ترانس اغلب با مصرف روغن‌های جامد و مواد غذایی تهیه شده با این نوع روغن دریافت می‌شوند.
این کارشناس ایمنی موادغذایی گفت: پیوند‌های کربنی در زنجیره چربی‌های اشباع ثابت است و به دلیل استعداد بالایی که در فرایند اکسیداسیون دارند در جدار عروق و غشای سلول‌ها رسوب کرده و باعث افزایش کلسترول نامطلوب خون (LDL) می‌شوند.
او گفت: چربی‌های ترانس باعث ایجاد پلاک‌های چربی و انسداد رگ‌های خونی قلب می‌شود؛ این چربی‌ها باعث ایجاد التهاب در دیواره عروق می‌شوند و میزان تری گلیسرید‌ها (چربی دیگر موجود در خون) را بالا می‌برند که این امر خود باعث سخت شدن دیواره شریان‌ها (تصلب شرایین) می‌شود و زمینه ساز بیماری‌های قلبی است.
باباعلی خاطرنشان کرد: تحمل روغن‌های اشباع و غیراشباع در برابر حرارت متفاوت است و اگر روغن‌ها زیاد حرارت ببینند ترکیبات سمی و سرطان زا تولید می‌کنند.
وی گفت: لازم است هرگز روغن را تا نقطه دود شدن حرارت ندهیم. حرارت زیاد ساختار‌های شیمیایی روغن را به هم می‌زند. خانواده‌ها باید سعی کنند تنها روغن‌های مخصوص سرخ کردنی را برای سرخ کردن استفاده کنند، چرا که در این روغن‌ها ساختار روغن به گونه‌ای طراحی شده که در مقابل حرارت مقاومت بیشتری دارد.
این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه شیراز گفت: روغن‌های سرخ کردنی نباید بیشتر از یک مرتبه استفاده شوند. علاوه بر آن پیش از سرخ کردن، بایستی رطوبت مواد غذایی و نیز ظرف پخت غذا گرفته شود، زیرا رطوبت روغن را می‌سوزاند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مجازی شدن دانشگاه‌های استان سمنان تا پایان هفته
برگزاری همایش تخصصی سرمایه گذاری با عنوان «آینده‌ای که می‌سازیم» درقم
مصاف چوکا تالش و اسپاد تهران در ایستگاه هفتم لیگ دسته دوم فوتبال
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
کشف احتکار ۱۰۰ میلیارد ریالی در مراغه
علوی: تکلیف حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فردا مشخص می‌شود
برگزاری مسابقه نقاشی در تبریز
تمدید تعطیلی فرهنگسرا‌های کیش تا جمعه ۱۳ آذر
سال گذشته مانور پدافندی بامحوریت مراکز هسته‌ای در قم برگزار شد
بسته خبر‌های کوتاه ۱۰ آذر در یک نگاه
چاپ کتاب مجموعه بازی‌های آموزشی در آباده
تعطیلی یک دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در رشت
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان؛ ۱۱ و ۱۲ آذر
ورزشی‌های دهم آذر ماه در استان سمنان
پایش مستمر کارخانه‌های آسفالت و واحد‌های شن وماسه سلماس 
رهاسازی پنج قطعه پرنده در طبیعت چایپاره 
آیا کم آبی با بارش‌های زمستانه جبران می‌شود؟
تیم ملی ایران راهی پرزیدنت کاپ شد
مهار آتش‌سوزی یک فروند شناور باربری در اسکله کیش
قدردانی از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
ارائه خدمات توانبخشی به سالمندان و معلولان آذربایجان شرقی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان دهم آذر ماه
درخشش تیم خردسالان آذربایجان‌شرقی در مسابقات تکواندو
درخشش تیم دارت بانوان آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۰ آذر ۱۴۰۴
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)